od Tomas Lebeda » pát 09 dub, 2021 9:16 am
Rád bych se podělil se svými zkušenostmi z tohoto modelu M 275.
Mohu jen potvrdit téměř všechny poznatky co píše Radek Strnad. Snad jen můj model nemá problémy v poloměrech, takže drátky k podvozku jsem neřešil.
Jinak po prvním položení na koleje se mi pluh na jedné straně dotýkal temene kolejnice takže hned na první výhybce se model zastavil.
Nejprve jsem tedy podložil nehnaný podvozek podložkou tl. cca 0,3-0,4mm čímž se oba pluhy dostali do stejné výšky.
Bohužel byly stále nízko takže při jízdě nehnaným podvozek vpřed mi model zůstal na přechodu do stoupání (cca 3% ) viset na zadním pluhu.
Pluhy jsem tedy sundal a zbrousil. Po opětovné montáži však drhlo spřáhlo o vnitřní spodní část pluhu, tak jsem zbrousil o pár desetinek i tu.
Dále dodávané bandáže jsem musel vyměnit. Ty původní mi z dvojkolí spadly tak po ujetí cca 1m. Nové menší bandáže (na průměr 5,0-7,4mm) drží dobře.
Bez bandáží se bohužel pohne jen na rovině.
Model je docela citlivý na čistotu kolejnic ve srovnání s brejlovcem a kocourem kterém mám taktéž od MTB.
Pokud jsou koleje čisté tak nemám se sběrem proudu problém, nicméně by asi pomohlo dovážit na straně nehnaného podvozku.
Zatím se mi nepodařilo rozebrat nehnaný podvozek. Má výrazně tužší západky než ten druhý.
Trochu mám obavy abych něco neulomil. Trochu škoda, když si uvědomím jak často se dvojkolí a sběrné plášky musí čistit.
Šroubek, který nehnaný podvozek drží se mi po docela krátké době uvolnil a podvozek má velkou vůli.
Takže jak již někdo psal výše je dobré ho zakápnout (proto musím podvozek rozebrat)
Dále dálková světla dosti výrazně prosvítají do kabiny, když jsem na ledky natáhl bužírku tak se to dost zlepšilo.
Je to škoda, protože tyto drobnosti kazí dojem z jinak moc hezkého modelu.
Povrchová úprava je na moc dobré úrovni a model jezdí tiše. Takže rozhodně nelituji, že jsem si ho pořídil.