Diskuze k vláknu Novinky TT 2021 (a něco navíc ...)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Diskuze k vláknu Novinky TT 2021 (a něco navíc ...)

Příspěvekod Ivan » stř 21 dub, 2021 8:40 am

Nemyslím si, že by kuehnovi vypálili rybník, ale sám jsem nalomený MTB pořídit.
Radku, myslel jsem to jako malé pošťouchnuti, prostě jsem i dříve tušil že stejně budou rychlejší než kuehn. Jsem rád že se pouští do nových modelů, zatím mam od MTB jen jednu barcu, nějak mne zatím nic nezaujalo motivem ani kvalitou provedení. Nicméně už vidím tendenci na nějaké zlepšení a věřím, že další modely už budou pro mne zajímavé (např čekám na krokodýla ve starším ČSD provedení, možná i Pielsticka v prvním nátěru).
Kuehn šel bohužel s kvalitou trošku dolů, tak uvidíme jak dopadne srovnání těchto modelů. Sice mám M152 i rozestavěný na pojezdu ALS, ale asi i tak pořídím zřejmě od každého jeden, když výsledny model bude odpovídat fotce. Aspoň to bude pestré :)
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod PepinTt » stř 21 dub, 2021 9:26 am

To Kyklop, asi počkám i těch 7 let .Ad 537-mám první sérii a v analogu jezdí perfektně i bez pružinek a úprav na U plechu, což se o většině ,,modelů" MTB co mám říct nedá. Pokud se nedožiju, aspoň bude míň starostí s dědictvím . :D
Já modelařím jen pro radost,dokonalé modely by měli dělat ti co se tím živí
PepinTt

Příspěvekod zderem » stř 21 dub, 2021 5:53 pm

Kdyby měl ještě někdo zájem o přívěšáky k Mance od Kres, momentálně je má skladem DS model za ceny, jako Kolmar.
zderem

Re: Novinky TT 2021

Příspěvekod Fox » čtv 22 dub, 2021 7:03 am

Ano, snad jsou Vánoce nebo co: např. itvlaky již nabízejí - https://www.itvlaky.cz/tt-motorove-vozy ... otky/m152/
TT, DR5000, Z21, iTrain...
Fox

Příspěvekod vvitty » čtv 22 dub, 2021 8:54 am

Nejen IT vlaky. Bude to v dohledne dobe i skladem.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod kapmor » pát 23 dub, 2021 9:58 am

taky si určitě počkám na kuehna, objednávku rušit nebudu, a mtb taky nejspíš pořídím, až bude mít pro mě zajímavou barevnou kombinaci teda
TT - V. epocha
kapmor

Příspěvekod Jan+Bjoern » pát 23 dub, 2021 12:39 pm

Ivan píše:Nemyslím si, že by kuehnovi vypálili rybník, ale sám jsem nalomený MTB pořídit.
Radku, myslel jsem to jako malé pošťouchnuti, prostě jsem i dříve tušil že stejně budou rychlejší než kuehn. Jsem rád že se pouští do nových modelů, zatím mam od MTB jen jednu barcu, nějak mne zatím nic nezaujalo motivem ani kvalitou provedení. Nicméně už vidím tendenci na nějaké zlepšení a věřím, že další modely už budou pro mne zajímavé (např čekám na krokodýla ve starším ČSD provedení, možná i Pielsticka v prvním nátěru).
Kuehn šel bohužel s kvalitou trošku dolů, tak uvidíme jak dopadne srovnání těchto modelů. Sice mám M152 i rozestavěný na pojezdu ALS, ale asi i tak pořídím zřejmě od každého jeden, když výsledny model bude odpovídat fotce. Aspoň to bude pestré :)

Balm uz na webu maji. Ja jej objednam, protoze kdybych cekal nez bude krokodyl, tak by mezi tim mohl byt Balm vyprodan.
Jan+Bjoern

Příspěvekod Colonel32 » pát 30 dub, 2021 3:09 pm

elriwa má skladem patinované cisterny Kuehn od Saxonie a některé z nich rychle mizí
Colonel32

Příspěvekod tomas1980 » pon 10 kvě, 2021 10:46 am

kapmor píše:taky si určitě počkám na kuehna, objednávku rušit nebudu, a mtb taky nejspíš pořídím, až bude mít pro mě zajímavou barevnou kombinaci teda

