Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Příspěvekod jihous » úte 14 úno, 2017 12:27 pm

michalctt píše:Chlapci ja sa roky venujem modelárstvu preto, aby mi prinášalo radosť a aspoň na chvíľku som sa odtrhol od tvrdej reality dnešného života a nie, aby som si robil starosti ešte aj z nášho koníčka.

Krásnej přísuup k modelům vláčků. Ať relax vydrží co nejdéle. :P
jihous

Příspěvekod halik » úte 14 úno, 2017 1:56 pm

Zdravím všechny rejpaly, a milimetrobijce.
Žádný výrobce nemá model odpovídající skutečnosti. Je jedno jestli je to Brawa, MTB, ROCO, Piko, A.C.M.E., Tillig a jiní. V každém modelu se dají najít desítky až stovky nesrovnatelností vzhledem k předloze.
Jediné co mě zajímá:
- kvalita provedené práce
- možnost náhradních dílů
- digitální rozhraní (možnost simulovat provoz dle českých, československých norem)
Jen pro příklad: žádný výrobce nemá odpovídající barevný odstín čelního osvětlení.
Osvětlení kabiny, třípólový motorek, digitální rozhraní, nedostupnost náhradních dílů a spousta jiných méně či více důležitých detailů, které mi komplikují život.
Všechny modely, které vlastním používám k výhradně provozu. Je mnoho věcí co mohou všichni zainteresovaní zlepšit, ale je to vše individuální a není to nutné tady na fóru přetřásat. VH.
halik

Příspěvekod Střelec » úte 14 úno, 2017 5:13 pm

Bohužel jsi mimo. Když jsem v krámu potkal nešťastnýho majitele lokomotivy od MTB, kterak ji potřetí či počtvrtý nese do opravy s tim, že tahle se opravdu nepovedla, protože dalším kusům téhož výrobce stačilo ''domluvit'' jen jednou, udělal jsem si vlastní obrázek. Došel jsem k závěru, že od téhle firmy raději nic, než sázku do loterie. V mým případě jde o pojízdnost a ne o nejty. Myslím že je to lepší, než nepovedený kousek vrátit výrobci za použití ládovací flinty na slony, což by řada diskutérů asi ráda udělala...
Střelec

Příspěvekod ČouĎák » úte 14 úno, 2017 5:52 pm

stačila mi jedna otázka v ??? ????? obchodě proč nemají modely od napodobovače :?:
opověď: nemáme čas rešit nekonečné reklamace,protože kvalita není moc dobrá! a tyto slova přesně cituji :!:
co si to tedy můžou dovolit v obchodě se železničními modely?.... :lol:
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod Hanysek » úte 14 úno, 2017 6:23 pm

Tak to já mám známého, který má kolegu, jehož kamarád má švagra, který je modelář, a právě tento jeho příbuzný šel do obchodu s modely, kde narazil na nějakého chlápka, který nebyl spokojený s lokomotivou jednoho známého výrobce. Že prý chvilku jezdila, pak poskakovala, začala kouřit, až nakonec přestala jezdit, a to po několika málo okruzích oválu postaveném ratolestmi na linoleu. Měl štěstí, reklamace nestihla být z nějakého podivného důvodu (v tom byl tuším světoznámý speditér) vyřízena do 30 kalendářních dnů, a tak se rozhodl vyměnit u svého dvorního překupníka za stejný typ lokomotivy od stejného výrobce. Žlutý knírek se mu zdál být na dočervena opálené obrýlené inteligentní tváři populární lokomotivy dostatečnou motivací k takto riskantnímu kroku. To však netušil, že onen žlutý proužek se stane prubířským kamenem jeho vztahu se slovutným výrobcem… Nyní již žádný výrobek tohoto výrobce mu nesmí přes práh, neboť jezdit kvůli něčemu takovému 50km do krajského města, v kterém není kde zaparkovat, se mu již nechce. A tak jeho děti po kolejišti prohání české zprzněniny s třípólovým motorkem, a všichni jsou šťastní. Tatínek proto, že vidí napodobeniny lokomotiv, které zná z dětství, a děti, že mají mašinky, které utáhnou všechny vagónky, které doma mají, a neposlední řadě též, že to jezdí… UPOZORNĚNÍ: jakákoliv podobnost se skutečnými postavami či událostmi je čistě náhodná… :twisted:
Hanysek

Příspěvekod mlha » úte 14 úno, 2017 6:25 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Mcx » úte 14 úno, 2017 6:30 pm

To je tak krásné, jak se stále navzájem ubezpečujete o svém velkém modelářském bolu .... a stále kolem dokola a ještě jednou dokola :lol: Jenže žádná internetovská diskuze zatím svět nikde nezměnila :wink:
Mcx

Příspěvekod Martin70 » úte 14 úno, 2017 6:33 pm

Navazuji na předchozí příspěvek ČouĎáka. Dělám v obchodě přes 20let a vím jak je to "příjemné" být uprostřed mezi reklamujicím zákazníkem, podotýkám oprávněně a výrobcem či servisem. Předat zákazníkovi "opravený" výrobek v tomto případě model, který funguje ve smyslu "bratři držme se" a tušit, že to nepřebere nebo je tam obratem zpátky s opět nefunkčním zbožím je značně stresující, pokud není člověk splachovací. Záleží i na rychlosti vyřizování reklamací, pokud je to na hraně 30dnů, tak musí prodejce posílat modely ihned po převzetí a nemůže čekat na více reklamovaných kusů. Takže náklady na poštovné a doba strávená přebíráním reklamací, balení zásilky, hlídání zda to už není měsíc a zase zpětná kontrola "opraveného" a taky několikanásobné kontaktování zákazníků, neberou často telefony... Při menším rabatu a větším počtu reklamací opravdu nerentabilní. Nebo má tato firma dopravu při reklamaci zdarma? Nevěřím. Takže přijímat jednoho pracovníka do firmy na věčné průsery nespolehlivého výrobce se asi strátové. Takže prodejny, které neberou nebo přestaly brát chápu. Taky bych nebral tyto modely a neberu je ani jako koncový zákazník. Nenapsal jsem nic nového, avšak tak to vidím. :wink:
Začátečník a obdivovatel H0, nyní bez kolejiště. Hledám informace a uvidím zda se pustím do stavby.
Martin70

Příspěvekod Hanysek » úte 14 úno, 2017 6:48 pm

Martin70: je však otázkou, zda-li jsou to opravdu modely fy MTB, které jsou táááák moc poruchové, anebo to je jen taková „porucha” zdejších nepřejícníků :wink: Přiznávám, že mě by taky zajímaly počty prodaných kusů vs. počet reklamací.
Hanysek

Příspěvekod mlha » úte 14 úno, 2017 6:53 pm

Hanysek píše:Martin70: je však otázkou, zda-li jsou to opravdu modely fy MTB, které jsou táááák moc poruchové, anebo to je jen taková „porucha” zdejších nepřejícníků :wink: Přiznávám, že mě by taky zajímaly počty prodaných kusů vs. počet reklamací.

na to by nám mohl odpovědět pan Dalecký
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod peter.sid8 » úte 14 úno, 2017 7:01 pm

mlha píše:
Hanysek píše:Martin70: je však otázkou, zda-li jsou to opravdu modely fy MTB, které jsou táááák moc poruchové, anebo to je jen taková „porucha” zdejších nepřejícníků :wink: Přiznávám, že mě by taky zajímaly počty prodaných kusů vs. počet reklamací.

na to by nám mohl odpovědět pan Dalecký

Treba vsak priratat kusy, ktore prejdu domacou upravou, a kusy, ktore nikto reklamovat nechce z dovodu..............nechce sa mi ist znova do obchodu, nechce sa mi to posielat postou, ale ved to zasa nie je az tak moc vidiet..........bol som s jednym znamym, ma dva kusy, a tiez ich reklamovat nebol, patina to ciastocne zakryla...........ale treti uz nekupi :lol:
peter.sid8

Příspěvekod Hanysek » úte 14 úno, 2017 7:07 pm

Pan Dalecký už dříve cosi naznačoval, ale tyto náznaky se s největší pravděpodobností nesetkají s jásotem odpůrců českých výrobků. Vzhledem k obsahu této informace a zaujatosti těchto individuí lze přepokládati, že tito nebudou tuto informaci považovati za hodnověrnou, a tudíž tyto hádky nebudou míti konce do doby, než kterýsi hrdinný majitel krámku s modelovou železnicí vyřkne tu „jejich pravdu” :o
Hanysek

Příspěvekod Pomaranč » úte 14 úno, 2017 7:08 pm

peter.sid8 píše:Treba vsak priratat kusy, ktore prejdu domacou upravou, a kusy, ktore nikto reklamovat nechce z dovodu..............nechce sa mi ist znova do obchodu, nechce sa mi to posielat postou, ale ved to zasa nie je az tak moc vidiet..........bol som s jednym znamym, ma dva kusy, a tiez ich reklamovat nebol, patina to ciastocne zakryla...........ale treti uz nekupi :lol:

Presne tak. Takto som to riešil i ja. Mám od nich síce 2x 721, 1x 742 a 3x 751 z toho dve okrúhle no to je už naozaj maximum. Smutné je to, že ešte stále ani na jednom zo spomínaných modelov nemám ukončené úpravy aby vyzerali aspoň ako tak podľa mojich predstáv. :evil:
Pomaranč

Příspěvekod vvitty » úte 14 úno, 2017 7:14 pm

V H0 nanejvys jeden model rocne. Kvuli motoru nula.
V TT to jsou jednotky procent.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod mlha » úte 14 úno, 2017 7:15 pm

Hanysek píše:Pan Dalecký už dříve cosi naznačoval, ale tyto náznaky se s největší pravděpodobností nesetkají s jásotem odpůrců českých výrobků. Vzhledem k obsahu této informace a zaujatosti těchto individuí lze přepokládati, že tito nebudou tuto informaci považovati za hodnověrnou, a tudíž tyto hádky nebudou míti konce do doby, než kterýsi hrdinný majitel krámku s modelovou železnicí vyřkne tu „jejich pravdu” :o

Tak mám nějaké informace z Moravy, zajímalo by mě, kolik je to procentuálně v modely.biz
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)