Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Gene_Simmons píše:miroslav lengyel píše:Dekodér je ESU 4.0,aby to bylo autentické,tak by bylo potřeba instaloval senzory na kola a to mě můžou....Taky záleží na tom co je to za mašinu,tahle byly 2 nebo 3 válcové,já mám 2 válec.Samozřejmě mám v plánu další nákupy a ozvučování,tady to bylo zajímavější v tom,že to je ještě echt německá mašina bez přípravy,takže jsem ji musel celou rozebrat,upravit a zase složit,což při mém orlím zraku a breptavých rukou není žádná sranda.
![]()
http://www.hp-pfeiffer.de/digi_umbau1/d ... lm_h0.html
hopeter píše:Jó ozvučená pára to je můj zatím nesplněný sen...Snad až budu velkej...
Gene_Simmons píše:No, tak jestli si ji musel rozebrat tak, jak je to v odkazu, tak to klobouk dolu.
Co se týká parních odfuků, senzory na kolech je jedna možnost, druhá možnost je synchronizovat parní odfuky pomocí CV, dělám to běžně, nic na tom není.
Tady je návod jak na to, ofotil jsem ho z návodu na ESU loksound 4.0. Jestli chceš, pošlu ti celé PDF.
miroslav lengyel píše:Návod mám,ale kdo by se s tím babral,mně stačí,když mašina dělá ššš,ššš.Možná až někdy v budoucnu nebudu mít do čeho píchnout.
![]()
![]()
Martin70: Je to osvětlení kabiny a majitel ho tam narouboval,nic na tom není.U mně by byl k ničemu,bo by osvětloval jen reproduktor,který je v kabině.
hopeter píše:Jó ozvučená pára to je můj zatím nesplněný sen...Snad až budu velkej...
Edys píše:Ozvučená a kouřící. Jeee.... Ach jo
Gene_Simmons píše:hopeter píše:Jó ozvučená pára to je můj zatím nesplněný sen...Snad až budu velkej...
Edys píše:Ozvučená a kouřící. Jeee.... Ach jo
Stačí koupit ESU Loksound 4.0 dekodér a pokud máte, chlapi, parní mašinu, tak v tom nevidím žádný problém![]()
Kouřový generátor bych moc nedoporučoval, olej, který se do něj leje, prská ven a pak je od něj mastná celá mašina. Navíc jsem slyšel, že se občas někomu zkroutil komín atd. Mně se to teda ještě nestalo, ale mám kouřový generátor jen v jedné mašině.
Gene_Simmons píše:Gene_Simmons píše:No, tak jestli si ji musel rozebrat tak, jak je to v odkazu, tak to klobouk dolu.
Co se týká parních odfuků, senzory na kolech je jedna možnost, druhá možnost je synchronizovat parní odfuky pomocí CV, dělám to běžně, nic na tom není.
Tady je návod jak na to, ofotil jsem ho z návodu na ESU loksound 4.0. Jestli chceš, pošlu ti celé PDF.miroslav lengyel píše:Návod mám,ale kdo by se s tím babral,mně stačí,když mašina dělá ššš,ššš.Možná až někdy v budoucnu nebudu mít do čeho píchnout.
![]()
![]()
Martin70: Je to osvětlení kabiny a majitel ho tam narouboval,nic na tom není.U mně by byl k ničemu,bo by osvětloval jen reproduktor,který je v kabině.
Jasně, když ti stačí, že mašina dělá š š š š, ale mohla by dělat šš š š š
![]()
. Blbě se to vysětluje, ale zvuk odfuků se změní. Jestli ti reproduktor od ESU zabírá celou kabinu, zkus použít reproduktor Zimo http://www.elektrickevlacky.cz/modelova ... 10102.html je mnohem menší a o 100% kvalitnější a hlasitější. Spodní část reproduktoru se dá zaříznout a dno znovu přilepit tak, abys zachoval ozvučnici, pak ho schováš skoro kamkoliv
.
miroslav lengyel píše:Už jste spokojení rypouni?https://drive.google.com/file/d/1fwRWSH ... sp=sharing
Uživatelé procházející toto fórum: lubz a 2 návštevníků