Ja sa čiastočne prikloním ku kolegovi cer.t-ovi - U železničných modelov všeobecne chýba možnosť kúpiť tzv. albína aby si ho človek dotvoril podľa vlastných potrieb. Alebo je to výnimočné keď výrobca takýto "polotovar" ponúka. Ja som chcel od pána Báňu vagón Hadgs bez popisov, pretože som chcel svoj vlastný voz pre obilniny z obdobia ČSD. Bohužiaľ odpoveď bola jemu vlastná - NIE, mám sa obrátiť na môjho obchodníka. Ale obchodník predsa neobjedná 50 či 100 albínov a pán Báňa mi nepošle dva, tri či štyri vozy pretože by som s nimi podľa jeho názoru kšeftoval. Kúpiť hotový model, odstraňovať z neho náter, popisky a opravovať ho je troška choré, ale zrejme jediný spôsob ako mať model dotvorený podľa vlastnej potreby. V prípade Sas či Wap je to úplne iné. Okrem toho že sú k dispozícii hotové stavebnice tak kopu ľudí uspokojí ponuka hotových modelov, či už Bramos alebo aj ČS train.
Ale aby som nezašiel ďaleko od témy: S pánom Báňom je rozumná debata veľmi ťažká až priam nemožná. Kocúra T466.2003 mám, je to bratislavský kocúr ale popisky to nehovoria, je tam veľké nič. Tiež som neodolal a kúpil zo dve berty a hektory. Sú aké sú, nebudem to rozoberať. Proste aj v prípade MTB platí že môžeš kúpiť, alebo ak sa ti nepáči nechaj tak a urob si sám. Je to zlé, ale veľa s tým neurobíme.