Dovi píše:Takový "zásadní partnerské rozhodnutí" až do konce života
Nooo... Vláčky SNADNO prodáš, zato manželku...

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Dovi píše:Takový "zásadní partnerské rozhodnutí" až do konce života
Stanin píše:Já se pro měřítko "pevně" rozhodl už několikrát a pokaždé jinak.
Dovi píše:
A já mu pak říkal, že mi to připadá, Pánbůh mě za to rouhání netrestej, skoro jako svatba.
Takový "zásadní partnerské rozhodnutí" až do konce života
hank píše:K lokálkovým parním lokomotivám v TT.
413.0 je momentálně jediný průmyslový model ČSD, který se takovému typu nasazení aspoň blíží, i když pro lokálky tato lokomotiva určitě typická nebyla. Blíž už k tomu mají mutace BR 64 = 365.4 ČSD, které byly občas nasazovány do společných turnusů spolu s 354.0 nebo jako zálohy za ně a na lokálkách se mohly vyskytnout ještě i v 50. letech. Těsně po válce mohly do traťového provozu občas zasáhnout i některé BR 91.3-18 = 335.1 ČSD. No a pak ti ještě zbývá možnost hlídat burzy a bazary, protože tam se občas v TT vyskytne i přestavba průmyslového modelu na 423.0, 433.0 nebo 434.1/2 ČSD. Ale v 70. letech bylo možno potkat v turnusech na lokálkách i větší stroje, např. 534.03 (lokálky v obvodu depa Šumperk) nebo 556.0 (Telč).
Ježdění tendrem napřed u lokomotiv 434.2, 534.03 nebo 556.0 bylo v takových případech (např. Telč, Kouty nad Desnou, Javorník ve Slezsku, Dobříš...) úplně běžné.
look23 píše:Stanin píše:Pokud chceš dělat českou lokálku, tak v TT nevidím problém. Máš v něm kocoura, pielsticka, hektora, rosničku (ok, ta už moc sehnat nejde), M152 (v malosérii, na podzim od Kuehna). Pokud bys chtěl novější vozidla, tak je tu řada 840 od Kuehna. Páru jsi už zmínil - 413 od Pika. Já myslím, že ideál. A pokud bys rád barču či brejlovce, tak zase Kuehn a za pěkný peníze.
Dokonce by šlo tam procpat i třeba řadu průmyslovek T448.0 / 740.
Příklad z reálu: Vrbno pod Pradědem. Vlečková T448.0557 dopravovala do stanice plné vozy z dřevařského závodu a pak další T448.0927 z lisoven.
Na fotce odkaz je třeba 740.931, která nevím čí byla.
Ivan píše:Vítej Dovi na fóru, jak již psali ostatní, vše má pro a proti a je to jen na tobě.
Když se nemůžu rozhodnout při srovnávání plus a mínus, tak se prostě řídím pocitem, jdu se podívat a co na mne zapůsobí lépe, vyhraje.
Kdysi jsem měl jako dítě menší vlakodrom v TT s vozidly BTTB a Zeuke, který již zmizel v propadlišti dějin. Když jsem se chtěl k vláčkům vrátit, zvažoval jsem H0, ale pak jsem viděl kolejiště trainmaniaka a bylo rozhodnuto, že zůstanu u TT.
Držím palce s nelehkým výběrem, jistě se rozhodneš správně.
Ivan
Tomáš10 píše:Já bych doporučil navštívit výstavy a těmi lidmi pokecat, každý Ti ukáže co potřebuješ a rozměry panelů a poloměry oblouků uvidíš nejlépe.
Ti ochotnější půjčí do ruky na chvilku ovladač na osahání.
Stanin píše:Já se pro měřítko "pevně" rozhodl už několikrát a pokaždé jinak.
hank píše:Já taky pořád lavíruju mezi TT a N. Mám rozvrtáno několik věcí v obou velikostech a hotového pořád nic.
HonzaM píše:Výhodou je (u N) i cena vozidel, zejména ve srovnání s H0..
Tvrzení, že je na to špatně vidět, je nesmysl, vždyť je to jen o polovinu menší než H0.
prcek píše:Ja to rikal, ze to nebude jednoduche![]()
Dovi píše:Je dnes ještě nějaká možnost zjistit, jaká pára mohla koncem 60. a začátkem 70. let 20. století tahat osobáky z Horní Cerekve do Jindřichova Hradce (a zpět)?
Dovi píše:
Traduje se, že se jednou na Dolním nádraží utrhla nějaká souprava nebo co to bylo a proletěla zarážedlem přes tu ulici s tramvajovým provozem až do budovy Čedoku. Nevím, jestli je to pravda nebo jen železničářská latina, ale ta historka byla známa už v mém dětství.
Dovi píše:Je dnes ještě nějaká možnost zjistit, jaká pára mohla koncem 60. a začátkem 70. let 20. století tahat osobáky z Horní Cerekve do Jindřichova Hradce (a zpět)?
A ten rychlík, to byl polomáčený čtyřnápravový motorák...
Dovi píše:Ten osobák byl vypravovaný zřejmě z té Horní Cerekve (nebo možná až z Pelhřimova či Obrataně, ale to už dneska nevím).
sidlo píše:Jiří Caska -- 464.053 -- Rantířov -- 23.11.1973
https://www.zeleznicny.net/modules/xcgal/displayimage.php?pid=8913
Luděk píše:Myslíš toto? https://mbrno.cz/inka--brno-dalsi-zajim ... -1963.html
hank píše:Ještě v r. 1968 to mohly být lok. 365.0, pak už 464.0. A ty motorové rychlíky do r. 1969 M 262.0, pak M 296.1 nebo 2.
hank píše:Když už, tak z Jihlavy. Kdyby jel z táborské trati, musel by v H. Cerekvi udělat úvrať.
hank píše:Mohu se samozřejmě mýlit, teď to rady sypu spatra, tak třeba to někdo doplní nebo opraví. Pořád je ale řeč o přelomu 60./70. let.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků