Dobrý den,
neprve k tomu vrnění. Máte dva Multimausy=MM? Vyzkoušete ten druhý jestli se to s ním projevuje taky. Způsobovat to může nastavení nuly na MM. Jde to kalibrovat v menu MM. Měl jsem případ, že ani po kalibraci nebyla nula uprostřed, přesněji knoflík byl uprostřed, ale elektronicky byla nula posunutá. Nešlo to kalibrovat, chyba zůstavala, tak mne napadlo, při kalibraci nedojíždět v jedné poloze do konce a na potřetí se mi podařilo nulu nastavit a byl zachráněný MM, který byl jinak, bez opravy v ROCO, k ničemu. Nezapomeňte změřit střídavé napětí v koleji, mělo by tam být 16-18V. Vrnění by se mělo dít s touto MM i na zesilovači ROCO, pokud ne, tak je něco v z21 a tam už neporadím.
Malý svit, buď je vadný dekodér nebo máte v nastavení dekodéru nastaven výstup na plný svit /malý svit. Pokud to neumíte zkontrolovat vyčtením hodnot z dekodéru, tak se pokusit resetovat dekodér na CV8. Pokud se malý svit bude projevovat i po resetu nejspíš je vadný výstup z dekodéru. Malý svit je i když vypnete poziční světla, má to souvislost, že by to nějak probíjelo nebo, že by to byl odraz světla od jiných LED uvnitř karoserie?
Jiří Král