Diskuze k vláknu Novinky TT 2021 (a něco navíc ...)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Diskuze k vláknu Novinky TT 2021 (a něco navíc ...)

Příspěvekod _lt_ » pon 15 úno, 2021 10:07 am

Teda většinou si nestěžuji, ale nyní jeden postesk přidám. Busch jako novinku vyrobí vůz Ks DR. Jako vážně? Stejného vozu je nespočet variant od Tilliga. Takže další identický model od více výrobců, ale trochu jiný vůz Kbs DB dodaný v počtu 14 tisíc vozů nikdo nevyrobí. Od roku 1989 jezdil i u DR. Já bych nakupoval tento vůz ve variantě pro PKP. Za téměř deset let, co vkládám svoje finance do tohohle koníčka, tak se všichni němečtí výrobci předhání ve výrobě stále stejných vozů a přitom nesčetný počet stěžejních vozů DR zcela ignorují. Ach jo a to je tak vše.

Naproti tomu nikdo nepochválil novinku od Tilliga v podobě Utz ČSD. To je přece super, přestože dle nákresu půjde zase o model dodělej doma. Co je ale opět nepochopitelné, tak proč opět v setu? Já bych koupil 4 kusy (jeden s budkou a tři bez budky), to mám jako dle představ Tilliga kupovat 3 sety a dva vozy s budkou za něho prodávat? Nebo to má vyslat signál, "kup si jeden set a na zbytek zapomeň, tvoje peníze nechceme a pak budeme tvrdit, že v čechách málo kupují"?

Pokud si podobné nářky přečtu zpětně za roky zpět tady a k tomu si přečtu vyjádření od DS, "že se snažil", tak to znamená jediné. Tillig prostě vydělávat nechce, limitky (nejen ty od DS, ale třeba i Spielmax a další) jsou jediné smysluplné modely co se dají od Tilliga nakupovat a jím zvolené sériové modely se pak válejí ve výprodejích a stejně je nikdo nechce.
_lt_

Příspěvekod hank » pon 15 úno, 2021 10:29 am

_lt_ píše:Tillig prostě vydělávat nechce...

To je samozřejmě úplná hovadina. Tillig má nepochybně velice dobře spočítaný poměr velikostí a kupních sil německého a českého trhu. Velikost 8:1, kupní síla 3:1, tj. ve finančním vyjádření 24:1. Kvůli 4 - 5% trhu bych se taky asi nepřerazil, kdyby mi těch 95 - 96% spolehlivě zajišťovalo tržby i cashflow. Přitom relativní náklady na marketing, reklamu a logistiku v Čechii, aby zajistily těch 5% tržeb, určitě jsou ve srovnání s Německem daleko víc než 5% celku.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod _lt_ » pon 15 úno, 2021 12:07 pm

To hovadina není, protože nejrozšířenější varianta Gbs 258 u DR byla prodávaná od uvedení na trh jen v setech a až později samostatně. To byl pak okamžitě pryč a trh zahojila pak elriwa s limitkou. Variantní číslo v sériové výrobě nikde a od té doby nic. Místo toho se vyrábějí různé reklamní a poštovní varianty, které dlouho trčí v nabídce.
Hanku to o čem píšeš, je nesouvisející český trh, pro který jsem akorát uváděl vůz utz v nesmyslném setu. Takže mě to akorát namotivuje zůstat u 4 utz od malé železnice a vůz s budkou oželet. Protože 2 vozy ze 4 mít s budkou nechci. No a ten 8x větší německý trh to asi tak vehementně kupovat nebude.
_lt_

Příspěvekod MOL » pon 15 úno, 2021 5:57 pm

hank píše:
_lt_ píše:Tillig prostě vydělávat nechce...

Velikost 8:1, kupní síla 3:1, tj. ve finančním vyjádření 24:1.

Kdyby takhle uvažovalo jejich vedení, tak zkrachují první měsíc. Je hezké, že je Německo 8x větší, ale k čemu je to dobré, když tam TT mimo ex NDR skoro nikoho nezajímá? Takže velikost se nám 3 a půlkrát zmenšila. A kupní síla exvýchodních Němců taky nebude žádná hitparáda. Takže to srovnání 24:1 kulhá na obě nohy, zvlášť když Česko a Slovensko jsou podobně velké jako bývalé NDR a TT tu má daleko významnější postavení než na západě.
MOL

Příspěvekod Ivan » pon 15 úno, 2021 6:59 pm

Kdyby to tak opravdu bylo, tak máme skutečně více modelů... Souhlasím s hankem, jsme pro ně určitě na druhé koleji. Nevím, zda v poměru 1:24, ale zkrátka tahame za notně kratší konec lana. Já jsem za absenci zásadních novinek i rád, letos nebude na mašinky tolik financí :roll: :mrgreen:

Těším se na Kuehnovu páru (bude ve středu) , motorák M152letos asi opět nebude...
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Donatelli » pon 15 úno, 2021 7:22 pm

_lt_ píše: když tam TT mimo ex NDR skoro nikoho nezajímá?

