Morris Zapp píše:Na druhou stranu jako výpravčí v modelovém provozu ve zrychleném čase výrazně preferuji takovou telefoniku, která se chová navýsost modelově, tzn. volba účastníka jedním tlačítkem
zrychlená volba jedním tlačítkem... nebyl problém..
Morris Zapp píše:neexistuje možnost, že by linka byla obsazená (každá stanice má tolik linek, kolik má sousedních stanic).
vzhledem k provozu na trati, kterou modelově ztvárňujeme, si zatím, až na několik vzácných vyjímek, vystačíme s jednočlennou obsluhou. Tudíž stačí jedna linka na stanici. Mě známé ručky měly možnost "konferenčního" hovoru
Morris Zapp píše: Zejména opakované pokusy o vytáčení obsazeného účastníka pekelně otravují a zdržují, zvlášť, když máte ostré křižování a potřebujete dát odhlášku a nabídnout protivlak a sousední výpravčí laškuje po telefonu se slečnou ze třetí stanice a jeho přístroj mu, jak je u vytáčeného spojení obvyklé, nijak nesignalizuje, že se mu někdo jiný snaží dovolat.
upozornění na příchozí hovor včetně zobrazení volajícího... v základním nastavení v kombinaci s vnitřní pamětí telefonu a v ní uložených účastníků. Nehledě na to, že kdyby někdo zkoušel laškovat s tou slečnou ve třetí stanici, asi by narazil na Jirku... je to jeho dcera

Morris Zapp píše:A obávám se, že tohle zatím ještě do bezdrátu nikdo nepřevedl..?
Tak si to zhrňme...
- přímá volba jedním tlačítkem
- upozornění na příchozí hovor, vč. zobrazení volajícího
- hovor s více učastníky v jeden okamžik - jak formou konferenčního hovoru, tak formou přepínání mezi jednotlivými účastníky
- příchozí hovor se zobrazením volajícího
Znovu upozorňuji.... teď mluvým o bezdrátových telefonech, které jsem několik roků používal. Předpokládám, že všechny tyto vymoženosti jsou u tohoto typu telefonů samozřejmostí. Pokud ne, zasvěcený, v tomto případě Jirka, mě určitě opraví, případně doplní a upřesní.