Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
MichalM píše:To přesunutí staniční budovy k okraji kolejiště mi přijde jako super nápad. Když si dokreslíš, kolik místa ti zabere silnice, točna autobusu, případně nějaké parkoviště, tak jseš ve svém plánku téměř u trati. Navíc když údolím prochází silnice, která vede vpodstatě těsně kolem ostatních stanic, tak je otázkou, proč by tam stavěli ještě trať.
V souvislosti s tím mě včera napadl ještě jeden nápad viz. přiložený plánek (překlad odhadem). Staniční budova velké stanice by byla vlevo dole (nemusí tam být nutně celá, klidně bych pracoval pouze s částí budovy). V pravém dolním rohu by mohlo být menší depo pro potřeby lokálky. Hlavní trať na obě strany ze stanice klesá. Lokálka stoupá k nákladišti, kde je její nejvyšší bod. Nejedná se o stanici pro křižování vlaků, ale pouze zastávku (směrem ke středu panelu) s nákladištěm - buďto nějaký průmysl, dříví, důl, místa je tam dost. Před tunelem začíná lokálka klesat a končí v koncové stanici, která je o 1cm níž než velká stanice. Staniční budova by zde byla opět k okraji kolejiště.
Celková idea je taková, že lokálka překonává kopec a končí za ním v koncové stanici. Při pohledu z jedné nebo druhé strany kopec jasně odděluje obě stanice. Nevede mezi nimi žádná cesta. Údolí je spádované od hlavní stanice směrem ke koncové. Jelikož je údolí nejnižším místem, tak by v něm měl téct alespoň nějaký potok.
U nákladiště by mohlo být pár domečků na okraji lesa (proto je tam zastávka), vést by sem mohla starší kamenná cesta z pravého okraje (např. kolem tunelů - přejezd přes lokálku a přes hlavní trať nad tunelem.
Co se týče poloměrů, tak na hlavní trati je min 600mm, na lokálce min 500mm. V hlavní stanici jsou výhybky EW3 (mimo jedné vlevo dole), na lokálce EW2.
milan ferdián píše:MichalM
Musím uznat, jsi dobrý. Spolu s Michalem Šuhajdou, lajbltem budete dobrá trojka. Držím palce.
vaclavtt
Václave, prošel jsem tvé vlákno a chybí zde důležitá informace. Vzdálenosti a rozměry překladu nad kolejištěm. Důvodem je to, že kluci neví do jaké výškové nivelity tratě mohou jít. Věty "mosty budou vyndavací" nerozumím , proč.Nakresli výškový řez, stačí jednoduchá skica, ať si můžeme udělat obrázek, jak to s tím překladem reálně vypadá nad budoucím kolejištěm.
-m-
MichalM píše:milan ferdián
Děkuji za pochvalu od mistra. Na tvoje super nápady a plánky to nemá. Bohužel na to nemám moc času, tohle mě akorát nějak zaujalo, tak jsem zkusil něco nakreslit. Zasloužilo by to dalších pár hodin přemýšlení a úprav, protože s tím překladem je to trochu oříšek.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků