2mm2: nemen masky, vymen pojezd

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27
mm2 píše:Správný rozvor os ( tedy 27,6mm ) mají opravdu jen podvozky "Atlasek", ale u nich je podstatně náročnější úprava celého pojezdu a napasování na lept (ale zas mají dvojkolí RP25 ). Z důvodu jednodušší úpravy jsem tedy použil ROCO.
mm2 píše:Ano Zdeňku, máš pravdu.
Původní dvojkolí mají O 12.6mm a vypadají nemodelově. Já jsem si u p. Daleckého objednal klasické dvojkolí na vagóny O 11.5mm, vlastní kola jsem opatrně stáhnul z osek a použil na "přezutí" dvojkolí podvozku ROCO.
U Jednoho dvojkolí jsem si nechal vysoustružit drážky pro bandáže.
Samozřejmě dvojkolí RP25 O 11.5mm je nejlepší řešení !!
cíba píše:to Zdeněk Valter
Do měsíce začnu se stavbou nové kočky na pojezdu atlas, takže o kola RP 25 s drážkou budu mít určo zájem. Ty to dokážeš vyrobit z běžných kol RP 25 nebo Ti pak mám poslat dvojkolí Roco s drážkou a u toho by si stáhnul okolky na RP 25? ...teda ještě jsem Tě ani nežádal, ale jsi moje jediná záchrana, tak předem díky.Vím, že jsi odpůrcem, ale když se kola s drážkami rozhodí cik-cak na dvě nápravy a model se vybaví zásobníkem energie, může pak myslím kocour tahat 20 vagónů jak sergej... Zvlášť na těžké a hodně zpřevodované atlasce to bude mazec!!!
TomBart píše:Ahoj, trochu odbočím, ale když tak prolejzám všechny možné návody na stavbu pojezdu, tak všude je ROCO "hračka" alias CD 714. Nemáte někdo návod, jak si poradit s 745 Rail alias DB 204, 110. Ted jsem ji rozebral (chci ji dát do pišty) a je to absolutně něco jiného. Navíc se mi tam docela líbí i kinematika, ale obávám se, že původní rám bude asi lepší částečně zachovat než dělat novej, s těma čepama to nebude tak jednoduchý. Nebo nemáte někde nějakej odkaz na stavbu, abych nevymejšlel něco už vymyšlenýho
DIK
Smrk píše:Pojezd z V100 Roco mám v plánu použít na stavbu lokomotivy T444.1 (karkulky) z leptu. Proti ní má (kromě špatného rozvoru podvozků) špatnou vzdálenost otočných čepů (cca o 2mm). Nevím, ale určitě to půjde nějak vyřešit, osobně bych chtěl použít původní rám.
Proti pojezdům Roco Hobby je tento pojezd o generaci modernější - kovové podvozky, setrvačník, opravdová kulisa (...), navíc je kompaktnější. To že jej někdo zatím na nic nepoužil je podle mého dáno tím, že je to relativní novinka.
Jinak bych se chtěl také pochlubit svým kocourem. Proti některým co jsem zde viděl je o trošku slabší, ale mám z něj radost. Kastle DK-Model, pojezd BR290/295 Roco. Viz zde: http://www.modelyh0.com/vozidla/recenzel/ja/ja-c.htm
Zdenek Valter píše:Než V100 od ROCO je lepší (z hlediska rozměrů) ATLAS. Z hlediska provedení jsou si tyhle lokomotivy rovnocenné až na to že ATLAS má RP 25 což již pro mnohé z nás je výhodou.
Cena je také mnohem příznivější pro ATLAS.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků