Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Příspěvekod Brejla » pon 13 úno, 2017 2:58 pm

novk2007 píše:Někdo se zde ptal na model 182 elektriky kdo jinej jí dělá v Pragomodelu jsou k sehnání ale jedná se asi o odlitky z burzy které mají asi jinou kvalitu provedení. Posudte sami .Pokud vím ty modely pochází od nějakých Slovenských modelářů cena trošku jinde než MTB http://www.pragomodel.cz/pragomH0.htm

Dělá je Igor Šefčík - IS Model
Brejla

Příspěvekod Brejla » pon 13 úno, 2017 3:01 pm

novk2007 píše:Tak já to řeknu asi takto Ti co chtějí model k dokonalosti . Zkuste poslat do MTB vaše názory nebo případnou pomoc při vývoji nového modelu tak jak to dělají někteří návrháři variant ČSD ČD pro Roco Piko Brawu atd . Nwevím jak je to finančně oceněné ale co vím jeden známý vždy dostával mašinku . od Firmy pro kterou dělal návrhy. Třeba by se tím něčeho docílilo. Ti co nejsou milimetrobijci . Si model od MTB koupí protože nemají na výběr, protože třeba tento model není nabízen v takové kvalitě jaký by si přáli .Viz Hydra Odlitek nebo MTB ? počkám si na MTB co předvede. . Viděl jsem odlitky a jejich provedení. Nic moc . A za další kolik zvás mělo doma nebo ještě má model E lok od Pika zeleno krémovou E 499.2 s transformátorem uprostřed. Skutečná lokomotiva uprostřed nic nemá. Vadí vám to nebo ne ? Řekl bych že podstatný detail .P.s Jdu dělat něco užitečnějšího. Jdu modelařit

MTB na rozdíl od výše jmenovaných nekomunikuje, na maily nikdo neodpovídá. Tyto snahy už tady byly několikrát bez jakéhokoliv výsledku.
Brejla

Příspěvekod mac » pon 13 úno, 2017 3:46 pm

Tak Igora znám osobně a žádné jeho modely se v Pragomodelu neprodávají.
A kdyby, tak by tato mašina vypadala a stála jinak. Momentálně snad jen pan Dalecký
má v nabídce nulkovou bobinu od IS.
mac

Příspěvekod mac » pon 13 úno, 2017 4:05 pm

Martin70 se ptal zda můžu prozradit kdo chystá kocoura. Nic konkrétního prozrazovat raději
nebudu, abych tím někoho nerozhněval. Ale jenom když se člověk zamyslí nad politikou
výrobců modelů a s tím také související poslední technologické a finanční možnosti výroby
forem v poslední době, tak je to hlavní adept na další model CSD/CD. A to že to MTB udělalo
jak to udělalo a že by to mohlo být ve vyšší kvalitě je jasný.
mac

Příspěvekod Brejla » pon 13 úno, 2017 4:42 pm

mac píše:Tak Igora znám osobně a žádné jeho modely se v Pragomodelu neprodávají.
A kdyby, tak by tato mašina vypadala a stála jinak. Momentálně snad jen pan Dalecký

Vycházel jsem jen z toho, co má Pragomodel na stránce v nabídce např:

IS-model
Motorová lokomotiva T678.001 ČSD
depo Praha - Libeň, rok 1962, pojezd Roco

IS-model
Motorová lokomotiva T679.0025 ČSD
depo Zvolen, rok 1982, pojezd Roco

IS-model
Motorová lokomotiva T678.014 ČSD
depo Praha - Libeň, rok 1966, pojezd Roco

Další jeho modely vyráběné včetně šestikoláku jsou v galerii na vlaky.net
Brejla

Příspěvekod Hanysek » pon 13 úno, 2017 5:38 pm

Schválně jsem se podíval na výtvory pana Šefčíka Igora, a vypadá to dost dobře. Myslím, že ACME se tu mohlo inpirovat při vývoji zmenšeniny E499.2/150/151/ES499.0/350. U modelu od IS se podívejte na to klenuté čelo, modelová okna, realistický dálkový reflektor, střechu nad kabinou, … No prostě tak to mělo vypadat. Když se podívám na snímky zde http://www.modely.biz/modelova-zeleznice-2/elektricka-lokomotiva-rady-150-209-5-cd/ , tak mi nezbývá, než se při pohledu na fotografie (obzvláště pak č.4) válet :lol: na zemi, že za to někdo může dát ty prachy a ještě to tu vychvalovat do nebes. Zlaté Šestikolo od MTB :P
Hanysek

Příspěvekod hummus » pon 13 úno, 2017 6:34 pm

Vik píše:Asi tak:

Je smutné že dospělí lidé si začínají vyhrožovat kvůli modelům železnice. Trochu upadáme do úrpvně Rowdies (zmlátím tě za to, že nefandíš mému týmu).
Realita je prostě taková, že MTB dělá své výrobky se značnými ¨kompromisy¨ (a za toto slovo tady dostanu). Asi osoba stojící za jejímy výrobky nemá takové zkušenosti aby se 3D master udělal tak aby odpovídal více předloze.

Jediné co s tím reálně jde dělat pokud nechcete překročit úroveň zákazník/kupující je zboží nekupovat a výrobce na chyby upozorňovat bez nějakých inventiv. Pak i sebelepší krytyka jde vniveč. Protože ale křivka ¨věrnosti¨ se nezdá být zlepšující tak to není akceptováno. Ale třeba se ukáží s Hydrou :lol:

Prostě mi jde na mysl Opráski

Kolegové - chce to klid!

100% souhlas a navíc palec nahoru za Zmikunda :wink:
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod "Beňa" » pon 13 úno, 2017 6:59 pm

Hanysek: To myslíš vážně? Přece nemůžeš tvrdit, že poměr cena/výkon je stejný, nedej bože lepší u MTB než ACME, v tom se fakt neshodnem.
Já od MTB uvažuju o jediném modelu, a to je velký hektor. Zamračená se mně osobně víc líbí od roca, ta kulatá je hezká, ale nehodí se mi, elektriky jsou strašlivý a kocour je hodně nepovedený (nejen kabina, ale i žaluzie kde nemají být, a příšerná víka pod chladičem). O vozech nemá smysl se bavit, ty jsou naprosto mimo.
Ale tak já to mám jednoduchý, nelíbí -> nechci -> nekoupím. Když se mě někdo zeptá, co je na tom blbě, rád mu to řeknu. Ale nebudu nikoho, kdo si to koupí, považovat za idiota.
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
"Beňa"

Příspěvekod novk2007 » pon 13 úno, 2017 7:00 pm

No jo lidi To je pravda to čelo mají jen zahnuté kdežto pikácká E499 .2 to čelo má obloukovité jak to má být. no a kupodivu keine reakcion na tento problém . Mám doma 5 kusů 6 ks to jest 150 KA asi bude na cestě v sobotu .A co s tím ted prodávat je nebudu . smířím se s tím no . nejsem zas až ten milimetrobijce . Takže jak jsem psal Hydra , prototip zamračený od MTB . Rychlé eso a Peršinga si počkám jak se pochlapí Acme. Snad to ještě nezkurví víc než MTB .Nejsem zastánce MTB je pravda že moje oblíbené lokomotivy 163 363 přestřelil na oknech .Nekoupil jsem a nekomentoval jsem to dál . Ale zase na druhou stranu . jsou tu i tací kteří jsou s MTB spokojení . Kdyby ta firma dělala modely před 20 roky tak bych byl zvědavý na ty recenze spíš by bylo plno modelářu rádo že aspon někdo dělá modely ČSD ČD ZSSK ŽSR . Ale v současné době je jíž výběr pro naše modeláře tak široký že si můžou vybrat co koupí a někdy musím říct že ani na vše nejsou peníze . Takže je logické kdo chce za svoje peníze opravdu pěkný a kvalitní model koupí jinde.AAvšak co se týče Acme že to s tím čelem trošku ustřelilo tak to se tu moc nerozebíralo . Kdežto MTB udělá něco špatně a jéééé poserte se všichni. Co y na to pánové. Kdo z vás ji má ? myslím tím Acme 150 ka 151ka 350ka aatd
Naposledy upravil novk2007 dne pon 13 úno, 2017 7:22 pm, celkově upraveno 4
novk2007

Příspěvekod greenery » pon 13 úno, 2017 7:05 pm

mac píše:Tak Igora znám osobně a žádné jeho modely se v Pragomodelu neprodávají.

měl jsem za to, že za E499.0 stojí p. Bača
http://www.jozefbaca.com/modely/

(ale předpokládám tedy, že I.Ševčík má na svědomí konečné provedení modelu)
greenery

Příspěvekod mlha » pon 13 úno, 2017 7:22 pm

novk2007 píše:No jo lidi To je pravda to čelo mají jen zahnuté kdežto pikácká E499 .2 to čelo má obloukovité jak to má být. no a kupodivu keine reakcion na tento problém . Mám doma 5 kusů 6 ks to jest 150 KA asi bude na cestě v sobotu .A co s tím ted prodávat je nebudu . smířím se s tím no . nejsem zas až ten milimetrobijce . Takže jak jsem psal Hydra , prototip zamračený od MTB . Rychlé eso a Peršinga si počkám jak se pochlapí Acme. Snad to ještě nezkurví víc než MTB .Nejsem zastánce MTB je pravda že moje oblíbené lokomotivy 163 363 přestřelil na oknech .Nekoupil jsem a nekomentoval jsem to dál . Ale zase na druhou stranu . jsou tu i tací kteří jsou s MTB spokojení . Kdyby ta firma dělala modely před 20 roky tak bych byl zvědavý na ty recenze spíš by bylo plno modelářu rádo že aspon někdo dělá modely ČSD ČD ZSSK ŽSR . Ale v současné době je jíž výběr pro naše modeláře tak široký že si můžou vybrat co koupí a někdy musím říct že ani na vše nejsou peníze . Takže je logické kdo chce za svoje peníze opravdu pěkný a kvalitní model koupí jinde.AAvšak co se týče Acme že to s tím čelem trošku ustřelilo tak to se tu moc nerozebíralo . Kdežto MTB udělá něco a jéééé poserte se všichni

Před dvaceti lety by to byly modely extratřídy, ale při dnešních možnostech 3D programů je to bída....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod novk2007 » pon 13 úno, 2017 7:29 pm

To byl parádní počin založit toto vlákno. Ještě minulý týden se tu nic nedělo Na diskuzy byly dny kdy nebyl v žádném vláknu komentář. A ted je zde od Čtvrtka toto vlákno , které jsem založil právě pro tyto názory a je to v současnosti nejdiskutovanější vlákno z diskuze . Jen těh návštěv. Kolem 3 tisíc pěkné . Jen tak dál aspon si tady Milimetrobijci uleví a nebude se to rezebírat jinde a třeba i toto vlákno pomůže . Třeba se tím pan Báňa bude inspirovat přečte a konečně se pochlapí s pěkným modelem .
novk2007

Příspěvekod mac » pon 13 úno, 2017 7:33 pm

(Brejla) Tak jsem koukal na Pragomodel a nabízí na objednávku od IS pouze toho pomeranče, nikoliv 182 a ostatní.

(Greenery) Ano, Bača má na svědomí odlitky a IS dělá zpracování.
mac

Příspěvekod mac » pon 13 úno, 2017 7:57 pm

Co se týče hydry od MTB, tak výlisek snad dobrý. Ale jak dopadne pojezd,interiér,okna, nástřik, nebo potisk???
Měl jsem v ruce kulatou báru a stačilo. Použil jsem pouze ten výlisek zpracovaný jinde a na roco pojezdu.
Pravda,vyšlo to na víc peněz, ale stojí to za to. Ten výlisek kulaté mráči je snad to jediné co stojí za něco z oné produkce.
mac

Příspěvekod michalctt » pon 13 úno, 2017 9:07 pm

Chlapci ja sa roky venujem modelárstvu preto, aby mi prinášalo radosť a aspoň na chvíľku som sa odtrhol od tvrdej reality dnešného života a nie, aby som si robil starosti ešte aj z nášho koníčka. A tak na tejto fotke z môjho koľajiska sa stretol špičkový model Bobiny z dielne Jozefa Baču a IS Modelu p. Šefčíka s Rakaňou z MTB. Ak niekto vyrobí lepší model Rakane ako je ten od MTB a budem mať možnosť, tak si ho kúpim. Tieto elektriky sa mi jednoducho páčia od detstva a tak ich mám.
Přílohy
gv%20788.jpg
michalctt

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)