No nechci brát nikomu iluze, ale mnoho dederónů si " svoje " měřítko přivezlo do starých spolkových zemí. A najednou původní obyvatelé zjistili, že existuje taky něco jiného než H0, která jim " sežere " hodně místa a N, na které ve starším věku nevidí... Mimo jiné i proto Tillig každoročně dělá tolik modelů v barvách DB. Kdyby se mu to nezaplatilo, tak by jich tolik nedělal....
Donatelli

Příspěvekod hank » pon 15 úno, 2021 8:05 pm

Donatelli píše:
_lt_ píše: když tam TT mimo ex NDR skoro nikoho nezajímá?

No nechci brát nikomu iluze, ale mnoho dederónů si " svoje " měřítko přivezlo do starých spolkových zemí. A najednou původní obyvatelé zjistili, že existuje taky něco jiného než H0, která jim " sežere " hodně místa a N, na které ve starším věku nevidí... Mimo jiné i proto Tillig každoročně dělá tolik modelů v barvách DB. Kdyby se mu to nezaplatilo, tak by jich tolik nedělal....

Kromě toho o rostoucím zájmu o TT ve starých spolkových zemích svědčí i přibývající množství transakcí na eBay, kde jsou prodávající právě z nich. Stejně tak přibývá i e-shopů se sídlem tamtéž.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Pavel 152 » pon 15 úno, 2021 9:05 pm

O tom velkém prodeji modelů DB svědčí i výprodej u Elriwy.
Pavel
Pavel 152

Příspěvekod Ivan » ned 28 úno, 2021 5:46 am

Colonel32 píše:http://www.npe-modellbau.de/

A novinky NPE, třínádobové "Rajky", celkem jsem napočítal 19 !!! různých provedení.

Ahoj, jen že zajímavosti, máte někdo výrobky tohoto výrobce, jak působí? Vzhledem k to tomu že dělá jen Německo si asi nic nekoupím, ale i v TT toho mají vcelku hodně.
Ivan

Příspěvekod Colonel32 » ned 28 úno, 2021 12:34 pm

Ivan píše:
Ahoj, jen že zajímavosti, máte někdo výrobky tohoto výrobce, jak působí? Vzhledem k to tomu že dělá jen Německo si asi nic nekoupím, ale i v TT toho mají vcelku hodně.

Doufám že se jeden kousek dostane do rukou Trainmaniaka a dočkáme se jeho tradičně naprosto dokonalé recenze.
Colonel32

Příspěvekod tcdm1972 » pon 01 bře, 2021 8:23 am

Pro všechny modeláře kteří se chystali koupit předražené modely Bastardů od Kuehna.... vyčkejte :D
Už se objevili nové mutace na jeho stránkách. Dokonce je zde i pár krásných Brejlovců, mám z toho moc velkou radost :D :D :D
tcdm1972

Re: Novinky TT 2021

Příspěvekod lisacik » sob 06 bře, 2021 8:49 am

V dvoch eshopoch som narazil na info, ze ČSD M275.106 od MTB maju skladom.
Priamo na webe MTB zatial ziadna informacia o expedicii nie je.
lisacik

Příspěvekod RSC » sob 06 bře, 2021 7:19 pm

lisacik píše:V dvoch eshopoch som narazil na info, ze ČSD M275.106 od MTB maju skladom.

Je to pravda.
Také mi ho již poslali...
RSC

Příspěvekod Ivan » ned 07 bře, 2021 9:58 am

RSC píše:
lisacik píše:V dvoch eshopoch som narazil na info, ze ČSD M275.106 od MTB maju skladom.

Je to pravda.
Také mi ho již poslali...

Co jsem viděl na netu fotky reálných strojů (např IT vlaky), tak mne překvapila vcelku slušná povrchovka. Jen tak dál a sem s nějakým českým motorem!
Ivan

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)