TT hrátky

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Nádraží

Příspěvekod RSC » ned 06 pro, 2020 8:57 pm

Dostal jsem se kromě dalších věcí k vylepšování hlavní stanice a i její nádražní budovy a okolí kolejí. Budova nádraží dostala třeba krovy, igra kovové sloupy (jsou fajn a dají se pájet) a zastřešení, lavičky, chodníky (okapy a další někdy časem)..., ale možná nejzásadnější bylo nástupiště pro motoráky a jeho úprava tak (včetně geometrie koleje), aby tam vše bezproblémů najelo a neškrtlo si o hranu nástupiště - třeba 842 co tam stojí. 842 mi jezdí i do stoupání se dvěma přívěšáky bez bandáží. Jen asi budu muset sběr proudu řešit úpravou přes hroty dvojkolí, asi tím co je dodáno ke sběru by to bez bandáže nevytáhla.
0nadr1.jpg
0nadr2.jpg

Také po letech dorazila objednaná podbíječka, skoro jsem nedoufal (to co má na střeše na ní nalítalo z broušení a není to vada). Zamýšlím se nad tím, dát ji někdy pohon. Asi by to šlo na jeden podvozek, jen se dobrat k motoru, který je třeba použit v hotovém pojezdu na T211. Nebo nejlépe, kdyby někdo pohon udělal za mne a i další k tomuto výrobku.. Jezdí to hezky, ale vadí mi, že kastle není nabarvena žlutou, nesnáším potisk na plasty bez barevné úpravy. Proč to mnozí dělají a kazí tím tak krásné modely. :oops:
0podbij.jpg
Naposledy upravil RSC dne ned 06 pro, 2020 10:56 pm, celkově upraveno 1
RSC

Re: TT hrátky

Příspěvekod jirkah » ned 06 pro, 2020 9:33 pm

Odkud je kupovaná ta podbíječka ? Před vojnou jsem na ní jezdil :-) . Tak bych si jí taky rád koupil pro potěšení :-) . Jinak kolejiště máš pěkný.
Jirka
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
jirkah

Příspěvekod proky1 » ned 06 pro, 2020 10:24 pm

Zdravim
Ja ji kupoval tady.za 4 dny doma.
https://www.elriwa.de/produkte/loks/spu ... at-cd-ep.v
proky1

Příspěvekod RSC » ned 06 pro, 2020 10:47 pm

jirkah píše:Odkud je kupovaná ta podbíječka ? Před vojnou jsem na ní jezdil :-) . Tak bych si jí taky rád koupil pro potěšení :-) . Jinak kolejiště máš pěkný.
Jirka

Např. itvlaky.cz jsou tam na cestě, takže možnost je i zde. Nebo z elriwy, vyjde to asi na stejno... Já ji měl objednanou kdysi před lety ve Fryštáku, překvapivě tato objednávka smazána nebyla a byla dodána. Je zde poslední dobou zvláštním zvykem smazat starší objednávky, takže mnohé si z principu objednávám znovu jinde, když spolehlivost byla narušena...
RSC

Austrálie

Příspěvekod RSC » sob 19 pro, 2020 11:41 am

Australskou lokomotivu jsem si žádnou nekoupil, ale dám sem nějaké kolejové momenty od klokanů, které se mi vryly do paměti...
Začneme v srdci Austrálie, v australských poměrech kousek od Uluru za Alice Springs. Nevím kde se tam vzali policajti, když širokodaleko žádné město, takže kamarád se bavil a policajtovi vysvětlil, když se ptal co tam dělám, že jsem sice postižený vláčky, ale nejsem žádný terorista a už půl dne čekám na vlak. :lol: Ale kousek australské koleje jsem si z tohoto místa dovezl, hezky odřízlý 1cm délky, používám jej teď na kolejišti jako zátěž, jasně "šrouby" mám také... 8)
01.jpg

Obchůzka v australský poměrech
02.jpg

Výhybna v Outbacku
03.jpg
RSC

Outback - původní trať

Příspěvekod RSC » sob 19 pro, 2020 12:01 pm

To je tak, když nedostanete mapu, kudy můžete s autem jezdit. Myslím, že se to povedlo, podvozek dostal zabrat, klimatizace také a něco opravy toho všeho stály, ale ty zážitky, ty by nebyly... Zde bych se nikdy neobjevil a tuto původní trať s úzkým rozchodem neviděl. Vedro samozřejmě brutální, ale v noci Mléčná dráha jak ji v Evropě nikde neuvidíme (neskutečné), takto ji na moc místech světa vidět nejde, protože je zde navíc vymetená obloha, v podstatě nulový světelný smog. Zapomněl jsem na hady a pavouky. Nejvíce jedovatých a to smrtelně, žije v Austrálii...
Brno na mapě nenajdete, ale Marree v tomto měřítku na globusu Austrálie je. 8) Pár domků, minimum obyvatel, dnes tam vlakem rozhodně nedojedete a je železničním pohřebištěm. Trať se postavila znovu a v jiné poloze přes srdce Austrálie (na předešlých obrázcích), GPS ukazuje důležité cesty v australských poměrech a to rozhodně není to, co u nás a samozřejmě mít s sebou hodně litrů vody v kanystrech, co kdyby...
04.jpg
05.jpg
07.jpg
RSC

Železniční město 3 rozchody

Příspěvekod RSC » sob 19 pro, 2020 12:12 pm

Peterborough - město, které snad vyrostlo na překládce mezi třemi rozchody (široký-normální-úzký). Vše je v něm železniční, i hotel, samozřejmě i muzeum vozy s lokomotivami. Navic zde má pomník cetovatelský pes Bob-Railway-dog. Nic jiného zde není...
08.jpg
09.jpg
11.jpg
RSC

Queensland

Příspěvekod RSC » sob 19 pro, 2020 12:29 pm

Lze zde najít cukrovarnické drážky na odvoz sklizené cukrové třtiny, ale také se zde prohání majestatní vlaky...
10.jpg
12.jpg
13.jpg
RSC

Road Train

Příspěvekod RSC » sob 19 pro, 2020 12:36 pm

Na silnici lze také potkat majestátní soupravy - Road Train. Tohle předjet, když s tím peláší 110 Km/h, chce větší rozhledové poměry a pěkně to osolit a chvíli to skutečně trvá... 8)
I_680.jpg
I_434.jpg
RSC

Příspěvekod milostt » sob 19 pro, 2020 12:40 pm

Nechtělo by to vlastní vlákno?
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Savannahlander

Příspěvekod RSC » sob 19 pro, 2020 12:40 pm

A tohle je stále jezdící klasika. Lze na ni mrknout i v příslušném dokumentu o australských železnicích...
I_827.jpg
I_823.jpg
RSC

Uhelné doly

Příspěvekod RSC » sob 19 pro, 2020 12:49 pm

Každé 3 minuty jel jeden vlak do přístavu nebo z přístavu¨, nepřetržitě přes svou ohromnou délku se stále míjejí, což lze vidět i na fotce, kde je konec druhého vlaku. Jak se těží v Austrálii by asi mnohé překvapilo v souvislosti s "ekologií", zaskočilo mne to... A zjištění kam až to uhlí dojede, nejen do číny, ale podstatně dál...
I_831.jpg
I_829.jpg
RSC

Melbourne

Příspěvekod RSC » sob 19 pro, 2020 12:57 pm

Hlavní nádraží v Melbourne. Historické tramvaje byly pro turisty zdarma. V příměstské dopravě bezva setkání s revizorem, byl v Praze a na metro si dobře vzpomínal... 8)
15.jpg
I_556.jpg
16.jpg
RSC

Sydney

Příspěvekod RSC » sob 19 pro, 2020 1:06 pm

A dnešní momentkový "fotoseriál" zakončím v Sydney. Pohyboval jsem se tam samozřejmě nejvíce vlakem a pak lodí (součást MHD sydney lítačky). 8) Ale dám sem kromě příměstské něco jiného, takový malý symbol Sydney, projíždějící i domy...Monorail.
17.jpg
18.jpg
I_598.jpg
Naposledy upravil RSC dne sob 19 pro, 2020 1:35 pm, celkově upraveno 1
RSC

Příspěvekod RSC » sob 19 pro, 2020 1:14 pm

milostt píše:Nechtělo by to vlastní vlákno?

Mám toho hodně, to je pravda. Přiletět na vánoce je super, pak se již jen protahuje den, byl to parádní podzim, jen ty vánoční věci v létě pro nás nezvyklé - bílí klokani se sáněmi - to bych mohl k zasmátí přidat... Přišlo mi, že teď se zde toho méně děje, tak jsem to chtěl ozvláštnit něčím zajímavým.
Je to zde modelářské fórum, tak nechci jinde něco atypického zakládat a k sobě můžu bez obav.
Až bude třeba nějaká hluchá sezona, vytáhnu sem nějakou jinou zemi...
RSC

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště