Tomas Lebeda píše:Ahoj, není trochu škoda těch ostrých oblouků?
Zejména ten v levém horním rohu na odbočné trati, by se dal určitě hezky roztáhnout.
V levém horní rohu? To asi moc ne, dole je továrna, ta bude chtít nějaký dvůr s harampádím a pak kopec a na ní ta trať. Teď tam mám R310, jo, je to málo, ale víc se tam asi nevleze, rozšiřovat kolejiště už nemůžu, vzhledem k tomu, že je to půda, kde je jen uprostřed průchozí výška. Bral jsem to tak, že je to vedlejší trať, tak je prostě hodně zakroucená.
Tomas Lebeda píše:Pořád nemůžu přijít na to, jak to myslíš s tou smyčkou za posuvnou.
Takhle přeci stejně budeš muset při každém průjezdu posouvat šuplík.
Sice se tím zajistí střídání, ale nedocílí se toho, že by vlak mohl i kroužit.
Chápu že to možná není záměr, ale to kolejiště je již docela velké a má jistě prostorové rezervy.
Také chápu, ale kroužení dokola pořád stejného vlaku se mi nějak nelíbí. Navíc by to šlo softwarově vyřešit, pokud by byla přesuvna poháněná motory. Zatím počítám s ručním pohonem a někdy v budoucnu s automatizovaným umístěním přijíždějícího vlaku na volnou kolej. Ten si pak ručně objedu s loko a nachystám na odjezd. Nebo otočím v přidané smyčce.
Také je to tak trochu rozvrženo s ohledem na rám a nožičky, které budou v délkové pozici 1, 3 a 5m. A ty nožičky budou mít kolečka pro odjetí kolejiště ode zdi pro montáž a servis. No jestli máte někdo lepší nápad, tak sem s ním.
Teď mě napadlo: smyčku posunout více doprava a udělat ji mezi 1. a 2. kolejí počítáno odspoda, tím by teda mohl zcela nemodelově kroužit vlak. Asi dobré pro zajíždění / testování.