Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod belgarat » pon 26 lis, 2018 12:49 pm

zdeno píše:Asi tak, venoval jsem tomu spoustu casu a byl bych vlastne sam proti sobe, kdybych tvrdil opak.
V soucasne dobe je to celkem dobra centrala na domaci pouziti a layouty do 10 jezdicich loko.


Zajimalo by mne z ceho plyne to prakticke omezeni 10 loko. Nestiha ji CPU, nebo ma nejakou blbou spravu "slotu" lokomotiv ?
TT ep. IVa-b; analog + NanoX, DR5000. Pseudoprogramator, pindac nesmyslu
http://modelwiki.klfree.net
belgarat
 
Příspěvky: 1758
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod komori » úte 04 pro, 2018 5:52 pm

Na stránkách Digikeijs je již zase odkaz na nový
Software 1.5.1
Stahovat můžete na stránkách - http://support.digikeijs.com/display/DS/DR5000-ADJ
Akorát prodejci o tom opět mlčí.
Naposledy upravil komori dne čtv 10 led, 2019 3:42 pm, celkově upraveno 1
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 93
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Kajinek11 » sob 08 pro, 2018 11:48 am

Mohu se zeptat jaká verze firmware může být v MM aby to plně komunikovalo s centrálou?
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11
 
Příspěvky: 571
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm
Bydliště: Rumburk

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » sob 08 pro, 2018 1:07 pm

Nově ve verzi 1.5.1

Firmware:
Doplněna možnost nastavení typu a protokolu centrály na XpressNet
Doplněna podpora F13 – F20 umožňující přenos informace mezi více MultiMausy
Doplněno zobrazení informace o tom, že je lokomotiva ovládána jiným ovladačem (blikající symbol lokomotivy)
Doplněna možnost čtení CV-POM pro MultiMaus (od FW V1-04) a WLANmaus (od FW V1-07)

Aplikace:
Zcela přepracován proces instalace – instalátor je samorozbalovací a zjednodušuje update - před instalací není nutné odstranit předchozí verzi
Změněno zobrazení stránky volby vlastností pro verzi XpressNet a typu centrály
N, převážně epocha V, VI.
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2508
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod komori » čtv 10 led, 2019 3:39 pm

Na stránkách Digikeijs je odkaz na nový
Software 1.5.2
Stahovat můžete na stránkách - http://support.digikeijs.com/display/DS/DR5000-ADJ
A naši prodejci o tom opět mlčí.
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 93
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod ales.kovar » čtv 10 led, 2019 4:01 pm

Tak, ona ta změna, je poměrně nepodstatná. Ale dík za info.
Mimochodem, mé čerstvé zkušenosti s touto novou centrálou jsou zatím velice pozitivní.
ales.kovar
 
Příspěvky: 30
Registrován: pát 21 čer, 2013 9:57 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » pát 11 led, 2019 2:39 pm

komori píše:Na stránkách Digikeijs je odkaz na nový
Software 1.5.2
Stahovat můžete na stránkách - http://support.digikeijs.com/display/DS/DR5000-ADJ
A naši prodejci o tom opět mlčí.

Tenhle sw je na uvedeném webu od včerejška. Naši odběratelé centrálu dostanou vždy s aktuálním fw, přestože výrobce ještě i tento týden centrály dodává s fw 1.5.0. Bohužel ani své prodejce často o uveřejnění neinformuje. Jako člen skupiny "betatesters" mívám nové verse s předstihem a všichni naši zákaznící měli centrály s fw 1.5.1 již před uveřejněním na firemním webu Digikeijsu. Ale od Tebe je záslužné že o oficiálním uveřejnění informuješ. Asi by to stačilo bez té poslední věty.
N, převážně epocha V, VI.
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2508
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod VladoH0 » sob 19 led, 2019 10:01 pm

Zdravim
Ako sa daju k DR5000 pripojit dva multimousy ?
VladoH0
 
Příspěvky: 37
Registrován: pát 25 kvě, 2018 8:07 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » sob 19 led, 2019 10:40 pm

VladoH0 píše:Zdravim
Ako sa daju k DR5000 pripojit dva multimousy ?

Přes rozbočení XpressNetu, lze použít například DR5098 nebo DR5099, ale ty mají pro vás zbytečně moc zásuvek, pro dva Multimausy stačí nějaké jednoduché rozbočení.
N, převážně epocha V, VI.
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2508
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod fulda » ned 20 led, 2019 8:53 am

VladoH0 píše:Zdravim
Ako sa daju k DR5000 pripojit dva multimousy ?

Pomocí Univerzálního rozbočovače :mrgreen:
Nebo pomocí Inteligentního rozbočovače :mrgreen:
Nebo pomocí telefonní rozdvojky, roztrojky nebo rozpětky
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4508
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Pater » ned 20 led, 2019 5:53 pm

fulda píše:Nebo pomocí telefonní rozdvojky, roztrojky nebo rozpětky


Na telefonní rozdvojky a rozpětky pozor, invertují piny (roztrojku nemám, takže nevím).
N, DCC, NanoX, Rocrail, https://sites.google.com/view/pater
Uživatelský avatar
Pater
 
Příspěvky: 243
Registrován: stř 20 črc, 2011 4:52 pm
Bydliště: Karviná

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Fox » ned 20 led, 2019 6:09 pm

Kup to na DCCdoma a nemáš problém
TT, domácí kolejiště (dosud ve výstavbě), DR5000, iTrain...
Uživatelský avatar
Fox
 
Příspěvky: 750
Registrován: stř 02 bře, 2016 12:50 pm
Bydliště: kousek od Prahy

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod fulda » ned 20 led, 2019 8:00 pm

Pater píše:
fulda píše:Nebo pomocí telefonní rozdvojky, roztrojky nebo rozpětky
Na telefonní rozdvojky a rozpětky pozor, invertují piny (roztrojku nemám, takže nevím).
Možná záleží na kusu, já mám hrst od každého a neobrací. Ale je pravda, že rozpětky jsou mechanicky hodně nekvalitní. Mno za necelých 50 se to dá omluvit.

Na druhou stranu - asi se to nehodí pro amatéry.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4508
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod honza-ov » čtv 21 úno, 2019 3:15 pm

Ahoj. Možná nesu dříví do lesa, ale chtěl bych oznámit, že prostřednictvím centrály DR 5000 lze aktualizovat firmware ovladače Daisy II. Totéž se týká i pokročilé konfigurace tohoto ovladače. Aktualizační, příp. konfigurační program stačí nasměrovat na virtuální Loconet COM centrály DR 5000. Centrálou lze tedy nahradit proprietární převodník USB - Loconet (Uhlenbrock 63120 / Tillig 66844).
Honza
(Home experimental layout, N scale, Digikeijs DR5000, Fleischmann z21, OS X Mavericks, iTrain)
honza-ov
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 22 bře, 2018 1:19 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod belgarat » čtv 21 úno, 2019 3:17 pm

Panove - snazil jsem se rozjet DR5000 ve VirtualBoxovanych Windows 10 (jako OS mam Linux a Windows smeji jenom do vymezene ohradky) a ovladaci program mel dost potize: sice se spojil, a fungovalo zap/vyp napajeni trakce klikem mysi, ale WiFi ani LAN jsem nebyl s to nastavit: nacetly se udaje (korektni), ale pak jsem mel pole s nastavenimi seda, vypnuta; zalozky ze sekce "Advanced" vubec nezobrazovaly obsah, cely program spadl po zadani nespravneho retezce do pole IP adresy apod.

Vam to na Win10 funguje normalne ?

Pak se chci zeptat: v nastaveni WiFi, advanced, zalozka (myslim, ted nemam po ruce zarizeni) Wireless nebo Sit se vyskytuji 2 prepinace: RADIO on/off a WiFi on/off ... k cemu presne slouzi ?
TT ep. IVa-b; analog + NanoX, DR5000. Pseudoprogramator, pindac nesmyslu
http://modelwiki.klfree.net
belgarat
 
Příspěvky: 1758
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků