Laminátka H0/PIKO

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Laminátka H0/PIKO

Příspěvekod Kulsud » úte 01 zář, 2020 6:02 pm

novk2007 píše:Já nevím co by jste chtěli .Je to naprosto spičkový model . Když se vám ta barva nelíbí tak si to přestříkejte experti . To přece nebude zase takový problem . Kolikrát se tu diskutovalo o barvách co se používali na lokomotivy my jsme měli normy ČSN Ty nepasujou s barvami Ral.Ani jste se nebyli schopni dohodnout na odstínu restauracaku jakou barvu.To same u lektriky od Acme modro kremova ČSD . Taky se tu řesilo zdali ten přechod modre na čele byl rovný nebo sikmy jak to mělo puvodně Acme . když se tu řesil prototip Bastarda tak se tu Experti nemohli dohodnou na odstínu barvy který lokomotiva po vyjetí měla někdo podle fotek řikal tmavý jiný zase světlý . nakonec to dopadlo na tmavě modrou ale nikdo nedokáže říct zdali to tak bylo. tak jak vite jaký ty barvy ve skutečnosti u teto lokomotivy byli . tak si na to hodtě Patinu a servis . ya tzhle penize i osvětlení pojezdu vdigitale naprosta bomba. Jak zde někdo psal jak to Trautenberk ríkal . kyselo je moc kysele . bramborová polevka moc bramborová.

Souhlasím. Barva mi opravdu přijde jako mnohem menší problém, než tvarově nepřesnosti, které se nedají opravit, ani zapatinovat. Krásný model.
Kulsud

Příspěvekod kuyon » úte 01 zář, 2020 6:07 pm

Dnešná nočná na 240 126-3 ex.:
Přílohy
Screenshot_20200901-200715.jpg
kuyon

Příspěvekod Stanin » stř 02 zář, 2020 12:58 pm

Stanin

Příspěvekod jirie123 » stř 02 zář, 2020 2:11 pm

Ten zvuk by bylo to poslední, co bych řešil :lol:
jirie123

Příspěvekod hummus » stř 02 zář, 2020 2:27 pm

Tak pro ty,co si koupí zvukovou verzi to bude docela důležité. Do Piko dekodéru zvuky od Jacka nenahrají :wink:
Naposledy upravil hummus dne čtv 03 zář, 2020 6:32 am, celkově upraveno 1
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod Jacek » stř 02 zář, 2020 2:31 pm

No spíš je to na prvním místě, jelikož je to ESU a alternativa je pro Zimo. Jen doufám, že prodejci jsou si toho vědomi a nějaké video zas nezpůsobí hromadné reklamace zvukových modelů jako u 350 Acme, tenkrát byly na mě vyvíjeny nepříjemné tlaky
Naposledy upravil Jacek dne stř 02 zář, 2020 2:38 pm, celkově upraveno 1
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod jirie123 » stř 02 zář, 2020 2:35 pm

Tak určitě se vyplatí dodělat si zvukovou verzi doma a osadit ZIMO :wink:
jirie123

Příspěvekod Svratka » stř 02 zář, 2020 2:46 pm

Stanin:
Docela šok ve zvukové ukázce je lokomotivní houkačka z "esa", místo klasické, co mají laminatky. To teda trefili, zrovna nahrát zvuk z nějaké modré mrchy, která nemá normální houkačku... Trapas...
Inu, Piko není Techimage, tam je zvuk Jacek, super. A není to jen o zvuku, to se ovšem ukáže již brzy...
Svratka

Příspěvekod kuyon » stř 02 zář, 2020 2:55 pm

Zvuk čistá katastrofa! Niektoré rušne 240/230 ČD Cargo po rekonštrukcii maju "novú" píšťalu, ale k aktuálnemu modelu z roku '70 tam nepatrí a tak isto komentár "majstra" s dopravou. Dúfam že nás nebude sprevádzať vždy po úvodnom spustení zvuku. Inak myslím ze sú to zvuky z 230 ČD Cargo, podla typu kompresora, takže nová úloha pre kupujúcich zvukovú verziu bude nájsť alternatívny nový zvukový projekt vhodný do dekodéru PIKO
kuyon

Příspěvekod novk2007 » čtv 03 zář, 2020 5:37 am

No mement někdo zde říkal že lokomotiva má osvětlení pojezdu. to bude i v Analogu? Přemýlel jsem o koupi digitální verze, ale ty zvuky se mě moc nelíběji. tak přemýlim o koupi analogove s tím že bych si nechal nahrát na dekoder zvuky od Pana Jacka na Zimo pokud tam ovsem ten dekoder Zimo bude pasovat .
novk2007

