Segmentová lokálka H0

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Segmentovka H0

Příspěvekod mizl » pon 13 úno, 2017 3:05 pm

No nechci ci se vnucovat, ale když je řeč o přesuvnách ...

hodím sem jeden můj model z Brna Maloměřic

http://mizl.rajce.idnes.cz/Presuvna_Brn ... _TT_1_120/

Album není kompletní

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod hopeter » pon 13 úno, 2017 3:31 pm

Honzo ten zásobník na mašiny je dobrej nápad. Když ho uděláš kousek delší tak tam můžeš odložit i soupravu motoráčku nebo krátký manipulák.
U přesuvny bych řešil hlavně přesné výsuvy. Nejlépe nerozebíratelné kuličkové. V žádném případě se tam nehodí takové ty s rolničkama a vyndávací.
Aretace nemusí být nijak masivní. Ta kulička na pružině úplně stačí ( samozřejmě na obou koncích ). To pro ruční přestavování.
Kdybys chtěl ovládání na elektriku tak fulda to má vyřešené včetně dekodéru. Je k tomu potřeba krokový motorek , ozubený řemínek a ozubená řemenice. Elektricky to už pak dělá ten dekodér. Odkaz na přesuvny je na konci mého miniDCC.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod hank61 » pon 13 úno, 2017 4:06 pm

Honzo. Beru to jako výzvu a poučen z předchozího pokusu o malou přesunu, jsem již koupil kvalitní kuličkové vysuvy. Navíc si myslím, že čím jsou delší ty výsuvy, tím se celá přesuvna méně šprajcuje. No sám jsem na to zvědavý :wink: :wink: S tou šířkou té menší máš pravdu. Místo tam je a těch 30 nebo 50cm je za stejny prachy a práci. Mimo jiné, M240 + Balm má délku 42cm. :wink:
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod milan ferdián » pon 13 úno, 2017 5:00 pm

Když jsme u těch přesuvnech :wink: .Nejsou ještě položeny koleje a ještě musím vypodložkovat hlavní desku přesuvny.Na obrázku jdou vidět krajní polohy přesuvny.Počítám šest kolejí=tři soupravy/dvě vlečky/jedna objízdná.Milan
Přílohy
065 DF.JPG
064 DF.JPG
064 DF.JPG (39.83 KiB) Zobrazeno 5257 krát
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod hopeter » pon 13 úno, 2017 5:53 pm

Milane ty kuličkové výsuvy by měly být na výšku a ne na placato. Pokud ovšem nejsou ty tvoje tak konstruované.
Honzo ještě jeden poznatek z montáže přesuvny. Nejdříve zadělat výsuvy a namontovat aretaci a pak teprve nalepit koleje. Ušetříš si s tím spoustu starostí s vyladěním a odpustí ti to drobné nepřesnosti v jednotlivých roztečích... :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod Sandy » úte 14 úno, 2017 8:29 am

No, já tedy nevím, ale "páchat" přesuvnu, když mám dost místa na vratnou smyčku mi přijde jako slušné "harakiri"! I když argumenty Michala Š beru na vědomí....
Sandy

Příspěvekod hank61 » úte 14 úno, 2017 9:52 am

Tomu rozumím, jen tam není pro tu vratnou smyčku místo :wink:
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod hopeter » úte 14 úno, 2017 9:54 am

Rozsáhlé podzemí napevno mě přešlo při prvním čištění... Pokud dojde na další kolejiště tak už jen šuple nebo demontovatelný vrch. :wink:
hopeter

Příspěvekod Brejla » úte 14 úno, 2017 11:42 am

Sandy píše:No, já tedy nevím, ale "páchat" přesuvnu, když mám dost místa na vratnou smyčku mi přijde jako slušné "harakiri"! I když argumenty Michala Š beru na vědomí....

Já mám pod kolejištěm několik velkých přesuven, které používám jako zásobník pro soupravy. Mám soupravy v různých epochách a podle rozhodnutí v jaké epoše se bude ten daný den jezdit nechám vyjet odpovídající soupravy. Navíc prostor přesuvny je trochu utěsněn proti prachu a tak slouží i k ochraně modelů.
Brejla

Příspěvekod workous » úte 14 úno, 2017 5:23 pm

milan ferdián píše:Když jsme u těch přesuvnech :wink: .Nejsou ještě položeny koleje a ještě musím vypodložkovat hlavní desku přesuvny.Na obrázku jdou vidět krajní polohy přesuvny.Počítám šest kolejí=tři soupravy/dvě vlečky/jedna objízdná.Milan

Milan šikula.... pěkný
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod workous » úte 14 úno, 2017 5:25 pm

Brejla píše:
Sandy píše:No, já tedy nevím, ale "páchat" přesuvnu, když mám dost místa na vratnou smyčku mi přijde jako slušné "harakiri"! I když argumenty Michala Š beru na vědomí....

Já mám pod kolejištěm několik velkých přesuven, které používám jako zásobník pro soupravy. Mám soupravy v různých epochách a podle rozhodnutí v jaké epoše se bude ten daný den jezdit nechám vyjet odpovídající soupravy. Navíc prostor přesuvny je trochu utěsněn proti prachu a tak slouží i k ochraně modelů.

To zní zajímavě o něčem podobném uvažiji nemůžeš hodit nějaké foto pokud nebude Hank proti? Děkuji
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod hank61 » úte 14 úno, 2017 6:37 pm

Tak práce na nové segmentovce začaly. Výrobou segmentů koncové stanice :wink:
http://hankovystranky.cz/2017/02/08/segmentove-kolejiste-h0-1-cast-uvaha-a-plan-kolejiste/
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod Rocky_MK » úte 14 úno, 2017 6:43 pm

Takže zase žádný terén pod úrovní kolejí :( to je věčná škoda.
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod hank61 » úte 14 úno, 2017 6:47 pm

Martine. Pod celou stanicí jsou koleje, nebo stavby. Terénu pod úrovní kolejí bude dost na všech ostatních segmentech :wink:
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod hopeter » úte 14 úno, 2017 6:48 pm

Už zase jede jako motorová myš... :D
Honzo držím ti palce aby tohle byl projekt , který ti vydrží doma i po dokončení. :mrgreen:
hopeter

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště