Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod novk2007 » stř 20 bře, 2019 9:22 am

Tak jsem se podíval na svoji modrou ES499 a ty bandáže jsou zpuchřelé jak blázen to jsem mašinku projízděl tak jednou za čas. Jinak stojí ve vitríně . No tak snad ten zbytek na lokomotivě bude kvalitnější než ty bandáže. U Piko elektrik se mě nestalo že by bandáže po roce a půl byli na odpis A bandáže u parních lokomotiv co mám od Fleischmanna tak tam si troufnu dovolit že jsou ty bandáže jestě z výroby a to jsou masinky cca kolem 13 let starý. Tak nic nechci rict na Acme ale jsem trošku smutně překvapen . až přijdu y práce domu tak si zkontroluji zbytek lokomotiv.
novk2007
 
Příspěvky: 462
Registrován: ned 23 říj, 2011 6:58 am

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod mikinko » stř 20 bře, 2019 9:59 am

novk2007 píše:Tak jsem se podíval na svoji modrou ES499 a ty bandáže jsou zpuchřelé jak blázen to jsem mašinku projízděl tak jednou za čas. Jinak stojí ve vitríně . No tak snad ten zbytek na lokomotivě bude kvalitnější než ty bandáže. U Piko elektrik se mě nestalo že by bandáže po roce a půl byli na odpis A bandáže u parních lokomotiv co mám od Fleischmanna tak tam si troufnu dovolit že jsou ty bandáže jestě z výroby a to jsou masinky cca kolem 13 let starý. Tak nic nechci rict na Acme ale jsem trošku smutně překvapen . až přijdu y práce domu tak si zkontroluji zbytek lokomotiv.

Pokiaľ je to len problém bandáží, tak to nie je zlé. To je to najmenej .... vymeniť bandáže, nápravy (ja to tak či tak postupne mením aj na ostatných mašinách za nebandážové ... aj Roco, PIKO, ....).
mikinko
 
Příspěvky: 1160
Registrován: ned 06 pro, 2009 7:05 am
Bydliště: Žilina

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod Jezevec Pepa » stř 20 bře, 2019 10:47 am

Já použil ty 4B (šířka 1,35mm), u 4 z 5 lokomotiv a jezdí dobře. Ty 4A (na fotce vlevo, š.:1,1mm) jsem nezkoušel.
Bandáž co je přiložena v doplňcích, tak bude asi ta samá co je na lokomotivě, tak to si asi nepomůžeš
Přílohy
20190320_113827b.jpg
Jezevec Pepa
 
Příspěvky: 111
Registrován: pát 21 kvě, 2010 12:03 pm

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod elvis.jarous » stř 20 bře, 2019 11:35 am

Dobře, jedna věc jsou bandáže, já minule vlastně psal že jsem je sundal, navlíknul na tužkovou baterii a seříznul jsem je žiletkou. Jenže od tý doby se ty bandáže zase zdegradovaly a tak byl vlastně opět ten samý problém. kupoval jsem roco barču, 1010 jetou a tam byly bandáže na sra......a sergej roco první várka beztlumičák taky bandáže v kelu.
Věc druhá, mění li se bandážovaná dvoukolí za nebandážovaná(roco piko lze asi v pohodě sehnat) co ACME nebandážovaný kola ? Nějaká náhražka? Ani nevím průměr. Jednou mi pan Fule posílal rokácký loukoťáky pro přestavbu bastarda.
Třeba by to šlo zaměnit :?:
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21,velikost H0
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 406
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod mikinko » stř 20 bře, 2019 11:41 am

elvis.jarous píše:Dobře, jedna věc jsou bandáže, já minule vlastně psal že jsem je sundal, navlíknul na tužkovou baterii a seříznul jsem je žiletkou. Jenže od tý doby se ty bandáže zase zdegradovaly a tak byl vlastně opět ten samý problém. kupoval jsem roco barču, 1010 jetou a tam byly bandáže na sra......a sergej roco první várka beztlumičák taky bandáže v kelu.
Věc druhá, mění li se bandážovaná dvoukolí za nebandážovaná(roco piko lze asi v pohodě sehnat) co ACME nebandážovaný kola ? Nějaká náhražka? Ani nevím průměr. Jednou mi pan Fule posílal rokácký loukoťáky pro přestavbu bastarda.
Třeba by to šlo zaměnit :?:

No, u ACME je to problém ... musíš kúpiť celú sadu a vymeníš to len na jednej lokomotíve ... takže každá lokomotíva min. 20€. A zasa ti zostanú len 4 ks s bandážami, ktoré ti sú nanič.
Ale skús to ako to robili "kluci ze Žďáru" : http://www.mkzdar.cz/stavba-kolejiste/stavba79
Myslím, že to vymeniť zvládne každý, poťažmo keď pomocka na lisovanie náprav a zhadzovanie kolies stojí pár EUR ....
Mne zatiaľ žiadna zo 6 ks nevykazuje problémy, ale keď k tomu dôjde, tak si to vymením za tie ROCO a bude ....
mikinko
 
Příspěvky: 1160
Registrován: ned 06 pro, 2009 7:05 am
Bydliště: Žilina

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod elvis.jarous » stř 20 bře, 2019 3:52 pm

asi by to šlo, ale db 103, myšleno toho německýho šestikoláka doutníka? Nevidím loukotě.....
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21,velikost H0
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 406
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod mikinko » stř 20 bře, 2019 4:03 pm

elvis.jarous píše:asi by to šlo, ale db 103, myšleno toho německýho šestikoláka doutníka? Nevidím loukotě.....

Skús im napísať .... určite ti poradia ... mne sa zatiaľ vždy ozvali keď som sa niečo spýtal .... :-)
mikinko
 
Příspěvky: 1160
Registrován: ned 06 pro, 2009 7:05 am
Bydliště: Žilina

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod kupla » stř 03 dub, 2019 8:48 pm

Zdravím - k problému náprav na loko ACME mám tyto zkušenosti: v první sérii modrých goril většina modelů kulhala (mohl jsem posoudit 8 kusů z 1 várky), bylo mi řečeno, že to dělají bandáže. Já osobně gumičky nemám rád a všechny modely, pokud to jde, přezouvám na "železo" a tak jsem 2 loko koupil. Než jsem stačil objednat od ACME náhradní nápravy (set ruote kompleto), byla mi doporučena náhrada kol od Roca (z loko 1020, nebo E44 - s pastorkem 6,80 eur, bez 5,75 eur).
Jednu loko mám na těch kolech od Roca a super (přelisovat jdou bez problémů), a u druhé jsem použil "výzisk" z té první - a k mému překvapení trošku kulhá i bez bandáží...
Zelená 150ka mi chybí, čekal jsem, že se objeví E499.2 - IV ep. ale ani v katalogu 2019 není v plánu. Našel jsem poslední kus 150.209 u Hobby model Ostrava hl.n a rozjel se ji koupit. Krom trochu pomuchlaných zběračů loko při jízdě kulhala víc, jak staré Piko !!! ale prodavačka tvrdila, že jsou křivé koleje. Nechal jsem si předvést E499.1 od MTB a ta jezdila naprosto bezvadně! Vzal bych ji a přezul na Roco, zeptal jsem se na slevu a lehce arogantní vedoucí mi sdělil, že nemá důvod něco slevovat. Asi by prodal i chcíplého tchořa.... No, pokud dám 6tis. za model, očekávám, že bude v pořádku (myslím, že to byl vrácený kus).

Přesto, že se mi modely od ACME líbí, a těším se na Eso, všem doporučuji si model raději odzkoušet, než poslat poštou a potom zdlouhavě reklamovat......
kupla
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 08 lis, 2017 11:27 pm

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod elvis.jarous » ned 07 dub, 2019 6:13 am

Velmi dobře!
A Ze Žďáru se mi ozval pan Vimmer osobně a použili kola ze staršího provedení lokomotivy 103, kde bejvávaly loukotě.
A ta moje prostě pajdá i bez bandáží, jak píšete...je to děs. Ostatní stroje se plazí jako opravdický a krysa nebo banán se klepe jak když má zimnici a brzo umře :mrgreen:
Mě se provedení mašin acme i vozů líbí-jen ty vozy bmee nechtěj projet výhybku R4 geoline po vnějším oválu dvoukolejky a vyskakují ale za to může zavázení plastové desky na spodku skříně o podvozek a to se dá řešit → mašinu chci ještě dokoupit najbrt a zelenou-protože jsou to jedny z nejhezčích elektrik.
Jinak na kola používáte k nalisování stojan na vrtačku nebo jak to děláte?
Díky moc za všechny.
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21,velikost H0
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 406
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod kupla » stř 10 dub, 2019 4:11 pm

Zdravím, k nápravám: na přezutí jsem použil nápravy od Roca z 1020ky. Průměr +/- sedí (1250mm). Vše jsem přelisovával v modelářském svěráčku. Na rozdíl od ACME má Roco i vroubkování na hřídelkách tak jsem vlastně přezul pouze pastorek od ACME, zbytek je Roco. Loko se za jízdy chová jako rokácké modely, a to mi vyhovuje.
kupla
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 08 lis, 2017 11:27 pm

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod chripkoj » pon 22 dub, 2019 5:35 am

Dobrý deň.
Kúpil som si gorilu 69330 ZSSK. Po rozbalení a zabehnutí cca 30min som začal trochu pozorovať model ako sa chová. Bol som veľmi znechutený. Loko išla trhane a pri nízkych rýchlostiach sa rýchlosť menila. Pozoroval som aj veľkú hlučnosť motorčeka. Kompletne som rozobral. Prevody suché (žiadna vazelína) - namazal som. Napružil som zberné pliešky - zlepšil sa zber prúdu. Nepravidelný chod modelu pri nízkych rýchlostiach som poriešil iným dekodérom (zimo). Jazdné vlastnosti sa omnoho zlepšili. Hlučnosť motorčeka zostala tak som objednal nový motor mashima. Stretol sa niekto s týmto problémom? Druhý model banána mám 60336 a ten je OK.
chripkoj
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte 20 říj, 2015 1:18 pm
Bydliště: Poprad

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod A2C » pon 22 dub, 2019 1:17 pm

Popravde stretol som sa s vyšou hlučnosťou motorčeka aj u nového Piko BR118 a T679.2
Tu používam rovnako dekodéry Kuehn.
Stačilo u mňa zmeniť len frekvenciu motora.
Jednak potom mašinka išla oveľa plynulejšie, motorček nepískal, či nebzučal a znížil sa aj odber lokomotívy.
Inak som nemal žiadne popisované problémy.
A mám ES499.0 z druhej série
ČSD ep.IIa,IIb, a III + čo sa mi páči hlavne ŽSR do 1999. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
Uživatelský avatar
A2C
 
Příspěvky: 1289
Registrován: čtv 21 led, 2010 10:32 am
Bydliště: Bratislava, Dúbravka

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod elvis.jarous » úte 23 dub, 2019 5:53 pm

jinak při posledním projetí u mě byla též zpozorována nestálá jízda . Takže se něco v mašině odehrálo během skladování.S mašinama ještě pořádně nejezdim. Budu se muset do ní podívat, až přijdou další dcc a budu osazovat stroje.
A mám asi tu z první serie. Bandáže byly hned na začátek pokroucený, po úpravě do koukatelnýho stavu při jízdě, následného odložení se nakonec odložené zpuchřely. U jiných mašin se mi to nestalo. Všechny jsou ve skříni v krabičkách :roll:
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21,velikost H0
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 406
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod mikinko » úte 23 dub, 2019 6:00 pm

chripkoj píše:Dobrý deň.
Kúpil som si gorilu 69330 ZSSK. Po rozbalení a zabehnutí cca 30min som začal trochu pozorovať model ako sa chová. Bol som veľmi znechutený. Loko išla trhane a pri nízkych rýchlostiach sa rýchlosť menila. Pozoroval som aj veľkú hlučnosť motorčeka. Kompletne som rozobral. Prevody suché (žiadna vazelína) - namazal som. Napružil som zberné pliešky - zlepšil sa zber prúdu. Nepravidelný chod modelu pri nízkych rýchlostiach som poriešil iným dekodérom (zimo). Jazdné vlastnosti sa omnoho zlepšili. Hlučnosť motorčeka zostala tak som objednal nový motor mashima. Stretol sa niekto s týmto problémom? Druhý model banána mám 60336 a ten je OK.

Ja som mal tento problém s 350 ZSSK - vyššia hlučnosť pri vyšších rýchlostiach. Problém bol v zotrvačníku. Ono je to celé konštrukčne vyriešené tak na hrane. Mashima tam použitá je dosť dlhá, zotrvačníky dosť robustné a kardany vyriešené len tak tak. A preto sú osky na motore zrezané na minimum a trn zotrvačník tam drží len tak tak. A z času na čas sa asi stane, že ten zotrvačník nie je 100% nalisovaný - a následne jeho vibrácie spôsobujú vyššiu hlučnosť. Pôvodne som to riešil výmenou zotrvačníkov a kardanov, ale nakoniec som objednal nový komplet od ACME. Odvtedy všetko OK. Pre toto riešenie som sa rozhodol preto, lebo som tak či tak plánoval objednať motor mashima na remotorizáciu rakane MTB ... a na to som použil ten pôvodný z ACME ....
mikinko
 
Příspěvky: 1160
Registrován: ned 06 pro, 2009 7:05 am
Bydliště: Žilina

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod elvis.jarous » ned 16 čer, 2019 12:41 pm

Zdravím,
tak jsem v pátek pořídil za parádní cenu banána. Bandáže musely dolů.I tak se mašinka malinko chvěje ale to musí mít člověk lejzrový zrak :mrgreen: Co se týče DCC a ježdění, vyškubnul jsem LAISDCC z modrý es499 a dal do této,jen přenastavil adresu na vyšší a musím říct, že tenhle kousek jezdí pěkně pomalu o proti té modré. Bez problémů. Prostě má lepší jízdní vlastnosti a dokáže se plazit jako smrad
Přílohy
IMG_20190615_115354.jpg
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21,velikost H0
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 406
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků