Staré plánky TT ke stažení

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » úte 29 črc, 2008 3:08 am

panet píše:
Přece jen by se mělo kolejiště co nejvíc přiblížit reálnému provozu což u kolotoče jde jen ztěží.

No prijde na to. Sto lidi sto chuti. Nekdo chce kolejiste presne dle skutecnosti, nekomu to nevadi. Kdyz postavim nadrazi a reknu Vam, ze je to podle XY, ktere neznate, muze to byt OK, kdyz reknu, ze jsem si to vymyslel, je to spatne?

Určitě ne,všechny modelové stanice jsou kompromisem mezi realitou a tím co vytvoříme dle svých možností.(prostorových,finančních atd.)na svém modelu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod petrh » úte 29 črc, 2008 6:06 am

nema cenu si delat hlavu:) protoze kdyz vemu treba Milavovo pro JBr(ten to ma namotivy Vysluni - k videni na strankach Litomyskeho) tak to je urcite okruh, ktery bych rozhodne doma mit chtel, mas to sice do ovalu, ale je v tom zivot a duch a je to komponovano, ze kdyz si odmyslis, ze se ti vlak vrati z druhe strany(nebo ze skrytaku) tak to je model, co dokaze verne simulovat zkutecnost, oproti tomu mas spousty modulu, co jsou jen kusy koleji za sebou a nedavaji smysl....
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod Prazub » sob 13 pro, 2008 3:34 pm

To je trefné, pánové!!! Kolejiště nemusí být vždy jen odkudsi kamsi, ale i ovál může být perfektní. Je škoda, že ty plánky pro začátečníky už nejsou ke stažení. Já osobně bych je MOOOC uvítal pro inspiraci. Vhodně zvolený a zakompovaný ovál je mi milejší, než kolej z bodu A do bodu B. To přijde na věc. Beru to relaxačně a tak bych velmi uvítal i plánky s uzavřeným okruhem, které se tu tolik odmítají. Ne všichni chtějí tvořit kolejiště podle přísných pravidel a nedát tomu také tak trochu jiný duch zážitku.
Prazub

Příspěvekod petrh » sob 13 pro, 2008 3:42 pm

Prazub píše:To je trefné, pánové!!! Kolejiště nemusí být vždy jen odkudsi kamsi, ale i ovál může být perfektní. Je škoda, že ty plánky pro začátečníky už nejsou ke stažení. Já osobně bych je MOOOC uvítal pro inspiraci. Vhodně zvolený a zakompovaný ovál je mi milejší, než kolej z bodu A do bodu B. To přijde na věc. Beru to relaxačně a tak bych velmi uvítal i plánky s uzavřeným okruhem, které se tu tolik odmítají. Ne všichni chtějí tvořit kolejiště podle přísných pravidel a nedát tomu také tak trochu jiný duch zážitku.

urcite to neni muj odkaz, ale nekde tady jsme ho dostal do bookmarku: http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/tech.asp mam nejradej 111 planku vpravo dole:)
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod legacek1 » stř 17 pro, 2008 9:07 pm

pokud je zájem:http://leteckaposta.cz/129926099
legacek1

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště