Všechno možné i nemožné ... (a jiné plky)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Všechno možné i nemožné ... (a jiné plky)

Příspěvekod ČouĎák » čtv 19 led, 2017 10:58 am

vvitty píše:To je samozrejme smutne...

smutné ne ale rozumné!....to dá přece rozum !.... :lol: ....smutné je to u MTB!... :oops:
vvitty píše: Ruzne chyby MTB modelu se tu rozebiraji do omrzeni ale snad neni duvod k tomu pridavat i chyby ktere uz nemaji...

nemají?...ty možná napočítám na prstech jedné ruky a na zbytek chyb by mi nestačily všechny prsty na všech končetinách 2x ne-li 3x dohromady !
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 19 led, 2017 11:54 am

Sám jsem sice také mnohokráte neměl důvod ze svého pohledu chválit modely MTB a mrzí mne, že zatím žádný z modelů neodpovídal mým kvalitativním požadavkům, ovšem snažil jsem se vždy o objektivní hodnocení, tj. chyby, které vidím, zmíním a doložím fotkami. Pak mi nikdo nemůže říci, že uvádím nepravdy. Ovšem ze slov Čouďáka už čiší jen čistá zaujatost za každou cenu. Tak to na mne působí. Takoví lidé už ty chyby vyloženě hledají, to už s objektivitou nemá co dělat. Vvitty se vyjádřil naprosto jasně, ale evidentně jsi to, Čouďáku, nepochopil (nebo nechtěl pochopit).
Trainmaniak

Příspěvekod BohousP » čtv 19 led, 2017 12:41 pm

Trainmaniak píše:... Takoví lidé už ty chyby vyloženě hledají, to už s objektivitou nemá co dělat.....

Naprosto souhlasím. Výrobce vyrábí pro určitou cílovou skupinu. A pokud lidé kupují, je to z jeho pohledu ok. Samozřejmě, zákazníci jsou různě nároční, určitě by věrnost v mnoha případech mohla být vyšší. Ale čím víc přesnějších detailů, tím vyšší cena a tím méně lidí si to bude moct nebo chtít koupit. Je pravda, že některé chyby jsou lehce odstranitelné, nebo vůbec nemusely vzniknout, kdyby se tomu návrhář trochu víc věnoval. Ale vzpomeňte si před pár lety, kolik jsme měli československých mašin ... Takže já jsem vděčný i za ty, které nějakou tu chybičku mají.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod Rudolf » čtv 19 led, 2017 4:42 pm

Vložím sem znovu svůj dřívější příspevky na toto téma o tom jak to vidím já:

Mám dojem, že jádrem sporu okolo "modelů" MTB je v to, že všichni pochopí, že levný model nemá všechny detaily jako drahý model, ale někteří bohužel nemohou pochopit, proč nově konstruovaný model nemá základní rozměry v měřítku, když tomu při nové konstrukci nic nebrání. V tom já vidím jádro sporu, který se tady táhne spoustou vláken. Bohužel stav je takový a asi takový zůstane. S tím mám osobně také problém ( a taky s třípólovými motory, plastovými osami, atd.). A tento rozdíl názorů tady bude ještě dlouho.

Pokud by byl model rozměrově správně se slušným motorem bez některých detailů, vyplatí se dalším jedincům/výrobcům vyrábět doplňky/detaily/lepty a ty si své zákazníky najdou. Za tohoto stavu/ceny se to nikomu nevyplatí.

Ruda
Rudolf

Příspěvekod ČouĎák » čtv 19 led, 2017 5:07 pm

Teď si jsem úplně jist kdo co pochopil nebo nepochopil ale zaujatost to u mě není a asi mám 3D pohled a nároky vyšší ale to bude tím,že jsem soutěžil s plastikovými modely letadel.
Počítač nýtů nejsem a to jsem soutěžil i s letadly kde ty nýty byly nebo byly dodělávané a u některých jsem dělal výřezy a znázorňoval do detailu jak zbraně tak i kokpit s přístroji a rafičkami.
Z tohoto důvodu jsem pochopil jak složité je udělat detail! ale to co dokazuje nejmenovaná firma je odrbávka velkého kalibru! za DRAHO! Samozřejmě chápu i to,že každý model může mít chybičku ale musí to trochu sedět a né,že to lítatá ve všech osách a základního rozměru se nemám z čeho dopočítat!
U M.. to lítá úplně všude,puste si propagační video třeba od ROCO https://youtu.be/gcOVSrsU9qI?t=1m8s
a nebo Rapido RDC https://youtu.be/HVcTikicNKs?t=8m6s.

