Zajímavost na AUKRU ?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zajímavost na AUKRU ?

Příspěvekod Barbucha » pon 16 lis, 2020 12:40 pm

hank píše:
Barbucha píše:Vidím to tak na důchod.

:lol:
Taky jsem měl tuhle naivní představu - a vida, v důchodu mám pocit, že mám míň času než když jsem chodil do práce. Ony taky ty hodiny jdou nějak čím dál rychleji... :roll:

Ten čas bych nějak urval, ale nebydlím ve svém, tak nemá smysl ztrácet čas nějakými návrhy a pak to složitě stěhovat. Ani moc nevím, kde bych se tím bavil. Počítám, že na důchod pořídím nějaké bydlení a tam bych mohl blbnout. Sice je škoda, že do toho nemůžu zapojit děti (u zrušeného kolejiště jsem dceru zapojil a hodně ji to bavilo), ale krz školy musím zatím vydržet v Brně, a tady na vlastní bydlení fakt nemám. Úplně stačilo, že jsem musel rozbít kolejiště, které spolklo bezmála 80 tisíc. Na druhou stranu mám velmi bohatý vozový park :-).
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod PetrTT » ned 29 lis, 2020 7:13 am

chápete tuto aukci?Takový příhoz, když celý set s těmito vagony je za cca 3500,-Kč......

https://aukro.cz/tt-tillig-cd-osobni-va ... 6978493624

:idea: :idea: :idea:
PetrTT

Příspěvekod Dusan » ned 29 lis, 2020 8:49 am

Ale vždyť je to pořád dokola, se divím... Dá se nabídka, 2-3 kamarádi to navýší a pak se čeká na troubu, který se chytne :-)
Ten samý prodejce v další aukci nabízí to samé za 700, tak si lze vybrat ...
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod PetrTT » ned 29 lis, 2020 9:07 am

asi to tak opravdu bude,protože skoro ve všech aukcích prodejce,které mají příhozy se jako přihazující objevuje přezdívka a...s(18)
...to bude asi ten hlavní aktér nesmyslných příhozů
PetrTT

Příspěvekod MirekTT » ned 29 lis, 2020 10:10 am

Dobře, ale co když prodejce prostřednictvím bílého koně přestřelí a zboží mu zůstane? Aukro po něm bude chtít peníze. Kontaktovat jako prodejce prvního poraženého z důvodu, že výherce zboží nepřevzal, je už celkem sprofanované.
Sice znám realistický případ, kdy kupující opravdu za roco sergeje těch 15litrů dal, ale považuji to spíše za výjimku.
Moc na ty umělý navyšování cen nevěřím. Na druhou stranu šílenství kolem mašin roco a tilligových němek mluví o opaku.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod jafobe » ned 29 lis, 2020 12:09 pm

Otázkou je jestli to musí být kamarád... když si dotyčný založí druhý profil na smyšlené jméno... tak když do toho nebude nikdo moc víc šťourat, tak to nikdo nezjistí, ono kdo sleduje lidi co přihazují a kolik... jako kdyby nás to ti nahoře názorně neučili...
Ale mohu souhlasit i s tím že když něco opravdu chci, tak za to dám klidně víc než za kolik by se to dalo sehnat jindy, protože co kdyby to jindy nebylo... Je to vždy o tom kdo je za co kolik ochoten dát, bez ohledu na to jestli je cena navýšené uměle nebo ne...
jafobe

Příspěvekod jipol57 » ned 29 lis, 2020 12:55 pm

jafobe píše:Otázkou je jestli to musí být kamarád... když si dotyčný založí druhý profil na smyšlené jméno...

Neříkám, že by to nebylo možné, ale při registraci si to ověřují zasláním dopisu na adresu bydliště. To už je jednoduší, aby se domluvil s někým z příbuzenstva, a nebo s tím kamarádem. Kdyby to měl fiktivně na sebe, musel by mít fiktivní jméno, mail, tel. číslo a doručovací adresu. Tohle má aukro dost ošetřeno.
jipol57

Příspěvekod look23 » ned 29 lis, 2020 1:03 pm

Ten účet může být klidně na babičku nebo na dědu.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod milostt » ned 29 lis, 2020 2:01 pm

Tohle má aukro dost ošetřeno.[/quote]
kulový má ošetřeno zaregistruješ se znovu , znám pár nicků s 2 i 3 za nickem a je to pořád stejná osoba
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod jipol57 » ned 29 lis, 2020 3:43 pm

milostt píše:kulový má ošetřeno zaregistruješ se znovu , znám pár nicků s 2 i 3 za nickem a je to pořád stejná osoba

