Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
George V. píše:Ale to já taky, ale za 56Kč je jí tam akorát plivnuto, tak hledám něco levnějšího...
Zdenek Valter píše:George V. píše:Ale to já taky, ale za 56Kč je jí tam akorát plivnuto, tak hledám něco levnějšího...
Myslím, že je to správná volba. ROCO tuším používá tu samou
Vladimír_B píše:Potřeboval bych poradit jak se šetrně (chemicky?) zbavit přebytečné (bílé) vazelíny. Nejmenovaný výrobce modrého Herkulesa (TT) s ní vůbec nešetřil.Takže ve výsledku je tou vazelínou opatláno vše co bylo v dostřelu (vč. 1 sběrače a disku ze vnitř
). A když to zkusím "umýt" ředidlem (S6006, příp. techničákem) nebude to vadit? Pochopitelně se vyhnu převodům. Děkuji
P.S.: musím pochválit výrobce za vysokou kvalitu výrobku. Jednou mi upadlo dvojkolí na dlaždičky a ulomilo se kolo...
Petr Zatrepalek píše:Benzín NEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!! Nevím proč, ale všichni všude doporučují benzín. To že odmašťuje je letitá pověra - přitom jak automobilový tak technický benzín obsahuje látky které MASTÍ povrch!! Ten líh taky není košer - i když odmašťuje podstatně líp. Na odlitky a plasty je jednoduchá metoda - voda s jarerm/purem! Jedním hadříkem/ubrouskem navlhčeným v té "jarové" vodě to otřeš, druhým, suchým to setřeš. Třetím, suchým to celou dobu držíš. Pak to necháš oschnout a - stříkáš, barvíš, lepíš....
Houmr píše:Petr Zatrepalek píše:Benzín NEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!! Nevím proč, ale všichni všude doporučují benzín. To že odmašťuje je letitá pověra - přitom jak automobilový tak technický benzín obsahuje látky které MASTÍ povrch!! Ten líh taky není košer - i když odmašťuje podstatně líp. Na odlitky a plasty je jednoduchá metoda - voda s jarerm/purem! Jedním hadříkem/ubrouskem navlhčeným v té "jarové" vodě to otřeš, druhým, suchým to setřeš. Třetím, suchým to celou dobu držíš. Pak to necháš oschnout a - stříkáš, barvíš, lepíš....
Ano to je pravda, ale kolega potřebuje očistit převody, takže ten benzín by ani tak nevadil, že to po něm ostane trochu mastné, jinak taky mohu doporučit IPA. Mám doma i technický odmašťovač Solvetron (čistič brzd) ve spreji, s ním to jde taky parádně.
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník