F. Placheta píše:Kdyby někoho zajímalo, na své stránky jsem dal pár fotek novinkového EDK 750 od Roca
Hezké fotky, díky. Mám zatím "jen" ÖBB a DB verzi a už jsem tu psal, že modely při všech jejich nezpochybnitelných kvalitách trochu sráží poněkud humpolácká "čelní" zábradlí - mají 0,65 mm v průměru, což odpovídá 56 mm v reálu... U ÖBB a DB jsou světlá, tady ten kontrast červená - modrá bije do očí. PIKO už roky osazuje některé násobně levnější modely zábradlím z kovu, skutečně kruhového průřezu, takže to technologicky udělat jde. Jsou se tak schopni dostat na proporce odpovídající zhruba originálu. Roco je konzervativnější, chápu, ale i tak - neproporcionalitu průřezu ještě vytahují malá okna budky strojníka. Nepůsobí to dobře, navíc ten pigmentem plněný plast vypadá tak umělohmotně lacině. U modelu této cenové kategorie a zn. Roco (!) bych u tohoto detailu fakt čekal trochu více. Toto je fakt ale jediná vada, kterou se mi na modelu podařilo najít. Jako hračka ale úžasný "stroj", ať vám dělá radost

(do budoucna, až bude trochu více času, bych chtěl uložit dovnitř servo na automatické přepínání režimu vlastní/"cizí" pohon - z pohledu provozu na kolejišti, si myslím, že to je největší nedostatek modelu = použité manuální přepínání zespodu modeláři moc nepomůže)