Charlie píše:Dnes mi přišel vyměněný vůz. Už to centrálu nevypíná. Jediné, co mě ale zaráží je, že si souprava nepamatuje zapnuté vnitřní osvětlení, a to, jak motor, tak i vlek. Koncová světla i přední osvětlení si pamatují a po postavení na koleje se hned rozsvítí. Interiéry ne. Na ovladači LH101 se osvětlení hlásí jako zapnuté, ale musím ho prvně vypnout a pak znovu zapnout. Potom svítí. Jak ale dojde ke ztrátě napájení, zase to zhasne a zase se to musí znovu zapínat funkčním tlačítkem. Nejdřív vypnout, potom zapnout. Žádné jiné vozidlo co mám, se takhle nechová. Všechny vozidla co mám, si ty zapnuté funkce pamatují, kromě soupravy M152. (Dělal to i ten vůz, co jsem ho poslal na výměnu.)
To co popisuješ s nutným zapnutím a vypnutím funkcí není vada předmětného modelu.Podle tohoto příspěvku:
viewtopic.php?f=15&t=12260&start=330#p283131 je osvětlení interieru na F15. Záleží jakou máš centrálu!!! Ne každá centrála opakuje všechny F. Jsem sice tétečkař, ale například bílá z21 opakuje jen F0 až F12. Multimauska taky F0 až F12. Cokoliv mám nad F12 musím po ztrátě napětí aktivovat znovu.
Co vím, tak na DR5000 se to v menu dá nastavit (nemám osobní zkušenost) a může opakovat klidně celých F0 a F28. Jenže neustálé opakování všech funkcí brzdí datový tok (vyčetl jsem zde na fóru, už se to někdy někde řešilo). Není to tedy tím, že by si dekodér měl dané funkce pamatovat, to dekodéry neumí (si myslím), v daném případě to musí centrála zas dekodéru dané funkce nadiktovat. Tedy ona to dělá stále dokola.
A nebo si přemapuj dekodéry na ovládání interieróvého osvětlení na nižší funkční tlačítko než F13 (či až kam opakuje tvá centrála).