Vydrzi modelova velikost TT?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Lubomír Dudek » ned 16 lis, 2008 9:16 pm

Každej hold jde po něčem jinym.Myslím si ale,že u tilliga to zas tak hrozný neni.Je pravda,že hodně lokomotiv i vozů vyrábí pořád po staru,ale s několika kousky se nemusí vůbec stydět ani ve srovnání s nejlepší konkurencí.Sergej na mě třeba působí tak nějak začátečnicky(nadneseně),zato třeba VT 33,nebo BR-242 jsou pro mě plně dostačující vzhledem k mým požadavkům na vzhled a funkčnost modelu.
Na kolejivo si třeba taky nemůžu stěžovat.R-396 až 267, výhybky EW2,EW3,obl.výhybky,flexi koleje,angličany....I tady jsem zatim spokojen s nabídkou a to,že potřebujou pražce nabarvit mě nebolí.No a koleje s podložim mam rád už jenom kvůli tomu,že si je kluk bez problémů ve třech letech spojí a může prohánět s klidem všechno,co doma máme.
Nakupuju i jinde,Roco je pro mě moc dobrý,s Piko jsem taky spokojenej a pošilhávám po kresu,ale tam zas platíš kvalitu+to,co jinde nemaj :wink:

Mám rád dobré modely v TT jakýchkoliv výrobců a se značkou tillig jsem spokojenej i když působí trochu méně oduševněle až kšeftařsky.

To sli064:Jaké kolejivo použiješ na svou stavbu?
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod sli064 » ned 16 lis, 2008 10:26 pm

Lubomír Dudek píše:Každej hold jde po něčem jinym.Myslím si ale,že u tilliga to zas tak hrozný neni.Je pravda,že hodně lokomotiv i vozů vyrábí pořád po staru,ale s několika kousky se nemusí vůbec stydět ani ve srovnání s nejlepší konkurencí.Sergej na mě třeba působí tak nějak začátečnicky(nadneseně),zato třeba VT 33,nebo BR-242 jsou pro mě plně dostačující vzhledem k mým požadavkům na vzhled a funkčnost modelu.
Na kolejivo si třeba taky nemůžu stěžovat.R-396 až 267, výhybky EW2,EW3,obl.výhybky,flexi koleje,angličany....I tady jsem zatim spokojen s nabídkou a to,že potřebujou pražce nabarvit mě nebolí.No a koleje s podložim mam rád už jenom kvůli tomu,že si je kluk bez problémů ve třech letech spojí a může prohánět s klidem všechno,co doma máme.
Nakupuju i jinde,Roco je pro mě moc dobrý,s Piko jsem taky spokojenej a pošilhávám po kresu,ale tam zas platíš kvalitu+to,co jinde nemaj :wink:

Mám rád dobré modely v TT jakýchkoliv výrobců a se značkou tillig jsem spokojenej i když působí trochu méně oduševněle až kšeftařsky.

To sli064:Jaké kolejivo použiješ na svou stavbu?

Já chtěl hlavně říct, že mi připadá, že se Tillig moc nesnaží. Ale mají i kvalitní věci (viz to zmíněné Desiro aj.) a vlastně to co od něj mám, tak už je to z toho kvalitnějšího/kvalitního (až na tu neštastnou nesvítící, né-lehce digitalizovanou T334, kterou jsem ale musel mít :lol:)

Jé, no na Kresse jsem zapoměl, ale ta cena těch modelů ... :D

Kolejivo používám od Litomyškého. Hlavně teda betonové, néně už dřevěné, ale oproti flexi od Tilliga, se mi zdá lepší hlavně v tom, že pražce jsou na jedné straně spojené a na druhé jsou až "mezery" - že nemá ty mezery cik-cak - protože pak mi dycky trvalo, než sem ty pražce dobře "vyrovnal" (jáj snad to pochopíte ten můj popis :D) A taky ta cena je od Litomyšského lepší :) Ještě aby někdo začal vyrábět výhybky betonové :)
TT - Ep V a DCC (změna nicku na BaWiS)
sli064

Příspěvekod Prazub » stř 19 lis, 2008 6:05 pm

Pánové, odborníci!
Když už jsme u toho kolejiva s podložím od TILLIGA: já tohle kolejivo zvolil pro jednoduché sestavení, ale nelíbí se mi ta barva betonových pražců a podloží. Vypadá to jaksi uměle, nevěrohodně. Prosím Vás, nemáte někdo radu jak to přebarvit, čím, na nějakou zarezlou barvu, více s patinou? Abych to nějak nepoškodil neodborným nátěrem....V reálu vidím, že ty betonové pražce i podloží je různě pošpiněné do hnědočervena a to se mi mnohem více líbí. Je to i efektnější. Dá se s tím něco dělat??? Jsem začátečník. Díky za rady.
Prazub

Příspěvekod Tomáš » čtv 20 lis, 2008 10:56 am

pokud by ti to stačilo takhle
http://tauvec.rajce.idnes.cz/KOLEJ/#album
používám kolejivo Tiliig .Respektivě kupuju 1m pruty http://www.ttvlak.cz/vyrobek/kolejnice-hneda-TI85500/
která pak navlíkám do betonových polí http://www.ttvlak.cz/vyrobek/betonove-f ... e-TI83034/
.Prut koleje je už patinován a pražce sem napatinoval pigmentem tmavá rez
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod badliner » čtv 20 lis, 2008 11:34 am

Ja si myslím ,že kolega ma spíš kolejivo s podložím, jako je třeba ve start setech....s tim toho asi moc neudělá..taky zaleží jestli to chce na ježdění po koberci a pak složit ,nebo budovat kolejiště....
badliner

Příspěvekod Prazub » čtv 20 lis, 2008 6:41 pm

Pánové, zvolil jsem koleje s podložím jako u setů, ale ikdyž zatím to opravdu mám jen na koberci na odzkoušení, tak počítám do budoucna s pořádnou dvoumetrovou deskou a spoustou dalších doplňků pro krásnou kopcovitou krajinu. Vím, že tohle kolejivo se nepoužívá o profi modelů, ale já si to jím chtěl ulehčit. Skládat to z flexibilních pražců a prutů jsem si fakt netroufal. Tohle položím do hotové krajinky a zamaskuji jak se dá. Jen ta tmavě šedomodrá barva mi jaksi nesedí, chtěl jsem to mezi kolejemi a po stranách něčím lehce přetřít na tu rezavou. Je to vůbec možný?Díky.
Prazub

Příspěvekod badliner » čtv 20 lis, 2008 7:01 pm

Mno tak dokud si s tim hrajes na kobeci,tak bych to neresil...a az prijde na radu panel zkusil bych to natrit a na to jeste malickou vrstvicku sterku....I kdyz myslim,ze stavet z toho kolejiste je draha legrace..kdyz 20cm kolej(spis jeste kratsi) stoji 35-40 korun...a pritom 80cm flexi je za 100...a da se to jeste resit levneji navlekanim prutu na hotove tvarovane podlozi....
badliner

Příspěvekod Prazub » čtv 20 lis, 2008 8:42 pm

Díky za odpověď i radu. Máš pravdu, je to drahé řešení. Nakoupil jsem asi 15 m kolejiva a do pěti výhybek. Stálo mne to přes 8000 Kč a ještě nejsem u konce s doplňkama kolejiště. To je fakt nevýhoda a prodavač mne lákal na ty Vaše pruty a hotové podloží. Ale jaksi jsem se nechtěl vidět u toho tvarování a spojování a co já vím ještě. Možná to byla chyba, nicméně mám i tak radost z rychle a snadno sestavených tras, rozjeli se mi po nich lokomotivy, které mi ležely přes 30 let na půdě. Tak ta troška imitace štěrku mne zaujala. Ale jakou barvu vlastně zvolit pro to přetření podloží? Nevyznám se . Díky ještě jednou.
Prazub

