Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
BohousP píše:belgarat píše:...
Fulda je ale taky vyrobce certifikovaneho dekoderu a nalezite tento uspech propaguje Tak pozor na marketing z obou stran.
Tak trochu zbytečná poznámka o ničem. Fulda není výrobce, ale autor nebo spoluautor několika dekodérů, ne však lokomotivních. Výrobcem (opět ne "loko") je DIGI-CZ a určitě ve výrobcích nenajdeš poddimenzovaný elektrolyt (="kurvítko"), jako je to u některých výrobců běžně.
sidlo píše:Na druhou stranu i belgarat má pravdu v tom, že fuldův příspěvek byl jenom marketingový blábol. Protože když se podíváme do seznamu certifikovaných dekodérů a centrál podle NMRA, tak je tam z relálně dostupných a používaných komponent nic nenajdeme. Krcí se tam po jednom dekodéru od Zimo (MX61N který se už nevyrábí) a ROCO (model 742 verze 4.1 který se už nevyrábí), dva dekodéry ESU které nejsou lokomotivní a dekodéry Lenz které nejsou zvukové. Centrály jsou na tom podobně.
Takže rada, že by si měl někdo kupovat jenom certifikované produkty je úplný nesmysl.
sidlo píše:...
BohousP má pravdu, musíme být korektní. To by potom kdokoliv mohl v této republice vykřikovat třeba že Babiš vlastní Agrofert, což je prokazatelně lež.
Na druhou stranu i belgarat má pravdu v tom, že fuldův příspěvek byl jenom marketingový blábol. Protože když se podíváme do seznamu certifikovaných dekodérů a centrál podle NMRA, tak je tam z relálně dostupných a používaných komponent nic nenajdeme.
Kajinek11 píše: ... když chci použít do lokomotiv 16V tantalové kondíky jako power packy a snížit si tak tedy napětí v koleji, to si musím sehnat jiný zdroj než co je přiložen??
HonzaM píše:Kajinek11 píše: ... když chci použít do lokomotiv 16V tantalové kondíky jako power packy a snížit si tak tedy napětí v koleji, to si musím sehnat jiný zdroj než co je přiložen??
Co ty kondiky mají zajistit? DCC zálohovat nemůže a bude lokomotivnímu dekoderu pro případ ztráty kontaktu s kolejemi (což asi má být smysl) uložené stejnosměrné napětí k něčemu?
Je to mimořádně nepravděpodobné. Nevím o tom, že by někdo dělal takové dekodéry.prcek píše:Pokud to vypada, ze ty dva konkretni dekodery si "pamatuji" nemohla by to byt pravda?
Tohle je možná zajímavá myšlenka.prcek píše: To by se pak mohlo projevit i pri pripojeni stejnosmerneho napajeni (cca 12V). Normu jsem necetl tak daleko, abych vedel jak casto se musi opakovat paket pro jizdu (nebo nemusi a dekoder jede, dokud nedostane jiny povel?). V dekoderech jsou nejake mikrokontrolery, takze moznost, ze se neudela reset na zacatku korektne tu je.
sidlo píše:marketingový blábol. Protože když se podíváme do seznamu certifikovaných dekodérů a centrál podle NMRA, tak je tam z relálně dostupných a používaných komponent nic nenajdeme. Krcí se tam po jednom dekodéru od Zimo (MX61N který se už nevyrábí) a ROCO (model 742 verze 4.1 který se už nevyrábí), dva dekodéry ESU které nejsou lokomotivní a dekodéry Lenz které nejsou zvukové. Centrály jsou na tom podobně.
sidlo píše:Takže rada, že by si měl někdo kupovat jenom certifikované produkty je úplný nesmysl.
Kajinek11 píše:... Po cca roce sledování tohoto vlákna jsem se před měsícem rozhodl ke koupi DR5000. A teď když už jí mám doma (ještě jsem jí nezkoušel) se dočítám takovéto věci!!! Do teď jsem používal ROCO kostku s MM bez jediného problému. Loko poslouchají jak hodinky. A nyní se dozvídám jako lajk takovéto věci. To mě tedy moc nepotěšilo. A co mám nyní dělat, mohu připojit centrálu do kolejiště? Nebo hrozí, že mi začnou chaoticky lítat loko sem a tam až se rozbijí. A když chci použít do lokomotiv 16V tantalové kondíky jako power packy a snížit si tak tedy napětí v koleji, to si musím sehnat jiný zdroj než co je přiložen?? Jako zákazník právě koupíce centrálu jsem velmi zmaten. Kdybych toto četl před měsícem nikdy bych si jí nekoupil..
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků