Moderátor: Michal Dalecký
hank píše:Dostal jsem k tomu jako odpověď SZ od Milana Ferdiána, ale M.F. má vypnuté přijímání SZ, takže na to reaguji zde.
Rozumím tomu dobře, že teď mám jedinou možnost, a to přejít na nějaké externí uložiště obrázků?
Je mrzuté, že za celá ta léta jsem se nedozvěděl, kolik prostoru mám pro vkládání obrázků k dispozici, ani zda a jak se ten přidělený prostor dá ex post uvolnit...
cipisekmp píše:Zdravim.
Bohuzel promazavanim obrazku se situace daneho uzivatele sice na chvili vyresi, ale je pak otazka, zdali ty prizpevky jsou pak k necemu kdyz z celeho vlakna je jen hromada chaosu. Je to krasne videt na vlaknu k podkladum pro vozy RAJ. Cele vlakno je v podstate k nicemu, kdyz tam zmizela vetsina obrazove dokumentace.
Cesta je do budoucna externi uloziste ale i to muze byt casem vypnuto, zruseno a pod. Jedine mit vlastni nejaky server na kterem mit svoje obrazky. Preci jen ten si nikdo nevypne ale kdo by to delal. Takze nakonec nam asi nic jineho nezbyva. Zvetsovat prostor pro vkladani obrazku taky nejde donekonecna.
V podstate tohle nema dobre reseni. Cipisekmp.
Dovi píše:No, ta možnost smazat přílohu (resp. některé "postradatelnė" přílohy) sice existuje, ale otázky zůstávají:
1)
Jak je definován ten limit - ona hranice, po jejímž překročení nelze již vkládat další přílohy?
Je to:
- počet příloh?
- jejich datový objem?
- nebo kombinace obojího?
A kolik to teda konkrétně dělá?
2)
Kde se uživatel fóra dozví, kolik už z toho limitu má aktuálně vyčerpáno?
3)
Pomůže pak po překročení limitu (ideálně ještě zavčas před jeho dosažením) smazání několika oželitelných příloh?
Hankovi to dle jeho čerstvé zkušenosti nepomohlo.
Je tedy potřeba počkat nějakou dobu (pár hodin nebo třeba do druhého dne), až proběhne nějaký aktualizační skript na serveru a systém to vezme na vědomí?
hank píše:Mezitím jsem vymazal asi ¼ svých příloh, snažil jsem se smáznout ty nejobjemnější, ale stejně se mi možnost vkládat obrázky pořád nenabízí.
Kdyby někomu chybělo něco z toho, co jsem smazal, napiště mi prosím SZ.
hank píše:po zásahu admina už to zase funguje
Dovi píše:hank píše:po zásahu admina už to zase funguje
Gratulace k úspěchu, byť částečnému - za cenu ztráty (obětování) stovek Tvých příloh s obrázky, nákresy a fotografiemi.
Pár z nich možná bylo jakž takž postradatelných, ale mnoho jiných bylo cenných pro další modeláře, kteří pak nacházejí diskuzní příspěvky bez obrázků (nejenom v tomto případě, ale i u příspěvků dalších členů fóra, třeba i Milana Ferdiána). Je to škoda.
Dovi píše:
Takže odpověď na tu poslední ze tří otázek je kladná - za určitých okolností to odmazání příloh pomůže, ale ne automaticky.
A odpovědi na ty zbývající otázky - [b]kde je ta hranice
Dovi píše: a jak se uživatel dozví, kolik má aktuálně vyčerpáno - jsou nyní už známy a bylo by případně možno je zveřejnit?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník