Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Příspěvekod novk2007 » pát 03 bře, 2017 6:38 pm

To ještě neznamená že když Acme dalo novinky 2017 na veřejnost že budou ještě letos. že mají pojezd polopantografy hotové je pravda ale to neznamená že Peršing a Rychlé Eso budou ještě letos. Pracoval jsem 4 roky v Praze v jedné Česko Italské firmě a v Makaronii se nespěchá :D Oni mají na všechno čas Viz Fiasko s Grandi Stazioni Praha HL.N . A doufat že budou dělat Hydru no nevím nevím .Možná tak za x let možná .A když se podívám co se v současnosti na trhu nabízí. Hydra z odlitku a pak to provedení . To mě netáhne. MTB tu kastli bude mít líp udělanou .PS mám od Acme 6 lokomotiv Československé České a Slovenské předlohy a taaky to čelo nesedí takže asi tak. A kuli tomu ty mašinky co mám nebudu prodávat prostě jsem to zkousnul . Podívám se jak bude vypadat a pak se rozhodnu koupím či ne podle Fotek vypadá dobře . a PS šestikolák je taky celkem pěknej.
Naposledy upravil novk2007 dne pát 03 bře, 2017 6:50 pm, celkově upraveno 2
novk2007

Příspěvekod Brejla » pát 03 bře, 2017 6:45 pm

Ono je lepší pracovat pomaleji a pečlivě než pracovat MTB :mrgreen:
Brejla

Příspěvekod novk2007 » pát 03 bře, 2017 6:56 pm

[quote="Brejla"]Ono je lepší pracovat pomaleji a pečlivě než pracovat MTB :

Já bych o viděl asi takto . I na těchto modelech od Acme asi taky budou nepřesnosti . To snad má každÝ výrobce. Ted jde o to , zdali toho Peršinga a R. ESO :) neposerou ještě víc . :) než MTB. Řeknu to takhle kdysi jsem na Burze od pana Číže kupoval odlitek 151 ky a vúbec mě v té době nenapadlo jestli ten odlitek sedí naa milimetry Prostě jsem ten odlitek koupil protože nic jiného nebylo a té 151 se to opravdu podobalo. Ani nevím zda ten odlitek sedí nebo ne. Nakonec to dopadlo tak že jsem si udělal kastli z modré pikácké A upravil Bylo to ješte asi tak cca 8 let zpět a v té době ta má upravená kastle měla odpovídajíci skčín v provedení jsko od IS model . nakonec jsem tu kastli prodal na modelbazaru
Naposledy upravil novk2007 dne pát 03 bře, 2017 7:16 pm, celkově upraveno 1
novk2007

Příspěvekod Brejla » pát 03 bře, 2017 7:04 pm

Vzhledem k tomu, jak prý jsou ti tvoji taliáni neschopní, tak by museli nejdříve projít hodně dlouhým a detailním školením v Báňovo ústavu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Brejla

Příspěvekod novk2007 » pát 03 bře, 2017 7:35 pm

Brejla píše:Vzhledem k tomu, jak prý jsou ti tvoji taliáni neschopní, tak by museli nejdříve projít hodně dlouhým a detailním školením v Báňovo ústavu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dobře a co teda předvedlo Acme U Goril a banánů ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Stále se opakujíci chyby na Gorilách a banánech . Ačkoliv se dělali nové formy. Prostě se s tím taky nesrali . Prostě obšlehly stávajíci formy které měli z dřívějka problémy s čelem. A hotovo předělali jen rozmístění izolátorů na střeše otočily polopantografy jak byly u ČSD a konec. Stále stejné chyby . To čelo taky mohli upravit. ale nic se nestalo . A ted mluvte.
novk2007

Příspěvekod Brejla » sob 04 bře, 2017 8:31 am

novk2007 píše:
Brejla píše:Vzhledem k tomu, jak prý jsou ti tvoji taliáni neschopní, tak by museli nejdříve projít hodně dlouhým a detailním školením v Báňovo ústavu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dobře a co teda předvedlo Acme U Goril a banánů ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Stále se opakujíci chyby na Gorilách a banánech . Ačkoliv se dělali nové formy. Prostě se s tím taky nesrali . Prostě obšlehly stávajíci formy které měli z dřívějka problémy s čelem. A hotovo předělali jen rozmístění izolátorů na střeše otočily polopantografy jak byly u ČSD a konec. Stále stejné chyby . To čelo taky mohli upravit. ale nic se nestalo . A ted mluvte.

Dost chabé argumenty vzhledem k několika nedotaženým detailům versus kompletně odfláknutá napodobenina. :mrgreen:
Brejla

Příspěvekod ČouĎák » sob 04 bře, 2017 8:32 am

předvedli-nepředvedli.... :lol:

pořád podobnější od acme než to co předvádí Báňa a maluje si to jako omalovánku v mateřské školce ... :lol:
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod Hanysek » sob 04 bře, 2017 10:23 am

Kvůli několika nedotaženým detailům, kvůli kterým se to ani předloze nepodobá :D :D :D Když se vám líbí Gorily ACME, tak je k nepochopení, co vám vlastně vadí na 163/363 od MTB :D
Hanysek

Příspěvekod A2C » sob 04 bře, 2017 10:33 am

Až otvoríš oči a premeriaš si pár detailov tak pochopíš.
V prvom rade u tých MTB hračiek nesedí ani priemer dvojkolí a tým argumentom, že sú zjazdené obruče si môžete viete čo.
Rovnako si môžete viete čo s celým MTB ktoré to kreslí od oka v parametrickom 3D programe. Ak ste tak hlúpi že si nevidíte na nos a ste radi za každú novú napodobeninu od MTB asi by ste mali zvážiť prechod na ťahacích káčerov miesto serióznej modelárčiny.
Pre MTB:
Takto vyzerá T466.2 1 série!
Správne uhly, správny počet prelisov na ráme, bez hrubých medzier medzi dielmi kabíny.
17121873_10207978159002799_1912292416_o.jpg

17121591_10207978158682791_61298688_o.jpg
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Brejla » sob 04 bře, 2017 10:40 am

Hanysek píše:..... Když se vám líbí Gorily ACME, tak je k nepochopení, co vám vlastně vadí na 163/363 od MTB :D

Buď v klidu. My to chápeme a ty si klidně žij ve svém MTB světě :mrgreen:
Brejla

Příspěvekod Mcx » sob 04 bře, 2017 2:32 pm

A2C píše:Takto vyzerá T466.2 1 série!

Hm... trochu lépe fotit (stačí zvětšit clonové číslo a zvětší se hloubka ostrosti) a něco tam možná bude vidět, MTB T466.2 nemám a tuto plechařinu mám doma několik let a chyb je tam dost včetně špatného rozměru nádrže.

A2C píše:nesedí ani priemer dvojkolí a tým argumentom, že sú zjazdené obruče si môžete viete čo

To je úsměvné - s tímto mají odjakživa a dodnes problémy skoro všichni výrobci, něco lze akceptovat něco už ne - to je věc názoru
Mcx

Příspěvekod novk2007 » sob 04 bře, 2017 7:22 pm

Mcx píše:

Hm... trochu lépe fotit (stačí zvětšit clonové číslo a zvětší se hloubka ostrosti) a něco tam možná bude vidět, MTB T466.2 nemám a tuto plechařinu mám doma několik let a chyb je tam dost včetně špatného rozměru nádrže.

A2C píše:nesedí ani priemer dvojkolí a tým argumentom, že sú zjazdené obruče si môžete viete čo

To je úsměvné - s tímto mají odjakživa a dodnes problémy skoro všichni výrobci, něco lze akceptovat něco už ne - to je věc názoru

Dobře tak. :D :D :D :D :D Palec nahoru . No jo někomu vadí chyby jen na MTB .U ostatních výrobců je jim to jedno :) :)
novk2007

Příspěvekod A2C » sob 04 bře, 2017 9:37 pm

novk2007 píše:
Dobře tak. :D :D :D :D :D Palec nahoru . No jo někomu vadí chyby jen na MTB .U ostatních výrobců je jim to jedno :) :)

Ešte raz!
A2C píše:Hmm ak by len toto bola pravda!
"Po čmelácích od Techimage tu máme dalšího hráče pro měřítko 1:87 a to je super zpráva. Zájem o model T478.1 je obrovský a pokud jsem kdysi hlásal že vždy budu raději maximálně podporovat domácí výrobce, tak je třeba to opět oživit. Jenom tak se dočkáme dalších modelů, dalšího zkvalitnění modelů a další případné produkce. A zájem není jen u nás. Model je na trhu 24 hodin a již mám několik pořadavků od zákazníků z německa.

Naši výrobci jsou schopni reagovat na pořadavky trhu téměř okamžitě a hlavně modely budou ve všech verzích trvale k dispozici. Jak Techimage, tak téměř obratem i MTB již pracují na změnách svých modelů ve prospěch českého zákazníka. Vše se projeví v další produkci. Máme co jsme chtěli a po čem jsme dlouhodobě toužili. Teď je to na nás obchodnících, na vás zákaznících abychom společným zájmem, konstruktivními podněty a připomínkami naše výrobce podpořili. Věřte že to nemají jednoduché."

Avšak realita je taká ako je. A preto sme aj dnes v tomto vlákne!

Mcx píše:

Viem fotil som to v noci mobilom,
Nádrž som upravoval, o ostatnom nemám poňatia, ale ak tam je ešte niečo zle tak potom MTB to má totálne v kýbly :lol:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Hanysek » sob 04 bře, 2017 9:50 pm

Problém je v tom, že nikdo netvrdí, že MTB má dokonalé modely, ale někteří odmítají připustit, že i světoznámí výrobci také vyrábí modely, které mají k dokonalosti někdy i mnohem dále, než dokola omílané něšťastné MTB…
Hanysek

Příspěvekod Kulsud » sob 04 bře, 2017 10:05 pm

Je to těžké. Mě to také vadí, ale dokud nebude trestné vyrábět předloze ne zcela věrné modely, těžko se s tím něco dá dělat. :mrgreen: :mrgreen:
Kulsud

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)