Tak na tohle zvladnu odpovedet i ja
Nejlepsi reseni je pouzit na obe nadrazni koleje na obou jejich koncich izololovane kolejnice, a do obou nadraznich koleji poustet proud pres nejaky dvoupolohovy spinac, napr. klasickou tlacitkovou klavesnici.
Proste jeden drat z trafa pujde do obou koleji (samozrejme je potreba napajet i cely zbytek okruhu, to neresime), a druhy pujde do koleji na nadrazi pres tu klavesnici = pouze v pripade, kdy klavesa / spinac bude v poloze ON. V poloze OFF bude tudiz tato nadrazni kolej bez proudu.
Takze na modelovy pripad jednokolejne trati, kde na nadrazi dvema vyhybkama vyrobime druhou kolej, ti staci jedno trafo, 4 izolovane kolejnice, 3 napajeci koleje a dve tlacitka. Samozrejme par metru dratu a par svorkovnic.
Samozrejme se da udelat cely okruh prujezdny, bez izolovaneho useku, a mit odizolovanou jen jednu kolej na nadrazi, ale tohle ma vyhodu v tom, ze prijedes s vlakem 1 na kolej 1, vypnes pod nim proud, zapnes proud na koleji 2 a vyrazis na trat s vlakem 2...
S vyhybkama ti neporadim, podle me zalezi na tom co to je za typ vyhybky. Ja mam treba na panelu nadrazni kolej v podobe vyhybka - izolace - napajeni - vyhybka - izolace - vyhybka, a ta prostredni vyhybka pousti smerem k blizsi = prave izolaci tak malo stavy, ze mi tam vlaky zastavuji, takze budu muset dodelat napajeni i mezi ni a tu pravou krajni izolaci...