Hanysek píše:peter.sid8 píše:Treba vsak priratat kusy, ktore prejdu domacou upravou, a kusy, ktore nikto reklamovat nechce z dovodu..............nechce sa mi ist znova do obchodu, nechce sa mi to posielat postou, ale ved to zasa nie je az tak moc vidiet..........bol som s jednym znamym, ma dva kusy, a tiez ich reklamovat nebol, patina to ciastocne zakryla...........ale treti uz nekupi

Toto se týká všech výrobců. Viz třeba dřívější diskuse okolo TT Brejlovce od Kuehna. Lidé si kolikrát raději počkají nějaký ten rok na nové podvozky, které si vymění doma, a do té doby se mohou kochat krásným modelem, který dokáže uhánět až třistakilometrovou rychlostí. Anebo prostě tu pájecí pastu z tišťáku na nepojízdném Brejlovci od Roco raději sešmudlají sami, než to zase někam s kdovíjakým výsledkem posílat…
Keuhn vyrobil model, ktory mal zly prevod. To ze vymena trvala zopar rokov, je zasa problem, ktory bol vysvetlovany inde. Lenze Kuehn vypada ako lokomotiva, nie ako parodia na lokomotivu. Mal som dva s dvojnasobnou rychlostou, vymena prebehla. Dalsich 5 som kupil v poslednom obdobi. Nemusel dostat zarobene Kuehn, mohli eura ist MTB. MTB mohlo mat pri inom pristupe 3 az 4x zakaznikov (podotykam stalych a vernych zakaznikov) V normalnej firme sa aspon niekto zamysli............no prvy kus, dobre nevysiel na 100%, skusim sa poucit na druhom a aspon cosi vylepsit. Lenze prisiel druhy model, a co..........zgrcanica este vecsia. Nakoniec to bolo zabite LED svetlami 3 minutami. Perlicka na Mikulasa - T 466.0 - tak ten je "uzasny". Masinka Tomas je na tom lepsie, ked porovnam cenu/modelovu vernost
Kuehn meska s T 478.1. uz zopar rokov, neviem kolko, je mi to jedno, ale "zgrcanicu" od MTB urcite nekupim. Konkretne u mna mohlo byt 10 az 12 ks teraz a cca 5 az 6 ks v buducnosti od MTB. Ale nie je ani jeden. Prestavnikov som kupil zatial 3 a uvazujem este nad dalsimi 25 kusmi. To je vsetko co sa tyka MTB produkcie. Keby ze si tieto riadky precita majitel f.MTB..............pocty kusov ktore nepredal.............vynasobi si ich poctom nastvanych ludi na MTB............dostane sa k cislu minimalne 1000 kusov. Okamzite si "dam studenu sprchu" zmenim sposob navrhovania modelov, prehodnotim doterajsiu "kvalitu" prijmem najkrajsiu blondynu v Prahe (na komunikaciu a reklamu) a skusim dat na trh model, pri ktorom aj najvecsi kriticu MTB povedia.............no boha jeho, tak toto mu vyslo na 1.
Zmena formy, aspon dielov, ktore kricia s tych "modelov" by som na mieste f.MTB riesil hned. A snazil by som sa aspon o dokonalu povrchovu upravu, uz ked nemam tvary na 100%.
Stale vsak nechapem jedno, robim s plastami, kooperujeme s Cinou, raz to mam v tom 3D Cad-e, tam to mozem upravovat donekonecna. Hladat tvary, riesenia, obluky, tam to vidim aj 50x zvecsene, tam to treba podchytit, ten clovek za 3D CAD-om by mozno rad "natiahol" tie okna inak, ram by mozno posadil nizsie...............nevie...........nechce............nemoze.............
Existuje 3d tlac s presnostou +/- 0,1mm (pre TT je to v skutocnosti odchylka +/- 12mm v HO je to odchylka +/-8,7mm) stoji to 500 az 600 eur pre vsetky diely, ktore vstupuju do modelu. Ked to nahodou nevidim na monitore, tak to vidim na 3d vytlacku............ale nie radsej necham lietat miery na +/- stvrt metra..............
Toto keby vypusti niekto v automotiv-e, po dvoch auditoch a dvoch reklamaciach na tvarove odchylky moze zbalit firmu a ist kalerab pestovat...........neviem ako sa hovori kalerabu zapadne od nas
tak asi by som to uzavrel s mojej strany
Peter