Uznaj sám... keď chcem niečo normálne hodnotiť, elementárna slušnosť je aspoň mať danú vec v ruke... alebo ju vlastniť a reálne si ju zmerať... porovnať... prípadne s ňou jazdiť... Pokiaľ viem z čítania príspevkov týchto "super-pánov modelárov", ani jeden z nich nemá doma MTB model... lebo by im asi zhorel dom, ako satan, keď vidí kríž...
Ale vždy, keď sa tu čo i len niečo ťukne o modeloch MTB... sú naštartovaný na klávesnici, ako sršne... Ak predsa s danou firmou nechcem mať nič spoločné, tak ako to tu vehementne píšu, tak sa o ňu ďalej nestarám... a keď si niekto chce minúť 200 euro na model, tak nech sa páči... nemôžu mu to ani zakázať, a ani prikázať...
Ja osobne mám doma MTB modely... kvalita je taká ako je... ale čo s tým narobím... chcel som, kúpil som, a musím povedať... že všetko zatiaľ šlape... Tak isto poznám kolegov modelárov, čo MTB stroje preháňajú nonstop na predvádzacích akciách a všetky stále idú... aj napriek tomu, čo všetko sa tu popísalo o motoroch a neviem čo ešte, tak sa to celý deň preháňa na moduloch / koľajisku a kupodivu, nič nezhorelo... stále to ide...
Okrem toho, ani preferované ROCO už nie je čo bolo... Spomeniem nástrek Bardotky... kde odtieň šedej je úplne mimo... a aj tak sa to predalo... No a za spomenutie stojí aj kolegov zhorený motor TT okuliarnika od ROCO... ktorý dokonca natavil karosériu...
Môj záver je taký, že si každý urobí svoj názor... pred 30-timi rokmi nebola žiadna diskusia... žiadne obkeci... prišiel model... tešili sme sa... model sme kúpili, jazdili a aj keď frflali, boli sme radi, že je doma, a je náš... Doba nás neskutočne rozmaznala a keby modely mali ísť takým tempom ako všetko okolo nás, tak popravde by už mali mať kameru, ktorá by prenášala obraz do okuliarov a my by sme ich riadili silou vôle...
Spamätajme sa pre Boha... modely majú byť pre radosť, a nie že sa tu budeme stále hádať dookola o tom istom... Alebo sa to tu nakoniec rozdelí podľa toho, kto má koľko vo vrecku???