čekám též otazka kdy huehn bude ...
tomas1980

Příspěvekod MkTT » pon 10 kvě, 2021 11:20 am

Mohli by znalí modeláři s vazbami na MTB naznačit, zda bude možné v budoucnu zakoupit motorový vůz M152 bez motoru k vytvoření vratné soupravy? U Kuehna se šance blíži nule, ale MTB by mohlo byt více flexibilní a vyjít v tomto vstříc zákazníkům a ještě na tom vydělat.
MkTT

Příspěvekod Pavel 152 » pon 10 kvě, 2021 11:29 am

Já jsem zvědavý na provedení karoserie, vzhledu k LPH, a konstrukci zasklení a interiéru. Pak bych uvažoval na použití pohonu s interiérem do svého LPH. Jestli to půjde snadno, pak bude kapot na Dummy dostatek. Myslím že bude víc takto postupujících.
Pavel
Pavel 152

Příspěvekod vojtas » pon 10 kvě, 2021 12:20 pm

M152 MTB mám objednanou, určitě jí nafotím a porovnám s kastlí z upravené LPH stavebnice i s kastlí z 3D tisku vzniklou maximálně přesným oměřováním z reality.
Na první pohled teď hned z fotografie můžu říct pár chyb, z nichž všechny jsou naprosto zbytečné, jejich úprava v autocadu nebo rhinu je otázka deseti sekund, a z modelu by udělaly něco, na co Kuehn s jeho zajímavou interpretací tvarů hlavně obliny čela mít nebude. Očividně u MTB stále neexistuje nic, jako kontrola kvality práce 3D modeláře, proč??? Skutečně je nutné vyrábět vstřikovací formu za statisíce bez toho, aby se na model podíval někdo, kdo 810 někdy viděl a řekl, co je nutné upravit? Zvlášť dnes kdy není problém 3D tisknout prototypy a porovnávat?
- Bok
- Okno na dveřích do oddílu je na první pohled moc malé a moc hranaté. Vyloženě stačilo použít stejný rádius zaoblení jako na oknech oddílu a stanoviště, i kdyby zůstalo menší, tak by se to pak ztratilo.
- Čelo
- Poprsnice je příliš nízko, sotva výš, než červený pruh, který všude jinde vychází a je umístěný správně. Je jasně vidět jak moc místa má vůz pod okny, a jak mělká poprsnice je,(z boku téměř není vidět) právě proto, že potkává sešikmení čelních oken (které je jinak správně) příliš nízko.
- Nad okny chybí linka vytaženého tvaru spodní hrany kšiltu. Nemá jí ani stavebnice LPH, tam bych hledal inspiraci.
(okna jsou trošku dál od sebe, ale to je dáno technologií výroby, a neruší mě to)
TT
vojtas

Příspěvekod ToVa » pon 10 kvě, 2021 2:52 pm

https://www.modelyasport.cz/742-305-6-cd/

Toto mi osobně udělalo radost. :)
Návrat po letech
Stavba segmentovky podél stěny
TT, digitál, ČD
ToVa

Příspěvekod Střelec » čtv 13 kvě, 2021 5:38 pm

hank píše:Hädl zveřejnil novinku - nákladní parní lokomotivu řady 55 ex G8.1 v provedení východoněmeckých DR. Předobjednávat lze např. tady:
https://www.elriwa.de/produkte/loks/spu ... -dr-ep.iii

Pro nás je zajímavé, že dvě lok. G8.1 jezdily po r. 1918 u ČSD jako řada 425.0 (č. 10 a 15), čímž se odlišovaly od zbývajících 13 lok. řady 425.0 (ex G8.2). Byly dislokovány na Slovensku, v r. 1938 připadly MÁV a v r. 1945 se už nevrátily. Takže u nás spadaly do epochy II.

Vypadá luxusně, ale na svoji "línou nudlovku" bych potřeboval něco malého.
Střelec

Příspěvekod jamik22 » čtv 13 kvě, 2021 6:44 pm

Hädl ji vystavoval na posledním předCovidovém Lipsku. Vypadala moc pěkně. Chlubili se, že kompletní výroba je v Německu :)
jamik22

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)