Spádoviště

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Spádoviště

Příspěvekod cipisekmp » stř 17 bře, 2021 7:08 pm

Ahoj, šak co je tam teď jinak, krom té lokomotivní koleje a dvojitého propoje mezi RAH a seřaďištěm? Ono by bylo taky potřeba vědět, kolik kolejí na to seřadiště potřebuju. Já jsem tu už několikrát popisoval rozdělení kolejí jak si myslím že je potřebuju ale jestli je to dobře, to nevím. Za mě tři směry (a to RAH většinou je), tj. 6 kolejí.
Jo a výdažná pokračuje dál do prava. To jen tak mezi řečí.
Cipísekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod cipisekmp » stř 17 bře, 2021 8:15 pm

No nějak jsem ty koleje pojmenoval a dokreslil alespoň částečně dle plánku Milana Ferdiána.
Nevím jak to zhlaví u toho svážného pahrbku. Aby šlo svážný pahrbek objet z těch kolejí kde očekávám ještě druhé třídění (jak mě bylo vysvětleno) tak to se symetrickýma výhybkama vychází divně. S výhybkama EW3 L/P a angličanem to vypadalo líp. Jak to má být opět netušim. Mimochodem délka kolejí je teď kolem 2000 min. Očekávám tedy že se to o modul natáhne.
spadoviste4e.jpg

Cipísekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » stř 17 bře, 2021 8:59 pm

Opravil jsem ti zhlaví u svážného pahrbku, aby všechny soupravy se daly výtahnout okolo svážného pahrbku do výtažné koleje. Výhybky symetrické jsou 15° dle doporučení Milana/Mcx, proto obě jednoduché výhybky levá a pravá, též jsou 15°.
-m-
Přílohy
spadoviste4e.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » čtv 18 bře, 2021 5:24 am

Proč máš tak blbě udělanou tu výtažnou kolej? To nešlo i s dvoukolejkou dostat na jeden modul?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod cipisekmp » čtv 18 bře, 2021 7:07 am

Ty moduly trati bych nejraděj použil už běžné traťové abych nemusel dělat další. Minimálně u té dvoukolejky by to mělo jít. U té výtažné očekávám, že jeden ten modul budu muset dělat.
Cipísekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod cipisekmp » čtv 18 bře, 2021 7:11 am

Jooo ještě řeším vzhledem k počtu těch seřazovacích kolejí, kam se budou odkládat vagony pro RAH?
Mohl by někdo alespoň naznačit, kolik teda to vlastní seřadiště by mělo mít kolejí a jaký bude jejich předpokládaný význam?
Cipísekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod cipisekmp » čtv 18 bře, 2021 7:17 am

Ještě jedna poznámka k plánku od MF. Proč tam máš 15st výhybky a ne EW3 12st. ve flexi variantě ze které udělám od obloukové po ypsilonku 6st na jednu stranu a 6st na druhou? Na ně mám doma nějaké podloží. Cipísekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Mcx » čtv 18 bře, 2021 9:30 am

Protože jde o délku zhlaví + poloměry - viz. výše. stejně je nutno počítat s tím, že výhybky musí navazovat co nejtěsněji na sebe - jedná se o oblouky, jejich počet, .... vyzkoušej si jak navyšuje jízdní odpor vagonu výhybka....
Proto.
Mcx

Příspěvekod cipisekmp » čtv 18 bře, 2021 3:32 pm

Ahoj, než do toho začnu vrtat, tak dozvím se od někoho, kolik by mělo mít to seřadiště kolejí a alespoň nějaký nástřel toho jak by teoreticky mohly být koleje rozdělené? RAH bývá většinou z jedné strany dvoukolejka a z druhé hlavní jednokolejná trať a jednokolejná odbočná. Z toho bych vycházel. Bez tohohle nemá cenu nic dál překopávat a upravovat.
Díky předem Cipísekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod mlha » čtv 18 bře, 2021 4:34 pm

cipisekmp píše:Ahoj, než do toho začnu vrtat, tak dozvím se od někoho, kolik by mělo mít to seřadiště kolejí a alespoň nějaký nástřel toho jak by teoreticky mohly být koleje rozdělené? RAH bývá většinou z jedné strany dvoukolejka a z druhé hlavní jednokolejná trať a jednokolejná odbočná. Z toho bych vycházel. Bez tohohle nemá cenu nic dál překopávat a upravovat.
Díky předem Cipísekmp.

těch devět kolejí Ti nestačí? Koleje pro vozy bych zakončil šturcem, aby náhodou nějaký vůz nevletěl až do zhlaví.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod milan ferdián » čtv 18 bře, 2021 4:58 pm

cipisekmp píše:Ahoj, než do toho začnu vrtat, tak dozvím se od někoho, kolik by mělo mít to seřadiště kolejí a alespoň nějaký nástřel toho jak by teoreticky mohly být koleje rozdělené? RAH bývá většinou z jedné strany dvoukolejka a z druhé hlavní jednokolejná trať a jednokolejná odbočná. Z toho bych vycházel. Bez tohohle nemá cenu nic dál překopávat a upravovat.
Díky předem Cipísekmp.

Když se na to cítíš :lol: :lol: :lol: . Zde je minimální počet kolejí ve třídící stanici + co k ní nezbytně patří. A ty kecy, že lokomotivy budou odstupovat a nastupovat z lokomotivního depa přes traťové koleje do třídící stanice, na to zapomeň :!: :!: :!: Na pravé straně ze směru B je trať do třídící stanice z provozních důvodu a počtů kolejí, zdvojena. Jako základ jsem vždy bral z každého směru, jeden vlak.
Kluci se určitě vyjádří k mým výpočtům.
-m-
Přílohy
Řáholec spádoviště V.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » čtv 18 bře, 2021 5:03 pm

No 18 kolejí tam určitě nedáme. Technický limit je 12 kolejí a to to bude pomalu po hrany. Možná by se dalo něco pořešit když by se zmenšila osová vzdálenost z 59mm blíž ale jestli tohle řešit až na limity se mě moc nechce. Cipísekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » čtv 18 bře, 2021 5:08 pm

cipisekmp píše:No 18 kolejí tam určitě nedáme. Technický limit je 12 kolejí a to to bude pomalu po hrany. Možná by se dalo něco pořešit když by se zmenšila osová vzdálenost z 59mm blíž ale jestli tohle řešit až na limity se mě moc nechce. Cipísekmp.

Chtěl jsi znát počet kolejí. Tak tady jsou a zmenšovat osovost kolejí z 59 mm na míň, nedoporučuji :mrgreen: :!:
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » čtv 18 bře, 2021 5:14 pm

Milane neblázněme, 18 kolejí nikam nedáš. Za mě je max 9-10, počítám v to i šírou trať. Je v této velikosti něco smysluplné?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod cipisekmp » čtv 18 bře, 2021 5:19 pm

No když vemu realitu a tou je:
Břeclav, tak ta má 8 kolejí v odjezdové/vjezdové skupině a 13 kolejí v ranžíru.
Veselí nad Moravou mělo (dle fotomapy 2012): 3 koleje v odjezdové/vjezdové skupině a jestli dobře počítám 8 kolejí v ranžíru.

Předpokládám (hlavně u Břeclavy) že je tam větší provoz než bude v RAH a tudiž mě připadá 10 kolejí vjezd/odjezd příliž, ale jak jsem psal tohle jde mimo mé znalosti.
Cipísekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

PředchozíDalší

Zpět na Moduly