Samozřejmě, že rodinní příslušníci můžou mít svůj účet. To není nic proti ničemu. Ale myslíš, že stejné jméno, adresu a telefon, může mít několik nicků? K čemu by potom byla ta taškařice s ověřováním adresy přes poštu? Nebo jde jen o platnou adresu a několik nicků je povoleno? Nechce se mi teď číst "aukro-pravidla".
jipol57

Příspěvekod MirekTT » ned 29 lis, 2020 4:43 pm

Jo ledaže by ten kámoš seděl v aukru a dával echo o nejvyšším autopříhozu. Takto by šla cena velmi efektivně dost šponovat. Ale kdoví, jestli to jde a jestli by těch pár vyrýžovaných bedřichů stálo za riziko. Páč jsou mnohem obrátkovější aukce, než nějaký vláčky.
Jiná věc, nedávno byl dražen roco brejl, jehož fotka byla čmajznuta z našeho webu, takže kupující (pro jistotu náš člen), určitě nedostane, co koupil. Čekáme, jak se věc vyvrbí.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Donatelli » ned 29 lis, 2020 6:06 pm

[quote="MirekTT"]..... Kontaktovat jako prodejce prvního poraženého z důvodu, že výherce zboží nepřevzal, je už celkem sprofanované.
No je vidět, že Aukro už moc neznáš. Tuhle variantu ( prodat prvnímu poraženému ) už dávno Aukro zatrhlo a kontakt nepošle. Jediná šance je, že se Ti povede z info E:mailu , který chodí po každém příhozu, zjistit nick přihazujícího a následně se pokusit zjistit jestli náhodou nevystavuje sám nějakou aukci a pak přes kontakt na prodávajícího ( v té jeho aukci ) se s ním zkusit domluvit. To už se taky změnilo a musíš použít krajně uživatelsky nepřátelský jejich nástroj ( sami to tak nazývají ). Avšak Aukro už Ti nedovolí v tomto kontaktu na sebe poslat E:mail, takže tuhle vaši komunikaci bude mít u sebe...
Mimochodem ten debilní nástroj Ti nedovolí poslat víc jak 3 fotky a celkem ho můžeš k jedné aukci použít jen 3x a pak smůla, když někdo chce poslat fotky další. Když jsem se jich na to ptal, tak odpovědí jsou jenom managerské keci o tom jak to zákazníci chtějí a jak je to pro ně výhodné, že se nemusí nikam přihlašovat na E:mail a blá blá blá. To že tím omezili zasílání fotek mě nijak nevysvětlili. Prostě mají vše pod kontrolou a já u nich přestal prodávat.
Donatelli

Příspěvekod Radek Strnad » pon 30 lis, 2020 7:29 am

On ti ten jejich debilní nástroj nedovolí poslat nejen mail, ale ani telefon. Po těchto a jiných změnách mi Aukro přijde poměrně nepřátelské celé. Chápu ale, že se snaží bránit podvodníkům, se kterými se tam poslední roky doslova roztrhl pytel. Klasika ještě donedávna byla, že se dražené zboží(většinou dražší sorta) neprodalo - žádný příhoz, ale do druhého dne přišlo deset mailů od různých vyčůránků, kteří se chtěli domluvit, v podstatě prostřednictvím Aukra, mimo Aukro. Tohle se jim povedlo vcelku úspěšně eliminovat. Také je dobré, že se z aukcí dají vyloučit nicky, které nemají dokončenou registraci, protože zrovna tohle byl největší zdroj neplatičů a podvodníků.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod klata » pon 30 lis, 2020 11:30 am

Dělají co mohou aby se jim lidé nedomlouvali mimo aukce /a poplatky :D /.
Nemožnost psát do zprávy email lze obejít, místo @ psát z.....c /zavináč bez teček už prokoukli :D /, telefon jde myslím také napsat slovně
klata

Příspěvekod jipol57 » pon 30 lis, 2020 1:27 pm

Potřeboval jsem součástku do noťase a našel jsem jen použitou na Aukru, a dohledal jsem že prodavající je obchodník s prodejem použitých součástek s vlastním obchodem. Oslovil jsem ho přímo mailem, ale ne s úmyslem poškodit Aukro. Myslel jsem, že si osobně vyberu z více součástek.
Ale on mě odkázal na svojí aukci. Takže poctivý obchodník, co nechtěl Aukro obcházet.
jipol57

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)