Proč nemám rád LocoNet

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod sidlo » pon 04 čer, 2018 8:13 am

zdeno píše:Proste se za tim ucitily penize a tak to tak dopadlo.

Tak na 6. straně diskuse konečně někdo uhodil hřebíčkem o hlavičku a nazval věci pravým jménem. Po přečtení těch šesti stran mi z toho vychází, že se nám lidé/firmy dělí do čtyř skupin:

• vyrábím komponenty pro Loconet za peníze a veřejně to deklaruji
  • chci vyrábět komponenty pro loconet za peníze, ale tvářím se že dělám komunitní projekt
  • dělám komponenty pro Loconet jako přispěvatel komunitního projektu
  • jsem uživatel a je mi jedno od koho to koupím

Název tohoto vlákna je velmi trefný, ale platí pouze pro úzkou podmnožinu z výše uvedeného výčtu.
sidlo

Příspěvekod zdeno » pon 04 čer, 2018 8:25 am

sidlo píše:
zdeno píše:Proste se za tim ucitily penize a tak to tak dopadlo.

Tak na 6. straně diskuse konečně někdo uhodil hřebíčkem o hlavičku a nazval věci pravým jménem. Po přečtení těch šesti stran mi z toho vychází, že se nám lidé/firmy dělí do čtyř skupin:

• vyrábím komponenty pro Loconet za peníze a veřejně to deklaruji
  • chci vyrábět komponenty pro loconet za peníze, ale tvářím se že dělám komunitní projekt
  • dělám komponenty pro Loconet jako přispěvatel komunitního projektu
  • jsem uživatel a je mi jedno od koho to koupím
Název tohoto vlákna je velmi trefný, ale platí pouze pro úzkou podmnožinu z výše uvedeného výčtu.

A neplati to uplne stejne aj pro Lenz a jeho klony ??
Proc z toho vynechavas ty, kteri profituji na Lenz a Roco ??
Zas jen ucelove kopnuti si jen do Loconetu, pobavilo. ;-)
zdeno

Příspěvekod Brejla » pon 04 čer, 2018 8:54 am

zdeno píše:
belgarat píše: A to je duvod se urazet ?

Ano, je to duvod se urazet, kdyz otacis moje slova proti mne a prekrucujes jejich vyznam.
Proste vsechno souvisi se vsim a vysvetlovat neco ve dvou vetach je neskutecne tezke, navic, kdyz oponent jen hleda neco, s cim by nesouhlasil.
---
Navic tato debata nevznikla z duvodu povysovani Loconetu, ale jako namitka proti znevazovani Loconetu ze strany Fuldy,
ktery nevynecha jedinou prilezitost, jak si do Loconetu kopnout.
Proste mi to pripadalo neferove a podrazacke, protoze Locnet povazujem minimalne za rovnocenny.
---
Vsak aj ja bych mohl pisat o Rocosmeti v kazde druhe vete a nedelam to.
Proste se nad to povznesem a to Fulda proste neumi.

Další, světem nepochopený, uražený genius. Jediný problém v těchto případech je ten, že o své genialitě je přesvědčen pouze dotyčný genius.
Brejla

Příspěvekod zdeno » pon 04 čer, 2018 9:14 am

Brejla píše:Další, světem nepochopený, uražený genius. Jediný problém v těchto případech je ten, že o své genialitě je přesvědčen pouze dotyčný genius.

lacine a trapne, ulevilo se ti ??
zdeno

Příspěvekod Brejla » pon 04 čer, 2018 9:43 am

zdeno píše:
Brejla píše:Další, světem nepochopený, uražený genius. Jediný problém v těchto případech je ten, že o své genialitě je přesvědčen pouze dotyčný genius.

Pravdivé a dokázané, nebylo od čeho :mrgreen:
Brejla

Příspěvekod fulda » pon 04 čer, 2018 10:02 am

zdeno píše:Navic tato debata nevznikla z duvodu povysovani Loconetu, ale jako namitka proti znevazovani Loconetu ze strany Fuldy,

Ano, je to přesně tak. Já si prostě nemohu odpustit si kopnout do loconetu. Projevuje se to například TAKTO že? Jak je konec konců uvedeno i na ZAČÁTKU tohoto vlákna.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod BohousP » pon 04 čer, 2018 10:36 am

Jirka_US píše:...
Tak jeste jednou k cemu je pripojene to TCO ? A hlavne by bylo dobre take objasnit, jak si nekdo pripoji S88, kdyz nechce pocitac....

S88 do centrály (např. NanoX), na XpressNet pak TCO a FBO. Počítač můžeš zahodit. Nebo ním podložit kývající se nohu kolejiště.
viz https://www.youtube.com/watch?v=JM_Dx5pxitw
EDIT: Fulda mne předběhl s tím odkazem.
Naposledy upravil BohousP dne pon 04 čer, 2018 10:41 am, celkově upraveno 1
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod BohousP » pon 04 čer, 2018 10:40 am

zdeno píše:Jedina moznost kde muze Fulda (nebo vsichni) "parazitovat "je DCC a to se muze vyuzivat jak u Roco, tak u Loconetu.

Trochu bych se mírnil, to už zavání urážkou. Všichni parazitují, jen ty děláš charitu? To jsem od tebe nečekal.
BohousP

Příspěvekod zdeno » pon 04 čer, 2018 10:49 am

BohousP píše:
zdeno píše:Jedina moznost kde muze Fulda (nebo vsichni) "parazitovat "je DCC a to se muze vyuzivat jak u Roco, tak u Loconetu.

Trochu bych se mírnil, to už zavání urážkou. Všichni parazitují, jen ty děláš charitu? To jsem od tebe nečekal.

nebo vsichni, teda i ja sam ;-)
neber to zas az tak osobne, ja si dokazem robit srandu aj sam ze sebe.
Jinak to parazituji je v uvozovkach, teda myslene s nadsazkou.
zdeno

Příspěvekod belgarat » pon 04 čer, 2018 10:52 am

Jirka_US píše:Ale o to tu jde, ty jsi ty informace mel a presto jsi se rozhodl to udelat jinak a ted se mne ptas jak z toho zacarovaneho kruhu ven.....

No, tebe se neptam. Jednak bych rad, aby mi kolejiste skutecne fungovalo, jednak vychozi podminky odpovidaji spis aplikaci XPressNet nez LocoNet (a tim spis mi jsou Tve rady prehazet vsechno na DCC++ k nicemu).

Otazka "jak to zapojit" vyplynula z tve odpovedi "nahrad TCO pomoci DCC++", protoze to "jen tak nahradit" nejde, kazda z tech veci resi neco zcela jineho. Ne ze bych osobne cokoliv z DCC++ projektu hodlal pouzit, je opravdu hodne ... rekneme pre-alfa verze :) Ale jak pomoci DCC++ co ma vstup z proprietarniho ovladace, dalsi I/O USB a vykonovy clen pro DCC udelas bez pocitace TCO ... to mne fakt zajima
TT ep. IVa-b; analog + NanoX, DR5000. Pseudoprogramator, pindac nesmyslu
http://modelwiki.klfree.net
belgarat

Příspěvekod zdeno » pon 04 čer, 2018 10:53 am

fulda píše:
zdeno píše:Navic tato debata nevznikla z duvodu povysovani Loconetu, ale jako namitka proti znevazovani Loconetu ze strany Fuldy,

Ano, je to přesně tak. Já si prostě nemohu odpustit si kopnout do loconetu. Projevuje se to například TAKTO že? Jak je konec konců uvedeno i na ZAČÁTKU tohoto vlákna.

toto beres jako kopnuti do Xpressnetu, ale no tak, bud trosku nad veci a neber se az tak vazne.
Zacatek byl predsa digitraxovani, to uz si zapomenul ??
zdeno

Příspěvekod zdeno » pon 04 čer, 2018 11:02 am

Brejla píše:
zdeno píše:

Pravdivé a dokázané, nebylo od čeho :mrgreen:

Komu neni zhury dano, v lekarni nenakoupi.
Vsak ukaz aspon jeden tvuj projekt, nech mame na cem porovnavat zas tu tvoji "genialitu" ;-)
Nebo umis jen dristat a urazet ??
zdeno

Příspěvekod BohousP » pon 04 čer, 2018 11:38 am

zdeno píše:
BohousP píše:

nebo vsichni, teda i ja sam ;-)
neber to zas az tak osobne, ja si dokazem robit srandu aj sam ze sebe.
Jinak to parazituji je v uvozovkach, teda myslene s nadsazkou.

Ok, beru to jako nadsázku. Osobně to vůbec neberu, já už nic neprodávám.
Chudáci výrobci, tolik parazitů na ně ... A oni dělají vše pro naše blaho ... :lol:
BohousP

Příspěvekod fulda » pon 04 čer, 2018 11:57 am

zdeno píše:
fulda píše:

toto beres jako kopnuti do Xpressnetu, ale no tak, bud trosku nad veci a neber se az tak vazne.
Zacatek byl predsa digitraxovani, to uz si zapomenul ??

Ano, připomeň mi to prosím.
Já jsem se koukal na začátek vlákna a tam jsem našel jen tohle a promiň, neumím to nazvat jinak, než mojí snahu si kopnout do loconetu. Zejména s ohledem na to, z čeho to vzniklo.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Brejla » pon 04 čer, 2018 12:06 pm

zdeno píše:Komu neni zhury dano, v lekarni nenakoupi.
Vsak ukaz aspon jeden tvuj projekt, nech mame na cem porovnavat zas tu tvoji "genialitu" ;-)
Nebo umis jen dristat a urazet ??

Svoji genialitu nikde ukazovat nemusím, protože tady veřejně nelžu.
K řízení velkého panelu kolejiště používáme technologii s RFID čipy na všech vozidlech se čtečkami ve všech úsecích tratě a výkonným serverem se speciálním softwarem pro řízení plně automatizovaných skladů a návazných výrobních linek, který naše firma vyvinula a na kolejišti si ho svým způsobem testujeme (zejména kolizní stavy). Vzhledem k ceně použité technologie si nedovedu představit, že by to někdo jiný použil pouze na řízení kolejiště. Nám se cena částečně vrací díky netradičnímu testování nových modulů softwaru.
Brejla

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi