KÜHNDECODER a ty vystupy

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Příspěvekod bamby » ned 14 pro, 2008 8:59 pm

....coz do lokomotivy ho uz nejak dostanu ale jen nevim jak ho spravne zapojit , ty odkazy nahore jsou na vicepolove dekodery a muj ma jen 7 polu coz mi derla starosti..Nebudu ho preci nejak zkouset zapojit abych ho pri tom odpalil,to by byla skoda..
bamby

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 14 pro, 2008 9:50 pm

bamby píše:....coz do lokomotivy ho uz nejak dostanu ale jen nevim jak ho spravne zapojit , ty odkazy nahore jsou na vicepolove dekodery a muj ma jen 7 polu coz mi derla starosti..Nebudu ho preci nejak zkouset zapojit abych ho pri tom odpalil,to by byla skoda..

Jenže stejně i u prodeje bys měl dát dohromady to zapojení. :wink:

Zkus napsat přímo LENZům. (pošli jim tu fotku ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod bamby » pon 15 pro, 2008 7:36 am

..tak jsem jim napsal..uvidime... :? jestli jsem to spravne pochopil :idea: ,je jedno jestli TT nebo HO , ty dekodery funguji pro oba rozchody :?: ??? Nejsou ty dekodery nejak napetove nastaveny??TT a HO jezdi preci pri rozdilnych hodnotach..
bamby

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 15 pro, 2008 8:18 am

bamby píše:..tak jsem jim napsal..uvidime... :? jestli jsem to spravne pochopil :idea: ,je jedno jestli TT nebo HO , ty dekodery funguji pro oba rozchody :?: ??? Nejsou ty dekodery nejak napetove nastaveny??TT a HO jezdi preci pri rozdilnych hodnotach..

Nejezdí !
Elektrické vlastnosti obvodů dekodérů s rozchodem nemají opravdu nic společného ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod bamby » pon 15 pro, 2008 9:03 am

..tak jsem zase o neco chytrejsi :lol: ....Ted tu mam Br 130 , postavil jsem ji na zkusebni kolej abych ji zmenil adresu ,tak jsem ji zkusil projet ale jela cca 5 cm, zastavila a zacala oboustrane prerusovane svitit ...s dekoderem jsem nic nedelal,ted myslim letovat....
bamby

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 15 pro, 2008 9:11 am

bamby píše:..tak jsem zase o neco chytrejsi :lol: ....Ted tu mam Br 130 , postavil jsem ji na zkusebni kolej abych ji zmenil adresu ,tak jsem ji zkusil projet ale jela cca 5 cm, zastavila a zacala oboustrane prerusovane svitit ...s dekoderem jsem nic nedelal,ted myslim letovat....

To vypadá, že máš někde na výstupu (asi funkčním) zkrat, dekodér tím zřejmě říká, že je přetížený. :(
Zdenek Valter

Příspěvekod PaMi » úte 16 pro, 2008 8:11 am

bamby píše:..tak jsem zase o neco chytrejsi :lol: ....Ted tu mam Br 130 , postavil jsem ji na zkusebni kolej abych ji zmenil adresu ,tak jsem ji zkusil projet ale jela cca 5 cm, zastavila a zacala oboustrane prerusovane svitit ...s dekoderem jsem nic nedelal,ted myslim letovat....

Problém můžeš zjistit následovně:
rozjeď lokomotivu a uveď ji do stavu, kdy začne blikat. Potom ji dej na programovací kolej a vyčti hodnotu z CV30 (předpokládám, že to je u všech Lenz dekodérů stejné)
hodnota 1 = zkrat žárovek
hodnota 2 = přehřátí dekodéru
hodnota 3 = zkrat motoru
Opět doporučuji manuál.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod bamby » úte 16 pro, 2008 10:50 am

Ta Br 130 ma jinej dekoder , ne ten Lenz,to je zase neco jineho...Na moji Roco centrale nevim kde najit hodnotu CV30,jestli je pouze u Lenzu tak to stejne nenajdu..Br 130 reaguje na Roco,preprogramoval jsem ji,nefunguje stale,zarovky jsem vyndal,nefunguje stale,zkontroloval jsem jestli neni nekde zkrat v loko,neni zadnej,pokud je to v nastaveni decoderu,tak nevim bohuzel kde ty hodnoty najit,preprogramovat,nastavit,upravit...Uz toho mam pomalu :evil: dost ,blba loko :twisted:
bamby

Příspěvekod bamby » stř 24 pro, 2008 9:24 pm

..je tady jeste jeden -- -Uhlenbrock 76900 Funktionsdecoder

http://cgi.ebay.de/Uhlenbrock-76900-Fun ... m153.l1262

--je tam psano na HO , tak se ptam jestli tento muze byt i na TT.....Nejaky Uhlenbrock dekodery na loko jdou i na TT , u tech ostatnich si nejsem jistej,tak se ptam,nez to objednam...
bamby

Příspěvekod BaWiS » čtv 25 pro, 2008 11:03 pm

Můžu mít dotaz? Pořád ještě nemám zkušenosti s dekodery, tak zatím jen tápám.

Když jsme u toho Kuehna, tu je odkaz na stránky, kde prodavaji od něj dekoder se 6 piny a 4 funkčnímy výstupy - Dekodér N45, 0.8A, 4 funkční výstupy, kat.č. 82310/47 a s rozměry 8.9 x 11.7 x 2.3 mm, ale na stránkach od Kuehna jsem nic takového nenašel (jen s 2 funkčními výstupy).
Chci dekodery do TTček, takže velkou krávu tam dát nemůžu :).

Ví teda někdo jak to je a co to je za dekodér? Nebo nejaké alternativy? Jedna se mi o dekodery s 6piny a 4 funkčnímy výstupy.
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Zdenek Valter » čtv 25 pro, 2008 11:10 pm

bamby píše:..je tady jeste jeden -- -Uhlenbrock 76900 Funktionsdecoder

http://cgi.ebay.de/Uhlenbrock-76900-Fun ... m153.l1262

--je tam psano na HO , tak se ptam jestli tento muze byt i na TT.....Nejaky Uhlenbrock dekodery na loko jdou i na TT , u tech ostatnich si nejsem jistej,tak se ptam,nez to objednam...

Tohle je funkční dekodér, nelze jej tedy použít jako lokodekodér neumí ovládat motor !!!
Zdenek Valter

Příspěvekod Zdenek Valter » čtv 25 pro, 2008 11:22 pm

BaWiS píše:Můžu mít dotaz? Pořád ještě nemám zkušenosti s dekodery, tak zatím jen tápám.

Když jsme u toho Kuehna, tu je odkaz na stránky, kde prodavaji od něj dekoder se 6 piny a 4 funkčnímy výstupy - Dekodér N45, 0.8A, 4 funkční výstupy, kat.č. 82310/47 a s rozměry 8.9 x 11.7 x 2.3 mm, ale na stránkach od Kuehna jsem nic takového nenašel (jen s 2 funkčními výstupy).

Ví teda někdo jak to je a co to je za dekodér? Nebo nejaké alternativy? Jedna se mi o dekodery s 6piny a 4 funkčnímy výstupy.

Nevím - napiš přímo Khuenovi, zda nemá manuál. Je jisté, že ostatní funkce budou na některé z plošek dekodéru a budeš nucen na něj připájet vodič.

Pokud chceš mít jistotu, pak ti mohu jen doporučit ZIMO MX 620.
Zdenek Valter

Příspěvekod BaWiS » čtv 25 pro, 2008 11:37 pm

Zdenek Valter píše:
BaWiS píše:Můžu mít dotaz? Pořád ještě nemám zkušenosti s dekodery, tak zatím jen tápám.

Nevím - napiš přímo Khuenovi, zda nemá manuál. Je jisté, že ostatní funkce budou na některé z plošek dekodéru a budeš nucen na něj připájet vodič.

Tak do toho ZIMA 620 určitě jdu. Tu mě ale zaujaly ty male rozměry a solidní cena. :) Dík.
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Zdenek Valter » pát 26 pro, 2008 8:59 am

BaWiS píše:
Zdenek Valter píše:

Tak do toho ZIMA 620 určitě jdu. Tu mě ale zaujaly ty male rozměry a solidní cena. :) Dík.

POZOR i u toho ZIMO dekodéru jsou zbylé funkce použitelné pouze po napájení vodičů na plošky. Na rozdíl o Khuena však k tomuto dekodéru je dokumentace.
Zdenek Valter

Příspěvekod BaWiS » pát 26 pro, 2008 12:02 pm

Zdenek Valter píše:POZOR i u toho ZIMO dekodéru jsou zbylé funkce použitelné pouze po napájení vodičů na plošky. Na rozdíl o Khuena však k tomuto dekodéru je dokumentace.

Jo, to jsem si vědom. A prosím Tě, kde nakupuješ Ty ty ZIMO dekodéry? Na internetových obchodech, jsem je u nikoho v nabídce neviděl.

A ještě bych se rád zeptal na dekodéry LENZ Gold mini a Silver mini - jaký je mezi nima rozdíl? A hlavně, jestli taky mají taky pájecí plošky na dlaší funkce? dík
Kunčická garáž
BaWiS

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi