Houmr píše:Mohl by jsi přiblížit, ten materiál Fine Art

Kde ho sehnat, popřípadě jak tisknout atd.
Jedná se o inkjetové materiály určené pro uměleckou fotografii. Výrobcem je PermaJet, nebo Ilford. Je to přírodní lisovaný foto papír na bázi bavlny s exkluzívní texturou podobnou ručně vyrobenému papíru. Emulze je optimalizovaná pro maximalní obrysovou ostrost, barevnou stálost a je výjimečně voděodolná. Ideální použití je pro umělecké tisky, vizitky, pohlednice, certifikáty a podobně. Barevná stálost je vynikající. U papírů tř. Museum je deklarovaná stálobarevnost 100 let. Pro naše potřeby vystačíme s běžnými Dye inkousty a ochranným UV nástřikem např. Fixier Spray fy Herma. Dělal jsem testovací výtisk kamenného zdiva. Při správném zpracování obrazu před tiskem bude výsledný tisk tak realistický, že každý, komu jej ukážeš, bude přejíždět bříškem prstu po tisku, aby se přesvědčil, že je to opravdu jen tisk. Nejlepší na tom všem je, že pokud vládneš Photoshopem, tak si vyrobíš tvary přesně takové, jaké potřebuješ, včetně obrub, barevných přechodů apod. Příklad jeden za všechny: vůbec není problém udělat opěrnou zeď portálu, která bude postupně přecházet třeba od sv.hnědé až k černé, se zeleným porostem mechů a lišejníků jenom tam, kde to tak chceš mít. To vše v měřítku 1:1 a cca na 0,25mm přesně. Stačí jen vystřihnout. Pokud se bude jednat o složitější tvar, můžeš si udělat z papíru šablonu, tu naskenovat a do toho tvaru pak nacpat texturu obsahem i velikostí prvků dle libosti.
Horší je to s cenou papíru. Jedno balení obsahuje 25ks/A4 a stojí 750 až 800,-Kč. Pokud bys měl zájem o jednotlivé listy, napiš mi na můj e-mail, domluvíme se.