Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod zdeno » stř 20 čer, 2018 10:14 am

na DCC opouzivam toto
http://diskuze.modely.biz/search.php?keywords=dccshow
je to na mikrofon ve zvukove karte. Teda to neblokuje nic jine (USB, Com), coz pokladam za obrovskou vyhodu.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1446
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod BohousP » stř 20 čer, 2018 12:00 pm

zdeno píše:na DCC opouzivam toto
http://diskuze.modely.biz/search.php?keywords=dccshow
je to na mikrofon ve zvukove karte. Teda to neblokuje nic jine (USB, Com), coz pokladam za obrovskou vyhodu.

DCC sniffer s Arduinem: http://www.masinky.info/2016/04/dcc-sniffer-arduino/
http://www.masinky.info/2016/05/prace-s-dcc-snifferem/
původní článek: https://rudysmodelrailway.wordpress.com ... h-arduino/
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1976
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod JenikPluto » stř 20 čer, 2018 12:07 pm

Diky. Ja mam myslim nekde doma v supliku postavene tohle:
Obrázek
nebo spis jen desticku s optoclenem a ostatni bizuterii a jen to pripojim k Arduinu. Nekde bych mel vyhrabat i program, pred par lety jsem ho pouzival.
JP
JenikPluto
 
Příspěvky: 139
Registrován: pát 08 lis, 2013 10:19 am
Bydliště: Kladno

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod radeksindy » stř 20 čer, 2018 5:47 pm

JenikPluto a další:

Každý dekodér Digitraxu může přijímat povely přes DCC nebo po LocoNetu a má vnitřní přepínač, kterým se určuje čemu se dá přednost. Takže jej lze i běžnými DCC příkazy přinutit k vyzrazení aktuální polohy. Třeba přes v jiných tématech probíraný přímý překlad LocoNet paketu. Nebo to jde přes zmíněný paket 0xBC. Ten se automaticky překládá do DCC, takže v případě vypnutého DCC výstupu to generuje chybu. Mělo by to jít v centrále vypnout, pokud si dobře pamatuji tak existuje nějaké vnitřní nastvení, kterým se zakáže centrále reagovat na požadavky o poloze výhybky.
radeksindy
 
Příspěvky: 1693
Registrován: stř 25 dub, 2007 12:50 pm

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod JenikPluto » stř 20 čer, 2018 6:23 pm

radeksindy píše:JenikPluto a další:

Každý dekodér Digitraxu může přijímat povely přes DCC nebo po LocoNetu a má vnitřní přepínač, kterým se určuje čemu se dá přednost. Takže jej lze i běžnými DCC příkazy přinutit k vyzrazení aktuální polohy. Třeba přes v jiných tématech probíraný přímý překlad LocoNet paketu. Nebo to jde přes zmíněný paket 0xBC. Ten se automaticky překládá do DCC, takže v případě vypnutého DCC výstupu to generuje chybu. Mělo by to jít v centrále vypnout, pokud si dobře pamatuji tak existuje nějaké vnitřní nastvení, kterým se zakáže centrále reagovat na požadavky o poloze výhybky.


Ano, to souhlasi, a s temito predpoklady do toho jdu. DS64 muze prijimat prikazy budto z LN + DCC (vychozi nastaveni) anebo jenom z DCC (pro ne-LN layout) - OpSw14. A ano, DCS51 si umi vypnout odpovidani na BC (OpSw45). Problem je v tom, ze prave na BC pakety zadna odpoved po LN neprichazi (od DS64). A centrala na BC posle B4 fail pouze v pripade, ze je vypnuty DCC vystup (a to i pres to, ze na BC nema odpovidat). Zatim se mi ten dekoder podarilo prinutit k odpovedim jenom v pripadech, ktere jsem popsal. Zajimavy je ten DCC broadcast pri zapnuti Digitraxi centraly, ten podle me nema LN ekvivalent a pokud je dekoder pripojen k DR5000, tak zrejme neprobehne (a je jedno, jestli je dekoder k teto centrale pripojen pres DCC nebo LN nebo oboji).

Ja si taky myslim, ze by nejakym zpusobem melo z toho dekoderu jit vydolovat stav na vystupech (protoze DS64 lze mimojine nastavit tak, aby pri zapnuti nastavil vystupy do posledniho znameho stavu pred vypnutim, ergo to tam nekde v EEPROM musi byt), ale nejak to nemuzu nikde ve specifikaci najit, takze se k tomu budu muset dopracovat metodou pokus/omyl.

Dnes uz se k tomu nedostanu, snad behem zitrka se mi podari pri startu systemu paralelne osniffovat LN i DCC.

Budu samozrejme rad, pokud me kdokoliv nakopne spravnym smerem... :-)

JP
JenikPluto
 
Příspěvky: 139
Registrován: pát 08 lis, 2013 10:19 am
Bydliště: Kladno

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod radeksindy » stř 20 čer, 2018 7:25 pm

Testoval jsem DS64 před více jako rokem kvůli připravovanému malému nádraží, ale to spí, takže ji mám někde v krabici. Mám DCS100 a generování B4 nepamatuji, ale já testoval především spolupráci s LocoIO. Inicializaci jsem také zkoušel, určitě jsem zkoušel spolupráci i s JMRI. Získat aktuální stav clého kolejiště pomocí broadcast DCC paketů není problém. Digitrax se chová jako jakákoli jiná DCC centrála, DCS100 a dekodéry Lenz LS110 fungují bez problémů, centrálu Lenz s dekodéry příslušenství Digitrax jsme nezkoušel, tenkrát jsme DS44 nebo 54 neměli k dispozici. Pokud bude čas, zkusím to přes víkend vyhrabat.
radeksindy
 
Příspěvky: 1693
Registrován: stř 25 dub, 2007 12:50 pm

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod Jirka_US » čtv 21 čer, 2018 5:21 am

radeksindy píše:Každý dekodér Digitraxu může přijímat povely přes DCC nebo po LocoNetu a má vnitřní přepínač, kterým se určuje čemu se dá přednost.

To mas bohuzel chybne informace, DS54 potrebuje jak DCC, tak i LocoNet. Tudiz mam urcite pochybnosti o nasledujicich vetach
radeksindy píše:Takže jej lze i běžnými DCC příkazy přinutit k vyzrazení aktuální polohy. Třeba přes v jiných tématech probíraný přímý překlad LocoNet paketu. Nebo to jde přes zmíněný paket 0xBC. Ten se automaticky překládá do DCC, takže v případě vypnutého DCC výstupu to generuje chybu.

Konkretne, ktery paket DCC vyzradi aktualni polohu vyhybky ? Respektive, ktery DCC paket odpovida LocoNet paketu 0xBC ?
radeksindy píše: Digitrax se chová jako jakákoli jiná DCC centrála

No tak to snad ne, minimalne slot management a zpusob razeni paketu dle priorit je jiny nez u Lenze (LZV100) nebo dokonce u setu MM s boosterem. Dalsi celkem podstatny rozdil je v adresovani a v jeho rozsahu, mysleno na urovni uzivatele, pochopitelne samotne DCC pakety jsou totozne bez rozdilu o jakou centralu se jedna.
radeksindy píše: DCS100 a dekodéry Lenz LS110 fungují bez problémů, centrálu Lenz s dekodéry příslušenství Digitrax jsme nezkoušel, tenkrát jsme DS44 nebo 54 neměli k dispozici. Pokud bude čas, zkusím to přes víkend vyhrabat.

Ano toto muzu potvrdit, dekodery prislusenstvi at uz Lenz (LS100) nebo DS64/DS54 bez problemu funguji pomoci sbernice DCC s centralou "konkurencniho" vyrobce s vyhradou, ze neni mozna pri takove kombinaci skutecna detekce polohy vyhybky pomoci RS bus u Lenze a LocoNetu u Digitraxu bez dalsiho HW. Nicmene lze pouzit pri pripojeni s JMRI Lenz (nebo set MM) pro trakci a LocoNet pro prislusenstvi, pricemz toto prislusentsvi lze ovladat primo z Lenz ovladace nebo MM setu.

