A tady jsou pěkně uvedeny odstíny použitých barev dle ČSN .... (ovšem jak jsem se teď podíval pořádně, je trochu problém v tom, že autor článku uvádí popisem barvu skříně jako modř pařížskou světlou - ČSN 4700, ale toto číslo patří barvě modř pařížská střední (což je docela tmavá modrá ). Na webu jsem ale žádnou modř pařížskou světlou dle ČSN nenašel ....
Možná inspirace pro stavbu modelu. Chtěl jsem si postavit model jídelňáku. Koupil jsem model od tilligu vozu typu Halberstater a skříň rozřezal. Patřičné díly poslepoval tak aby rozmístění oken bylo správné. Jen mám problém se střechou která je zkroucená, má na koncích jiný rádius a střecha nepasuje. Zkoušel jsem ji srovnat ale marně. Musím střechu vytvořit novou z plastu. Tedy přilepit žebra a na ně plast tl. 0.5 mm. Hlavní rám ponechám, jen upravím bedny pod ním.
Zajímavá je v článku informace o alternátorech; na podvozku přilehlém k bufetu jsou dva a na druhém podvozku jeden. Tak doufám, že v připravovaném modelu bude aspoň na každém podvozku jeden...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha, TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
Tak to môžete naozaj asi len dúfať. A keby aj. Čo z alternátorov keď celý ten vozeň bude nezmysel. Myslím, že tam bude počet alternátorov ukradnutý. Len žeby tam p. Dalecký nedal dynama s kardanom ako to robil u Roco Ypsilonov.