Tobyška píše:Chtěl jsem si koupit nějaké modelářské přípravky od firmy Fohrmann - Werkzuege. V košíku jsem měl asi šest položek. Měl to být jednorázový nákup bez přihlášení s platbou přes Paypal. Při placení mě to přesměrovalo na Paypal, zdálo se, že je vše OK, i když tam na chvilu probliklo -žádná položka v košíku.
Asi po půl přišla zpráva od Paypalu, že se při placení objevila nesrovnalost a že můj účet je "Limited" a že se mohu dozvědět více po novém přihlášení a dole bylo hned tlačítko k přihlášení.
Učinil jsem tak, vyplnil přihlašovací údaje a dále to chtělo po mě informace o kartě. Teprve teď se mi rozsvítilo, prohlédl jsem si adresu na jinak obvyklém formuláři a tam vůceb
nebyl kontakt na Paypal, ale někam do Francie. Tak jsem už nic nevyplňoval a formulář típnul.
No vylákali ze mně přihlašovací údaje do Paypalu, ale když jsem si to srovnal v hlavě tak, jsem se přímo přihlasil na paypal.com. Tam bylo všechno v pořádku, ale samozřejmě jsem změnil přihlašovací heslo.
Já myslím, že jim o paypal vůbec nešlo, ale o údaje o kartě, kterou by asi rádi vyčistili.
Takže pozor na stránky Fohrmann - Werkzuege, mají to někam přesměrované. Také kontrolujte www. adresu na strance!
Ahoj vespolek ,
Pay pal je k takovému pirátění hodně náchylná . Stalo se mi na podzim něco podobného . Zablokoval jsem kartu pro podezření na zneužití a nechal si vystavit novou .
Nestojí to nic , jen dvě návštěvy banky a uchráníš si svoje peníze .
Petr S.