Moderátor: Michal Dalecký
Ruda72 píše:Nesouhlasím s touhle rezignovaností. Já zas nechápu, jak se někdo může divit, že zákazníkům vadí šlendrián výrobců.
rchlumecky píše:...Ale pro výrobce přece tohle není šlendrián - on to prostě takhle vyrobil, protože to jinak neumí nebo nechce nebo se mu to nevyplatí. Může si to vyrábět jak chce, je to jeho volba stejně jako Vaše to nekoupit...
romanero píše:Pánové, já jsem zmatený. Ve vedlejších vláknech se vehementně haní MTB a každý, kdo koupí jeho model, je exkomunikován z cechu modelářského. Ale když v případě ACME nejsem spokojen u zvukové lokomotivy s tou nejklíčovější věcí - se zvukem - a zruším objednávku, tak mě místní xmatej prohlásí za arogána. Tak v tom aby se p*ase vyznalo..
romanero píše:Pánové, já jsem zmatený. Ve vedlejších vláknech se vehementně haní MTB a každý, kdo koupí jeho model, je exkomunikován z cechu modelářského. Ale když v případě ACME nejsem spokojen u zvukové lokomotivy s tou nejklíčovější věcí - se zvukem - a zruším objednávku, tak mě místní xmatej prohlásí za arogána. Tak v tom aby se p*ase vyznalo..
Petr_J píše:Tak ono úplně nelze stavět na stejnou úroveň zpracování modelu jako takového a zvuk, který je pouze takovým příjemným doplňkem. S proporčně zmršeným modelem jde něco dělat jen velmi těžko. Přehrání zvuku, pokud je k dispozici lepší, je proti tomu brnkačka. A také z tohoto důvodu kupuji lokomotivy zásadně v analogu, což mi umožňuje dát si do nich dekodér jaký chci a stejně tak zvuk jaký se mi líbí.
soundman73 píše:Než narazíš na Roco M152, kde je v analogu deska tak nedotažená, že s libovolným dekodérem nelze ovládat skoro žádná světla.
Naproti tomu zvuková verze má 11 nezávislých výstupů pro světla.
Petr_J píše:Nesouhlasím. M152 jsem digitalizoval cca. týden zpět pomocí Zimo MX648. S malou úpravou na plošném spoji mám zvlášť čelní světla (směrově závislá), zvlášť koncová světla (směrově závislá), zvlášť reflektory (směrově závislé), zvlášť interiér a zvlášť jedno stanoviště strojvedoucího.
Tedy oproti digitální verzi nemám posun (2 pozičky do úhlopříčky) a jedno stanoviště, což mi vůbec nechybí
JOHNZ píše:romanero, hummus, sidlo: Zvuk x6x ACME je samozrejme prúser a zaslúžilo by to predobjednávajúcim refundáciu aspoň časti rozdielu medzi analog a digital verziou.
Ale až sa budú u modelov MTB riešiť problémy typu zlý zvuk, alebo špatný počet žalúzii, a nie problémy ako že ten "model" proporčne, tvarovo a vôbec po všetkých stránkach vzor pripomína len taknejak vzdialene, potom ho môžeme začať ACMe porovnávať s MTB. Aj so zlým zvukom je to stále úplne iná liga, možno aj iný šport. A to sa ešte nebavíme o kontrole kvality MTB typu "ber alebo nechaj".
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Jirka Černý a 8 návštevníků