A na zaver mensi ukazka paketu u DS64:
[BC 01 00 42] Request status of switch LT2 ().
[B4 3C 10 67] LONG_ACK: Command station response to switch state request 0x10 (Thrown).
[B0 01 30 7E] Requesting Switch at LT2 to Closed (Output On).
[B1 01 70 3F] Turnout LT2 () Switch input is Closed (input off).
prelozeno do srozumitelne reci:
Dotaz na stav vyhybky s adresou c.2
odpoved na dotaz stavu vyhybky - vyhybka je rovno
prehodit vyhybku c.2 do odbocky
potvrzeno vyhybka c.2 je prehozena do odbocky
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod belgarat » čtv 21 čer, 2018 5:54 am

Jirka_US píše:[B4 3C 10 67] LONG_ACK: Command station response to switch state request 0x10 (Thrown).
...
odpoved na dotaz stavu vyhybky - vyhybka je rovno

Jirko_US: Prosim o dekodovani packetu - kde je v TOMTO packetu uvedena identifikace vyhybky, ktera je "Thrown" ? Domnivam se, ze (1) identifikace neni obsazena, takze kdyz parafrazuji, je to fuldovo (2) "Ta vyhybka, na kterou se pred chvili nekdo ptal, je Thrown".

Dale bych rad zpresnil: (3) "Pred chvili" je dano zpracovanim v zarizeni (napr. dekoderu prislusenstvi) a (4) neni ve specifikaci upraveno, typicky je to (5) "hned po prijeti BC". (5) Mezi rozesilanim "BC" a prislusneho "B4" packetu neni sbernice LocoNet ve vyhrazenem stavu - tedy (6) kdokoliv dalsi muze posilat jakekoliv jine (nesouvisejici) packety.

Je to spravne ? Pro jednoznacnost jsem tvrzeni ocisloval; prosim zkus odpovedet "Ano" a "Ne", pripadne "Ne" s kratkou opravou.

Jirka_US píše:[B1 01 70 3F] Turnout LT2 () Switch input is Closed (input off).

Domnivam se, ze v tomto packetu identifikace vyhybky ktera je "Closed" je. Spravne ?

Cilem neni rozproudit dalsi diskusi, nebo dohadovat se zda protokol staci ci nestaci pro nejaky ucel. Pouze zpresnit pozorovani ve Tvem priklade. Drz se tedy prosim tematu.
Belgarat (nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu)
belgarat
 
Příspěvky: 837
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod Jirka_US » čtv 21 čer, 2018 6:14 am

belgarat píše:
Jirka_US píše:[B4 3C 10 67] LONG_ACK: Command station response to switch state request 0x10 (Thrown).
...
odpoved na dotaz stavu vyhybky - vyhybka je rovno

Jirko_US: Prosim o dekodovani packetu - kde je v TOMTO packetu uvedena identifikace vyhybky, ktera je "Thrown" ? Domnivam se, ze (1) identifikace neni obsazena, takze kdyz parafrazuji, je to fuldovo (2) "Ta vyhybka, na kterou se pred chvili nekdo ptal, je Thrown".

Dale bych rad zpresnil: (3) "Pred chvili" je dano zpracovanim v zarizeni (napr. dekoderu prislusenstvi) a (4) neni ve specifikaci upraveno, typicky je to (5) "hned po prijeti BC". (5) Mezi rozesilanim "BC" a prislusneho "B4" packetu neni sbernice LocoNet ve vyhrazenem stavu - tedy (6) kdokoliv dalsi muze posilat jakekoliv jine (nesouvisejici) packety.

Je to spravne ? Pro jednoznacnost jsem tvrzeni ocisloval; prosim zkus odpovedet "Ano" a "Ne", pripadne "Ne" s kratkou opravou.

Jirka_US píše:[B1 01 70 3F] Turnout LT2 () Switch input is Closed (input off).

Domnivam se, ze v tomto packetu identifikace vyhybky ktera je "Closed" je. Spravne ?

Cilem neni rozproudit dalsi diskusi, nebo dohadovat se zda protokol staci ci nestaci pro nejaky ucel. Pouze zpresnit pozorovani ve Tvem priklade. Drz se tedy prosim tematu.

