Moderátor: Michal Dalecký
kuyon píše:Foto album z unboxingu : https://photos.app.goo.gl/dsuHm13bhLUgraCu5
951 píše:Elektrický topný kabel na straně s osazeným modelovým čelem je ulomený, nebo takto zkracený má být? Na čele s bez osazených doplňků vypadá již O.K...
stendy píše: -dekóder je ESU, a zvukový projekt - nejaký hybrird (pseudo gorila), osobne mám radšejdekódery ZIMO, majú lepší prejav hlavne pri krokovej jazde - jemnejší/kultivovanejší (porovnal som s gorilou ES499.0 ACME osadenou ZIMO),
xmatejx píše:stendy píše: -dekóder je ESU, a zvukový projekt - nejaký hybrird (pseudo gorila), osobne mám radšejdekódery ZIMO, majú lepší prejav hlavne pri krokovej jazde - jemnejší/kultivovanejší (porovnal som s gorilou ES499.0 ACME osadenou ZIMO),
Berte to takto, ZIMOmánie je pouze v ČR převážně kvůli značnému vlivu značky Roco zde. Drtivá většina ostatních výrobců používá ESU a dobře vědí proč. Seznam je to úctyhodný: Itálie (ACME, Rivarossi), Portugalsko (Sudexpress), Španělsko (Electrotren), Německo (Brawa, ESU, Piko - dokud nepřišli s 4.1 SmartDekodery, Liliput), dále LS Models (Francie), B-Models (Belgie), Jägerndorfer (Rakousko), Mehano (Slovinsko), NMJ (Norsko) atd. V době, kdy ZIMO pracovalo v řadě MX s 8bitovými zvuky, ESU dekodéry LS5 byly "zvukově" již plně 16bitové a osazené 32b mcu a přehrávaly zvuky ve standrdu hi-fi s adekvátním bitrate a samplováním.
Kromě toho, že ESU poskytuje všechny firemní zvukové projekty zdarma a jsou editovatelné, jsou ke stažení cca dvě stovky 3rd party zvukových projektů - opět zdarma a v drtivé většině nezamčené. Podobný přístup se s ZIMO dekodéry absolutně nedá srovnat, tam je drtivá většina zvukových projektů k dispozici za peníze.
.
xmatejx píše:Berte to takto, ZIMOmánie je pouze v ČR převážně kvůli značnému vlivu značky Roco zde
xmatejx píše:ZIMO pracovalo v řadě MX s 8bitovými zvuky, ESU dekodéry LS5 byly "zvukově" již plně 16bitové a osazené 32b mcu a přehrávaly zvuky ve standrdu hi-fi s adekvátním bitrate a samplováním.
stendy píše:OK, kde ale zohnať zvuk do 163/363 minimálne tak dobre spracovaný ako Jacekov projekt??? A za ďaľšie, keď si zaplatím za sounddekóder v cene modelu ACME, nemal by tam byť náhodou zvuk príslušnej Mašiny?
Jacek píše:To je dost naivní. Nejsou náhodou za tou oblíbeností autentické zvuky čs. lokomotiv jen do Zimo? Ať už Artol nebo moje?
xmatejx píše:Evidentně jsem píchl do vosího hnízda. Ale buďte v klidu, flame z toho nebude...stendy píše:OK, kde ale zohnať zvuk do 163/363 minimálne tak dobre spracovaný ako Jacekov projekt??? A za ďaľšie, keď si zaplatím za sounddekóder v cene modelu ACME, nemal by tam byť náhodou zvuk príslušnej Mašiny?
jasně, vůbec s tím nepolemizuji, já jsem reagoval na váš postesk ohledně regulace motoru při nízkých otáčkách na kolejišti. Chtěl jsem uvést na pravou míru (dodat argumenty i z druhé strany) fakta, protože váš příspěvek vyzněl tak, že snad ESU LS5 je nějaký šmejd, co vám tam proti vůli ACME osadilo. Nijak jsem se nevyjadřoval ani ke zvukovému projektu, ani ke kvalitě jízdy u modelů osazených DCC Zimo.Jacek píše:To je dost naivní. Nejsou náhodou za tou oblíbeností autentické zvuky čs. lokomotiv jen do Zimo? Ať už Artol nebo moje?
No ták... při vaší inteligenci... napsal jsem snad něco jiného?Samozřejmě, můžeme se tu celý večer dohadovat, co bylo dříve. Zda zvuk Artol & Jacek nebo lokomotivy českých předloh od Roco nejdříve s DSS a posléze i osazené Zimo, dnes již dokonce i s modulárním řešením Zimo. Jinými slovy, co podpořilo co. Myslím, že to byla taková vzájemná symbióza, nakonec i podpořená MTB, které se tak stalo vaší hardwarovou divizí, kde tu a tam zvuk zachraňuje to, co nemá fyzický model.
S dalším souhlasím. Třeba Bardotku ozvučit a zvukový projekt k danému kusu umíte bez jakýchkoliv pochyb odladit skutečně nejlépe z tvůrců zvuků, nikdo vám to opravdu nebere. Byť zvuk od Artolu sice trochu sterilní, je ale stále pěkný a letošní od ESU také není vyložený jaderný odpad. A kdo není úplný počítačový ignorant, může si zvukový projekt od ESU třeba pro Bardotku vyladit podle sebe zcela - přidávat zvuky, nastavovat nové závislosti a cykly v projektu, s tím vizuálním prostředím se docela příjemně pracuje.
Další ohledně technických otázek jen velmi stručně. Za prvé tu nechci být za advokáta ESU. Zimo dělá kvalitní zvukové kontroléry, sám je používám. Chtěl jsem skutečně jen uvést na pravou míru povzdech pana kolegy výše, který mohl vyznít tak, že tam snad ACME nacpalo navzdory superkvalitě od Zimo nějaký odpad. Myslím, že typů zvuk. kontrolérů jen v EU je vyráběno opravdu mnoho. Každý ať si sám položí otázku, proč tolik výrobců modelů stále upřednostňuje ESU LokSound před konkurencí Zimo, UB, ... Navíc nikdo přeci nebrání nikomu si koupit DSS verzi a tu si nechat osadit kontrolérem Zimo s vaším zvukem. Tak o co probůh jde? Proč ten povyk?![]()
Ale když už jste to sám nakousl - kolik zvukových projektů pro ESU LS5 jste vytvořil? Víte v jakém formátu Zimo řady MX ukládá na flash raw zvuk? Zjišťoval jste si to? V manuálech se tím Zimo nechlubí... A v jakém ukládá a přehrává 16b DAC LS5? Ono totiž 8b @ 44,1kHz není totéž co 16b @ 22,05kHz. Potom zde zaznívají nekonečné pravdy o tom, že hluboké dunivé zvuky trakčních motorů lokomotiv při rozjezdu nedokáže DCC reprodukovat. No, samozřejmě že 8b to nedokáže. Přehrajte si na Nokii z roku 1996 znělku třeba 20th Century Fox a totéž na IP10 dnes.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků