milan ferdián píše:petrh píše:jj na 40 cm udelas hodne vic nez na TT, ale skoro je to sazet kyticky lupou:D
Můžeš být klidný,když už to tajemství Dan prozradil,tak já ti jen dodám,že při mých XX dioptriých, při stavbě modulu a provozu vlakových souprav na layoutu, už nepoužívám oči,ale speciální navigační zařízení.![]()
![]()
Fakt funguje to.
Co se týká konopaslíka,ten nás určitě dožene mílovými kroky.![]()
![]()
Stačí ,jak bude hledat častěji upadnutý šroubek z lokomotivy.
Milane, nic takového mi nehrozí. Já o žádné lokomotivy nestojím, ničím, co se má hýbat, nehodlám disponovat a šroubky hledat nebudu. Každopádně je mi jasné, že od současného stavu, kdy vidím číslo tramvaje v dáli, kdy ostatní ještě ani netuší, že někde nějaká tramvaj je, se brzy oddálím.
Leč domnívám se, že na zhoršení zraku (alespoň u zdravých očí) nemá ani tak vliv koukání na malé předměty, jako spíš práce za pološera (což je jakákoliv modelařina po večerech). Vzhledem k tomu, že já se svou přirozenou leností jsem neochoten se do čehokoliv pouštět jindy, než přes den, doufám, že zhoršení očí nenastane tak spádově, jak by se dalo předpokládat. Leč do budoucna vás všechny rozhodně podpořím... Nemohu však slíbit, že se o to budu aktivně snažit.