Příspěvekod novk2007 » čtv 03 zář, 2020 5:55 am

novk2007

Příspěvekod Stanin » čtv 03 zář, 2020 6:27 am

novk2007 píše:No mement někdo zde říkal že lokomotiva má osvětlení pojezdu. to bude i v Analogu? Přemýlel jsem o koupi digitální verze, ale ty zvuky se mě moc nelíběji. tak přemýlim o koupi analogove s tím že bych si nechal nahrát na dekoder zvuky od Pana Jacka na Zimo pokud tam ovsem ten dekoder Zimo bude pasovat .

Zimo určitě pasovat bude. Jinak podle manuálu to vypadá na stejné desky pro DCC i analog. O osvětlení bych se po digitalizaci nebál. Viz popis (str. 11). Já jsem změnil předobjednávku na analog, když jsem ten zvuk slyšel.
Stanin

Příspěvekod julius.chabada » čtv 03 zář, 2020 7:14 am

Niekto tu čakal od továrenského zvuku zázrak? S tým môžu zaujať niekoho v Európe, kto tú mašinku nepozná. Továrenské zvuky sú až na výnimky úplný hnus, nielen na našich lokomotívach. Možno sa trocha vyhrajú so zvukom ich domácich modelov, ktoré miestni dobre poznajú. Aj tak sa väčšina výroby predá v Nemecku a tam je to jedno, tam ten zvuk pozná len málokto. Inak všimli ste si zalomenie predných okien, keď ste takí nadšení? To, čo laminátku robí krásnou mašinkou, Piko úplne dosr... Ako to má vyzerať, dokonale ukázalo Techimage.
julius.chabada

Příspěvekod A2C » čtv 03 zář, 2020 8:44 am

novk2007 píše:co říkáte na tzhle barvy https://www.youtube.com/watch?v=gcjLWBNLXrc

Že by som to video vôbec nebral za smerodatné k odtieňom farieb, jedná sa o starý záznam, nekvalitnej filmovej emulzie, celkovo porovnávať farby podľa fotografie (je jedno či analógovej alebo digitálnej od neznámeho autora ktorý to nefotil práve pre zachovanie odtieňov farby) je úplná blbosť, keby ste niečo o fotografii a filmoch vedeli, už dávno by sa tu neukázala ani jedna fotografia. V prvom rade rôzne filmy, rôzne dotvárali výsledný obrázok, plus sa k tomu pridával fotopapier ktorý obrázok zas niekam posunul. Následne skenovanie v istom móde a reprodukcia na neskalibrovanom monitore. Že by ste dostali správny odtieň na svojom monitore, je menšia šanca než výhra v € lotte.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod novk2007 » čtv 03 zář, 2020 9:58 am

julius.chabada píše:Niekto tu čakal od továrenského zvuku zázrak? S tým môžu zaujať niekoho v Európe, kto tú mašinku nepozná. Továrenské zvuky sú až na výnimky úplný hnus, nielen na našich lokomotívach. Možno sa trocha vyhrajú so zvukom ich domácich modelov, ktoré miestni dobre poznajú. Aj tak sa väčšina výroby predá v Nemecku a tam je to jedno, tam ten zvuk pozná len málokto. Inak všimli ste si zalomenie predných okien, keď ste takí nadšení? To, čo laminátku robí krásnou mašinkou, Piko úplne dosr... Ako to má vyzerať, dokonale ukázalo Techimage.

No já jsem koukal na laminátku na Youtubu na videa .je pravda že na prvním mě přislo že ten mezisloupek čelních oken je opravdu tenčí ale u dalsich to bylo o dost silnějí. a jak tak koukam tak některě to to mají užsi a dalsí zase silnějsi .To zaoblení oken podle toho co moje oči vidí mě příjde tak nějako v pořadku ,ale nejsem moc znalec. Laminátky jsem viděl jen okrajově a to v Brně Maloměřicích . Jinak v Liberci moc nejezdí a v okolo města Hamm poblíž Dortmundu už vůbec ne. Tady nám jezdí tak ICE DB Ale je pravda viděl jsem zde jednou v Hammu Odstaveneho Vectrona CD CARGO a v Dortmundu v DB dílách jednou Wlabmz CD S motivem Unesco
novk2007

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)