Vzhledem k tomu, ze tato tematika se probirala v jinem vlakne, takze bych te odkazal na me testy v tom prislusnem vlakne. Uz jsem ti to jednou vysvetloval (viz odstavec smartTV). Myslim, ze z tve strany se zadne dalsi nove informace neobjevily, tudiz z me strany bych si dovolil na stale dokola opakujici se a jiz jednou odpovezene otazky nereagovat.
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod belgarat » čtv 21 čer, 2018 6:17 am

Jirka_US píše:[
Vzhledem k tomu, ze tato tematika se probirala v jinem vlakne, takze bych te odkazal na me testy v tom prislusnem vlakne. Uz jsem ti to jednou vysvetloval (viz odstavec smartTV). Myslim, ze z tve strany se zadne dalsi nove informace neobjevily, tudiz z me strany bych si dovolil na stale dokola opakujici se a jiz jednou odpovezene otazky nereagovat.


Presto Te o to prosim, protoze najit ve zminenem vlakne roztrousene informace a SPRAVNE je interpretovat ve vsech tech vzajemnych obvinovanich je pro mne ponekud obtizne. Doufal jsem ze jsou otazky pro znalce LocoNet natolik trivialni, ze je mozne je zodpovedet jaksi "autoritativne" najednou.

Pri "vyzobavani" informaci pak bohuzel mnohdy zjistuji, ze jsem vec pochopil spatne, nebo si spojil 2 informace, ktere nesouvisi. Proto jsem si dovolil predestrit tvrzeni a pozadat primo o overeni. Domnivam se, ze "B4" pripadne "B1" z Tveho prikladu je ohlasem DS64, tedy Tvuj priklad patri do teto diskuse vice nez k "Proc nemam rad LocoNet".
Naposledy upravil belgarat dne čtv 21 čer, 2018 8:39 am, celkově upraveno 1
Belgarat (nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu)
belgarat
 
Příspěvky: 837
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod JenikPluto » čtv 21 čer, 2018 8:28 am

Jirka_US píše:A na zaver mensi ukazka paketu u DS64:
[BC 01 00 42] Request status of switch LT2 ().
[B4 3C 10 67] LONG_ACK: Command station response to switch state request 0x10 (Thrown).
[B0 01 30 7E] Requesting Switch at LT2 to Closed (Output On).
[B1 01 70 3F] Turnout LT2 () Switch input is Closed (input off).
prelozeno do srozumitelne reci:
Dotaz na stav vyhybky s adresou c.2
odpoved na dotaz stavu vyhybky - vyhybka je rovno
prehodit vyhybku c.2 do odbocky
potvrzeno vyhybka c.2 je prehozena do odbocky


Je mi líto, ale tohle je špatně přeloženo. Zkus totéž provést s vypnutou odpovědí centrály na BC pakety. Správný překlad zní:

1.Dotaz na stav výhybky s adresou 2 (to se shodneme), nejspíš stisknutí tlačítka na ovladači.
2.Odpověď OD CENTRÁLY! Potvrzovací paket B4 v non-failed stavu, který ovšem není nikde (pokud vím) specifikován, a jen je softwarovými překladači pořád dokola překládán tímto způsobem.
3.Požadavek ovladače na změnu polohy výhybky číslo 2 (opět se shodneme), buďto 'c' na ovladači nebo - s ohledem na následující paket - propojení common+ na příslušný vstup DS64.
4.Tenhle překlad není přesný, i ve výpisu snifferu. 2. a 3. byte jsou binárně 00000001 a 01110000, čili přeloženo 0000 0000 0001 je adresa výhybky (zde 2), 0111 jsou stavové bity, které říkají, že se jedná o report vstupu (01) a ne report výstupu (bylo by 00 - viz. str. 9 LNPUE, úplně dole), zbylé dva bity pak říkají, že switch input je ve stavu high (čili sepnutý).

Se skutečným stavem výměny tento report nemá nic společného, pouze ukazuje, že přišel požadavek na změnu stavu, a tipnul bych si, že nikoliv po LN, ale sepnutím tlačítka (viz poslední paket, i když ten obvykle předchází B0).