Příspěvekod TTmili » pát 21 lis, 2008 4:48 pm

Možná by stačilo to jen přetřít štětcem hodně naředěnou rezavou nebo hnědou barvou a to komplet i s těma pražcema. Zkušenost s tím nemám taky dělám s prutama ale mohlo by to vyjít. Zkusit to na jedný a když se to povede tak pokračovat dál a když ne tak to z toho buď odstranit nebo schovat do tunelu :lol: ...
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Vydrží TT

Příspěvekod Hanis85 » ned 07 pro, 2008 9:16 pm

Podle mě by se velikost TT obešla i bez Tilligu a bez starých modelů BTTB, dnes je pousta modelů postavena od píky znovu protože se již nedělají nebo byly vyrobena nemodelově ve snaze ušetřit, taková M 152, M 131.1 tak na tu s vyjímkou PMT nikdo s renomovaných výrobců nepomyslel a u nás jsou jich plné kolejiště, já se při stavbě svých modelů snažím používat levný, plongový nebo odpadní materiál, které se dá pořídit kdekoliv a když to někde dojde tak mám záložní plán čím to dobře nahradit.
Hanis85

Re: Vydrží TT

Příspěvekod radekkrupka » ned 07 pro, 2008 9:36 pm

Hanis85 píše:Podle mě by se velikost TT obešla i bez Tilligu a bez starých modelů BTTB, dnes je pousta modelů postavena od píky znovu protože se již nedělají nebo byly vyrobena nemodelově ve snaze ušetřit, taková M 152, M 131.1 tak na tu s vyjímkou PMT nikdo s renomovaných výrobců nepomyslel a u nás jsou jich plné kolejiště, já se při stavbě svých modelů snažím používat levný, plongový nebo odpadní materiál, které se dá pořídit kdekoliv a když to někde dojde tak mám záložní plán čím to dobře nahradit.

To co říkáš je jistě pravda, nicméně dovolil bych si nesouhlasit - těch malosériových modelů je co bych skoro spočítal na prstech obou rukou (kdyžtak bych si pár půjčil :lol: ). Co třeba výhybky? A pro začínajícího modeláře přijdou k duhu i vozy a lokomotivy sériových výrobců (čili Tillig), pár staveb ze zahraničních stavebnic, atd...) Ne každý si umí zbastlit všechno na koleně. Nejdůležitější bude ale fakt, že TTčkáři se dle mne rekrutují tak, že měli v dětství svoje TTčko. A bez těchle výrobců by ho asi nikdy neměli?
radekkrupka

Příspěvekod VoVo » pát 02 led, 2009 9:38 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:59 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod milan ferdián » sob 03 led, 2009 7:18 am

VoVo píše:Poslední dobou si všímám masivního odlivu Tčkařů na okolní měřítka - H0 nebo N. Jediné vysvětlení, co mě napadlo, že TTčko doplácí na svůj "zlatý střed" kdy ti, co mají místo, jdou do H0 kvůli detailům, snadnější digitalizaci, ozvučení, osvětlení, naopak ti co mají místa málo jdou do Nka.

Toho bych se neobával,tady působí jiné síly :D :D :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Pája » sob 03 led, 2009 10:12 am

Myslíš temné síly :twisted: 8) :evil: Zababovské a obzvlášť sekce N ??? :lol: :lol: :lol:
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod petrh » sob 03 led, 2009 10:50 am

Pája píše:Myslíš temné síly :twisted: 8) :evil: Zababovské a obzvlášť sekce N ??? :lol: :lol: :lol:

no musim se priznat, ze i ja s nimi lehce koketuji, ale porad me u myslenky TT drzi hodne veci jako AP modely, busiky RA Dosleho a i to, ze zakladni veci na modul(segment) poridim preci jen levneji...
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)