Tak jsem ukecal Petra Balíčka (espb.cz), aby mi poslal testovací vzorek rozpojovače ve variantě pro TT, který již nějakou dobu vyvíjí. Musím říct, že konstrukci rozpojovače má opravdu promyšlenou, ošetřeno seřízení výšky zdvihu, zajištěno, že se ploška pro zvedání spřáhel nemůže otočit a co víc, jeho montáž byla naprosto pohodová. Na vše má připraveny přípravky, takže žádné složité rozměřování se nekonalo. Rozpojovač má napájení 12 V DC, což je můj druhý rozvod na kolejišti.
Toto vše je součástí rozpojovače, kromě vlastního rozpojovače jsou obsaženy i montážní přípravky a dokonce i klíč pro seřízení zdvihu.

Navrtání otvoru mezi koleje pomocí přípravku:

Navrtání otvorů pro připevnění vlastního rozpojovače pomocí dalšího přípravku:

Již namontovaný rozpojovač:

Horní poloha zdvihu seřízená pomocí dorazů:

Ovládání provádím přes DR4018 od Digikeijsu, která má samostatný vstup J-K a samostatný vstup pro napájení, což znamená, že rozpojovačem nezatěžuji rozvod J-K. Dovolil jsem si sem přidat video provedení plánu v demoverzi TC, který odstaví automaticky vagóny ve šturcu, a poté pošle lokomotivu na zauhlování, viz
https://youtu.be/jOTtgdvYbt8Takže teď již musím jen počkat na to, až se Petr dostane k sériové produkci, abych mohl osadit rozpojovače tam, kde je všude potřebuji.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail, TC, MP1