Střelec píše:Ta dlouhá kůlna pro traťovku je dřevěná od Igry, nebo lepenková od Bartáka? Obě jsou pěkné, ale dřevo je dřevo
Kůlna je od Bartáka.
Střelec píše:Jaký máš názor na krátké mosazné uhláky od Lepieše? Dal jsem postupně dohromady tři, ale moc koukatelné to není (na pájení jsem levej a všechno lepit nejde). Jsou dost těžké (větší souprava by chtěla opravdu dobrou lokomotivu) a měl jsem u varianty s brzdou poněkud problém zachovat izolaci od dvojkolí, aby mi to neházelo kraťas.
Stavebnice je to moc pěkná, hezky vše do sebe pasuje, ale některé díly raději kupuji. Třeba skládat čtyřpatkové nárazníky z leptu jsem vzdal v zájmu zachování svého duševního zdraví

. Složitost stavby je vyšší než u stavebnic od DK-modelu/Cekul, ale výsledek za to stojí. Hmotnost sestaveného vozu je dobrá. Mám podobný uhláček od Pepy Zeleného. Je to odlitek z PURu a tam jsem měl problém s jeho nízkou hmotností, musel jsem zvýšit podlahu a pod ní dát olověný plech, aby to nějak rozumně jezdil.
U MS stavebnic jak vozů tak i lokomotiv je dobré si dát pozor na izolaci. U uhláku s brzdou je problém se špalky, aby nezkratovali. Dá se to řešit vlepením držáků zdrží do plastové trubičky, tak aby byly izolovány od zbytku vozu.
Foto postaveného vozu od Radka:
https://drake-model.rajce.idnes.cz/K_KFNB_1900 , doporučuji se kouknout i na ostatní vozy.
Střelec píše:S trochou štěstí lze do druhé epochy upravit služebák pro nákladní vlaky od Cekul, od Kuber je k dispozici leptaná stavebnice lokálkového vozu BCi a krátké DF. To BCi nebylo v katalogu, ale lze si o něj napsat, designově odpovídá zhruba Ci od ADASTu, bude pasovat do epoch od první do začátku třetí.
Tyto stavebnice jsou pro mě moc zjednodušené, ale věřím, že si svoje zákazníky najdou.