(uff, napsal jsem příspěvek a někam zmizel... tak znovu):
DR5000 a síťové připojení k PC (WIN10):v minulém odobí jsem se pokoušel připojit DR5000 k PC s programem iTrain, avšak neúspěšně. Naposledy jsem dělal pokusy tento víkend, za laskavého odborného přispění Fuldy. Pokoušeli jsme se připojit ústřednu jak v módu Bridge (přímo LAN kabelem do PC), tak v módu Gateway (LAN kabelem přes router, nebo přes Wifi). Ve všech případech neúspěšně. Zkoušeli jsme i TC, abychom vyloučili chybu v SW iTrain. Taktéž neúspěšně. Itrain se sice připojí, ale reaguje na příkazy se zpožděním, nebo vůbec, u TC se spojení stále inicializuje.
Po těchto zouškách mám za to, že
připojení DR5000 k uvedeným řídícím programům přes LAN není možné. Sériové připojení přes USB funguje bez problémů. Pokud má někdo jiný názor, zdvořile ho žádám o ověření a to nejlépe tak, že vezmu ústřednu a NB a nechám si vše předvést... Bylo by dobré, kdyby HonzaM, jakožto oficiální zástupce Digikeijs vznesl na výrobce oficiální cestou připomínku a konkrétní dotaz, zda o chybě vědí a kdy bude opravena - to by mohlo mít větší váhu, než stesky jednotlivce. Do té doby doporučuji ignorovat čl. 5.4 a 5.6. (v anglické verzi manuálu ver. 1.1.2., v českých verzích to bude jinde
).
TT, DR5000, Z21, iTrain...