Mohl bych poprosit o výpis nastavení toho DS64, který na případný LN paket reagoval tímto způsobem? Stačil by výpis (screenshot) z JMRI modulu pro DS64. Mně se z něj totiž zatím nepodařilo vydolovat nic (kromě dříve zmíněných případů). Na normální BC od ovladače neodpovídá a B0 nepotvrzuje. Protože nemám kontrolu, nemůžu vyloučit, že někde dělám něco blbě... Díky.

EDIT: Uvědomil jsem si, že v případě, kdy má přestavník mechanický zpětný ohlas připojený na vstupy DS64, tak by poslední B1 paket odpovídal sepnutému spínači v přestavníku a tím pádem B1 paket reportuje skutečnou polohu výměny. Pokud je OpSw12 na 'c' a pokud je spínač připojen na Sx, tak by měl následovat ještě jeden B0 paket požadující přestavení na 'closed'. Pokud je OpSw12 't', měl by následovat B0 paket požadující přestavení na 'thrown'. Předpokládal bych variantu OpSw12 na 'c', kdy druhy vystup z prestavniku je napojen na Ax vstupy a analogicky sepnutý stav požaduje ještě jeden dodatečný B0 na 'thrown'. A ano, takovou akci spustí LN požadavek B0.

JP
Naposledy upravil JenikPluto dne čtv 21 čer, 2018 10:00 am, celkově upraveno 1
JenikPluto
 
Příspěvky: 139
Registrován: pát 08 lis, 2013 10:19 am
Bydliště: Kladno

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod JenikPluto » čtv 21 čer, 2018 9:30 am

Jirka_US píše:To mas bohuzel chybne informace, DS54 potrebuje jak DCC, tak i LocoNet.

Jsem si téměř jist, že DS54 k provozu stačí i samotný DCC. Nevím, jestli samotný LN (spíš ne, tipnul bych, že ten byl použit jen k ohlasu, alespoň podle toho, co uvádí manuál), nicméně v případě DS64, kterou tu řešíme, jsou všechny tři varianty možné.

JP
JenikPluto
 
Příspěvky: 139
Registrován: pát 08 lis, 2013 10:19 am
Bydliště: Kladno

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod Jirka_US » čtv 21 čer, 2018 10:57 am

JenikPluto píše:
Jirka_US píše:To mas bohuzel chybne informace, DS54 potrebuje jak DCC, tak i LocoNet.

Jsem si téměř jist, že DS54 k provozu stačí i samotný DCC. Nevím, jestli samotný LN (spíš ne, tipnul bych, že ten byl použit jen k ohlasu, alespoň podle toho, co uvádí manuál), nicméně v případě DS64, kterou tu řešíme, jsou všechny tři varianty možné.

JP

Pokud neni pozadovana plna funkcnost DS54, tak ano, viz muj komentar (kombinace s centralou Lenz) vyse.
ad 2.) Je mozne vice rozepsat co je nepresne v mem prekladu.
ad 4.) Je potreba se podivat nejdrive na funkcnost DS54 a LNPE spec nebot nektere pakety jsou zmineny prave v teto souvislosti. Je pravda, ze ted kdyz se divam na ten preklad tak neni uplne presny. Samozrejme, ze je to ohlas jednoho ze vstupu DS64, protoze je tak zamerne nakonfigurovan (op.sw.21 closed), kdyby byl tento switch thrown, tak bude posilat paket B2. A je to proto, protoze vstupy jsou pouzity ke skutecne zpetne vazbe (exact turnout position feedback), tj. musi byt pripojeny k prestavniku vyhybky, tak aby detekovaly skutecnou polohu jazyka. (viz kapitola 10 DS54 manualu, tam je i obrazek). V JMRI pak lze nastavit ZV tak, ze krome toho ze se ohlasi zmena polohy vyhybky standardnim zpusobem tj. poslu prikaz a domnivam se, ze vyhybka je prehozena, jeste zahlasi skutecnou polohu na zaklade techto vstupu DS64, tedy potvrdi (via paket B1), ze vyhybka c.XX je v poloze c nebo t (viz muj preklad). Pak lze detekovat i polohu vyhybky, kterou nekdo prehodil rucne.

Se skutečným stavem výměny tento report nemá nic společného, pouze ukazuje, že přišel požadavek na změnu stavu, a tipnul bych si, že nikoliv po LN, ale sepnutím tlačítka (viz poslední paket, i když ten obvykle předchází B0).

Jeste jednou, myslim, ze tady je zakopany pes v chapani konfigurace DS54/DS64. Ty vstupy lze pouzit jako tlacitka (mimo jine na ovladani vyhybek) nebo obecne jako senzory, ktere nemaji s prehozenim vyhybky nic spolecneho a pak posilaji paket B2. Anebo jsou pouzity k reportu skutecne polohy vyhybky (viz vyse), pak posilaji paket B1, coz se nastavuje prave tim op.sw.21.
Bohuzel ted nemam prilis mnoho casu zabyvat se DS64, zkousel jsem predevsim DS54 z duvodu reference na LNPE.
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod JenikPluto » čtv 21 čer, 2018 12:55 pm

Jirka_US píše:ad 2.) Je mozne vice rozepsat co je nepresne v mem prekladu.

Jirka_US píše:[B4 3C 10 67] ... odpoved na dotaz stavu vyhybky - vyhybka je rovno


No já tomu rozumím tak, že paketem B4 centrála potvrzuje přijetí BC od ovladače (2. byte 3C odpovídá BC s se 7. bitem 0) a vrací stav 10, což je hodnota, kterou neumím ve specifikacích najít, a kterou nejspíš reversním zkoumáním programátoři JMRI dovodili, že odpovídá 'thrown', což ale nejspíš je poslední známý stav, který si pamatuje centrála. Podle LNPUE jsou pro normální (ne lokoovládací) provoz povoleny pro LONG_ACK stavy 0x00 a 0x7F (resp. <ACK1> is appropriate response code for the OPCode, ovšem už dále není řečeno, která a jaká odpověď to je). Pokud se na centrále tento typ odpovědi zakáže, nepřijde nic. Jinak ten překlad ve smyslu ENG->CZE je správně, o tom ale není sporu.

Jinak si troufám tvrdit, že nastavení a možnosti DS64 jsem už celkem pochopil, jen se snažím dopátrat toho, jestli za nějakých okolností může posílat i B1 reportující stav na výstupech. Samozřejmě, že ne aktuální stav, protože podle typu připojeného přestavníku bude výstup buďto pulzní nebo statický a o stavu výměny aktuální stav výstupu neřekne nic. Ale umím si představit funkci, kdy se v závislosti na OpSw1 bude reportovat B1 s posledním známým stavem výstupů (u pulzního je to R a G proti common+, tedy thrown bude R-high, G-low a closed bude R-low a G-high - nebo obráceně, teď si to z hlavy nepamatuju, coz odpovida 4. a 5. bitu v B1 se 6. bitem 0, tedy output report) a pak dostávám jakž takž relevantní polohu výměny a hlavně jasně definovaným způsobem.

Řešení skutečného stavu přes spínače na přestavníku a report přes B1 nebo B2 na vstupech je rozumný, nicméně ať už bude posílat B1 nebo B2, stejně musí znovu zpracovat požadavek generovaný napětím na vstupu, tedy příslušnou změnu stavu výměny podle OpSw12.

JP
JenikPluto
 
Příspěvky: 139
Registrován: pát 08 lis, 2013 10:19 am
Bydliště: Kladno

Re: Zpetny ohlas DS64 - LocoNet

Příspěvekod Jirka_US » čtv 21 čer, 2018 1:19 pm

Jak jsem psal DS64 jsem vyzkousel relativne kratce, jakmile bude cas porovnat DS54 vs. DS64 tak se urcite ozvu.V kazdem pripade mam v JMRI udelan pult, ktery se chova korektne a podle meho ocekavani reportuje polohy vyhybek spravne a to ikdyz dochazi k ovladani z nekolika mist nebo nekolika ovladacu.
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků