Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Příspěvekod dudlifuk » sob 04 bře, 2017 10:19 pm

bolo to tu povedane snad tisickrat:" ked mi to nevyhovuje tak to nekupim". Naco viac slov?
mam tri masiny od MTB (TT) 466 som kupoval este ked nebol Tillig, na vyhybkach vykolajovala, musel som upravit podvozok podla navodu na YT. ziadny problem ved sme modelari. Berta a Brejlovec su v pohode. Ziadny vyrobca nerobi dokonale modely, myslim ze sa to ani neda, ved vsetko je zmensene 120 krat. Spomeniem sergej od Tilliga, 350 od Acme atd. Ja som zaciatocnik, snad ani nemam pravo niekoho posudzovat, ale ja by som bol z domaceho vyrobcu nadseny, hlavne ked vyraba domace modely.
Ktory vyrobca v tak kratkom case vypusti tolko variant. Padol tu taky nazor ze by sa vyrobky MTB ani nemali ponukat u predajcov. Kolko predajcov ponuka take hrozy ako Rubikon a Bubi model ? Kupi si to niekto? mozno prvy a posledny krat ako ja.
Seriozny vyrobca poskytne aspon kvalitne foto modelu, Rubikon jednu rozmazanu fotku z velkej vzdialenosti. Klamanie zakaznika. Sme modelari tak modelujme. Lepty ponukaju bezkonkurencnu kvalitu ale je nutne sa s tym vyhrat. tak podme vyrabat !
dudlifuk

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 05 bře, 2017 12:00 pm

Hanysek píše:Problém je v tom, že nikdo netvrdí, že MTB má dokonalé modely, ale někteří odmítají připustit, že i světoznámí výrobci také vyrábí modely, které mají k dokonalosti někdy i mnohem dále, než dokola omílané něšťastné MTB…

Světoznámí výrobci nestrkají do svých modelů aušusový motorky. Světoznámým výrobcům se nestávají takový věci, jako tak nakřivo vrtaný díry pro zábradlí, že druhý konec díry trčí ven z boku ochozu. Světoznámí výrobci dbají víc na výstupní kontrolu - i když i v tomhle se už pomalu blíží taky MTB - ale furt to není tak strašný. A hlavně, světoznámí výrobci si dnes vůbec nedovolí dát na trh model s tak velkými tvarovými chybami jako je třeba nešťastný MTB Peršing nebo ta polská mašina... Kdo tohle nevidí, měl by opravdu raději tahat gumovýho kačera po pískovišti.

Vše v modelařině je o kompromisu, nicméně MTB bohužel dělá těch kompromisů za ta léta své existence víc a víc, snaha po zlepšení jaksi nikde. A v tom je myslím jádro pudla. Tohle vlákno i jakýkoliv jiný diskuse o výrobcích MTB dokazují jen to, že lidem se tahle situace nelíbí a Báňovi je to ukradený, naopak kvalita jeho výrobků jde strmě dolů. Navíc, když se MTB hračka vydává za model ve stejné kvalitě a ceně jako modely světoznámých výrobců, který těch chyb a problémů mají nesrovnatelně méně. Jestli chcete v dnešní době podporovat jakéhokoliv výrobce s tímhle MTB přístupem, koupíte si nakonec co by "model" opravdu jen toho "gumovýho kačera s provázkem na tahání", a k němu jako nadstandardní příslušenství motorky, převody, správnou kastli, tišťáky a nevím co ještě!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod mlha » ned 05 bře, 2017 12:59 pm

Petr Zatrepalek píše:
Hanysek píše:Problém je v tom, že nikdo netvrdí, že MTB má dokonalé modely, ale někteří odmítají připustit, že i světoznámí výrobci také vyrábí modely, které mají k dokonalosti někdy i mnohem dále, než dokola omílané něšťastné MTB…

Světoznámí výrobci nestrkají do svých modelů aušusový motorky. Světoznámým výrobcům se nestávají takový věci, jako tak nakřivo vrtaný díry pro zábradlí, že druhý konec díry trčí ven z boku ochozu. Světoznámí výrobci dbají víc na výstupní kontrolu - i když i v tomhle se už pomalu blíží taky MTB - ale furt to není tak strašný. A hlavně, světoznámí výrobci si dnes vůbec nedovolí dát na trh model s tak velkými tvarovými chybami jako je třeba nešťastný MTB Peršing nebo ta polská mašina... Kdo tohle nevidí, měl by opravdu raději tahat gumovýho kačera po pískovišti.

Vše v modelařině je o kompromisu, nicméně MTB bohužel dělá těch kompromisů za ta léta své existence víc a víc, snaha po zlepšení jaksi nikde. A v tom je myslím jádro pudla. Tohle vlákno i jakýkoliv jiný diskuse o výrobcích MTB dokazují jen to, že lidem se tahle situace nelíbí a Báňovi je to ukradený, naopak kvalita jeho výrobků jde strmě dolů. Navíc, když se MTB hračka vydává za model ve stejné kvalitě a ceně jako modely světoznámých výrobců, který těch chyb a problémů mají nesrovnatelně méně. Jestli chcete v dnešní době podporovat jakéhokoliv výrobce s tímhle MTB přístupem, koupíte si nakonec co by "model" opravdu jen toho "gumovýho kačera s provázkem na tahání", a k němu jako nadstandardní příslušenství motorky, převody, správnou kastli, tišťáky a nevím co ještě!

Tak Petře, teď to odskáčeš....... :lol: :lol: :lol: , ale plně souhlasím....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Brejla » ned 05 bře, 2017 1:10 pm

Ona v podstatě vyšla předpověď Michala Daleckého, kterou napsal na závěr recenze modelu 163 na stránce E-shopu:

163.jpg

Celá recenze zde: http://www.modely.biz/magazin/clanek-lokomotiva-163-029-2-cd-od-mtb-model/
Brejla

Příspěvekod ČouĎák » ned 05 bře, 2017 2:54 pm

je to vidět,každým rokem “dokonalejší“ posun ..... ale přes zpátečku.... :lol:
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod Charlie » ned 05 bře, 2017 3:30 pm

MTB vpodstatě zkouší co mu projde a zjišťuje, že mu toho projde opravdu dost. Tak proč by se namáhali, každej další model je ošizenej víc, než ty předešlé, a co se děje - nic. Krutá ruka trhu nijak nezasáhne a zase se to prodá. Takže je tu další prostor pro zjednodušení "modelu" schválně dávám do úvozovek. Jde to ošulit ještě víc a modeláři to koupěj. To je dobrá zpráva pro MTB, že má ve své kvalitě ještě rezervy, které múže čerpat... Časem si modeláři jistě zvyknou i na lepenkové karosérie...
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod Mcx » ned 05 bře, 2017 3:51 pm

Petr Zatrepalek píše:Světoznámí výrobci nestrkají do svých modelů aušusový motorky.

Pánové, občas si nevidíte na špičku nosu :D co světoznámá firma PIKO (no, ruku na srdce, dnes jsou to všechno téměř ze 100 % světoznámí čiňani :lol: ) Ale zpět k těm, motorkům - kolik z vás má remtorizovaného čmeláka od PIKO - já ho naštěstí vůbec nemám, ale v mém okolí už všichni remotorizovali... proti tomu zlatý šmejd MTB - aspoň to jezdí zejména v nižším rychlostech i s tím šmejdem vevnitř na jedničku :lol: :lol: :lol: Se světovými modely PIKO se skoro jezdit nedá - spíše jsou to přískoky.
Od světoznámé firmy PIKO mám jen SP42, no je to ten stejný šmejd motor jak v čmelákovi ....... další už nebude ... neeee :wink:
Mcx

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 05 bře, 2017 4:37 pm

S novým Pikem na rozdíl od MTB problémy nemám, a z mého okolí taky nikdo. O problémech s motory v Piko mašinách jsem se na německých fórech a ani nikde jinde nedočetl. Jen o problému s Piko tištáky (kondíky a světla). Možná jsem špatně hledal, zkus mě kolego na nějaké vlákno nasměrovat. Rád si o tom počtu něco víc 8) .
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Mcx » ned 05 bře, 2017 5:19 pm

Petr Zatrepalek píše:O problémech s motory v Piko mašinách jsem se na německých fórech a ani nikde jinde nedočetl.

Nejsem fóro putovník a tudíž nenasměruji a více než mnohdy pochybným informacím na fórech i zdejšího fóra :D věřím vlastním zkušenostem, holt s čmeláky PIKO jsem jezdil už s několika s SP42 rovněž s několika a skutečnost je taková jakou jsem napsal - přeberte si to sám, nemám potřebu dokazovat jinak to co mám zažité, rozsypanou převodovku PIKO jsem rovněž viděl na vlastní oči (polští kamarádi by možná doplnili jak rychle od zakoupení to bylo) a moje SP42 ano po výměnách a nastavení dekoderu (Tomkem) to jakž takž jezdí, ale nic moc. Mimochodem ty remtorizace čmeláků PIKO dělá rovněž.
Pokud veříte, že fóra - jakákoliv jsou odrazem skutečnosti - tož pak není co dodat :lol:
Mcx

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 05 bře, 2017 6:13 pm

Především věřím tomu co vidím a co mi kdo ukáže. Jak už jsem psal, ve svém okolí neznám nikoho kdo by měl problémy s novýma mašinama od Pika jak píšete, tedy až na ty tištáky a problémy s digitalizací. Znám ale spoustu lidí - jak svých klientů, tak svých známých - co mají problémy s MTB mašinama - motorky, špatně odstříknuté a poškrábané díly, blbě sestavené modely, nemluvě o provedení nástřiku. Podle toho si dělám obrázek co je realita. Až se setkám s někým, kdo mi ukáže rozsypanou převodovku a zadřený motor u mašiny od "nového" Pika, změním názor. Takže asi tak.
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Mcx » ned 05 bře, 2017 6:21 pm

Petr Zatrepalek píše:zadřený motor u mašiny od "nového" Pika

Tak fungují internetovské diskuze :D - o zadřeném motoru jsem nic nepsal
Mcx

Příspěvekod ČouĎák » ned 05 bře, 2017 7:29 pm

motor se dá stále vyměnit i za lepší ale zhoněný tvar nijak nenarovnám a můžu na to jedině vzteky dupnout jak je to voje-Báňo!
Stále jsou jedinci co asi viděli lokomotivu na fotce a věří,že je to co si koupili od Báňi je ono a přitom je to jen tomu podobné... :lol:
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod Hanysek » ned 05 bře, 2017 8:34 pm

To se neshodneme, protože můj názor je, že v nejvíce zmršené trojici, která má svůj (byť jen náznakově či velmi vzdálený) předobraz v Čs předloze, je Zamračená od Roco, Gorila & company od A.C.M.E. a Čmelák od Pika :D
Hanysek

Příspěvekod ČouĎák » ned 05 bře, 2017 8:41 pm

A můj názor je,že 163/363 je to nezmršenějšího co může být před tou tvojí hitparádou... :mrgreen:
ČouĎák

Příspěvekod Hanysek » ned 05 bře, 2017 8:49 pm

Nemohu soudit, protože naživo jsem ji, narozdíl od mnou výše zmíněných, zatím neviděl. Ale podle fotek je své předloze alespoň podobná :)
Hanysek

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)