tam se někdo zvedne a jde měřit a nežije v jiném světě a nečmárá si to jak se mu podle času zachce!
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod Brejla » pát 20 led, 2017 6:52 am

Velmi zajímavé je i pokračování https://www.youtube.com/watch?v=sRnj9HSQ6sM . Zde je názorně vidět, že když se to neodflákne na začátku, tak je potom možné prakticky cokoliv.
Brejla

Příspěvekod petr.klems » pát 20 led, 2017 11:45 am

Doporučuju shlédnout video v čase + - 18:30 o modelech.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096 ... 030400108/
Nejzajímavější část je však od času + - 21:20 o konstruktérech a kontrole.
Hold, když se chce jde to. A u některých to hold nepůjde.
petr.klems

Příspěvekod sidlo » pát 20 led, 2017 12:04 pm

Nepleťme si pojmy a dojmy.
1) To co u tanků nazýváme modelem, tak u mašinek nazýváme maketou.
2) Zatímco maketu tanku T14 prodáte prakticky po celém světě 6 miliard obyvatel, tak na model československé lokomotivy máte 0,015 miliard obyvatel.

Jestli dobře počítám, tak na výrobu makety máte 400× větší rozpočet než na výrobu funkčního modelu.

Holt když se nenaučíme počítat, tak se s tím nedá nic dělat.
sidlo

Příspěvekod Hanysek » pát 20 led, 2017 2:14 pm

Když se Roco seklo u Zamračené o 9° ve sklonu kabiny (na což se váží samozřejmě další a další nepřesnosti, čímž mašina přišla o svůj "look"), čímž zdaleka překonává třeba 742 od Báni, kde je odchylka sklonu kabiny "jen" 6°. Ovšem humbuk byl jen kolem menší chyby MTB a hóóóóódně se tehdy hledaly chyby na Zamračené od MTB, aby nevyšlo Roco jako poražený. Prostě některým zdejším pacientům chybí objektivita a nestrannost…
Hanysek

Příspěvekod ČouĎák » pát 20 led, 2017 2:48 pm

Ovšem humbuk byl jen kolem menší chyby MTB a hóóóóódně se tehdy hledaly chyby na Zamračené od MTB

no menší to nebyla,ujelo jim to dost na placato! ale to je jedno!
u kocoura by se to dalo i překousnout při menším tuningu a vyměně motoru.

spodek je už větší hrůza a rocu se to nevyrovná jen na vzhled.

paciety bych vynechal a nebo si udělej exkurzi v Bohnicích ať víš o čem píšeš.
ČouĎák

Příspěvekod Hanysek » pát 20 led, 2017 3:37 pm

Děcka mají Brejlovce Roco a Barču MTB. Barča je více do pomala a je těžší, takže urve všechno, což já nevnímám jako chybu. A na rozdíl od Brejlovce jezdila od začátku a neloupala se… Zdravím Chocholouška :D
Hanysek

Příspěvekod Brejla » pát 20 led, 2017 4:56 pm

sidlo píše:2) Zatímco maketu tanku T14 prodáte prakticky po celém světě 6 miliard obyvatel, tak na model československé lokomotivy máte 0,015 miliard obyvatel.

Jestli dobře počítám, tak na výrobu makety máte 400× větší rozpočet než na výrobu funkčního modelu.

Těch 6 miliard potenciálních kupců bych chtěl zrovna u tohoto pouze částečně funkčního prototypu vidět. Já odhaduji s bídou na 0,2 miliardy v postsovětsky myslících oblastech, i když rozdíl oproti počtům u modelů českých lokomotiv to je.

sidlo píše:Holt když se nenaučíme počítat, tak se s tím nedá nic dělat.

Naprostý souhlas. A hlavně to chce zreálnit ty odhady počtů potenciálních kupců.
Brejla

Příspěvekod sidlo » pát 20 led, 2017 6:09 pm

Rychlokurz pro dyslektiky
počet obyvatel je něco jiného než počet potenciálních kupců

Rychlokurz ze statistiky
Při běžném rozdělení modelářů v běžné populaci a velkém sledovaném vzorku můžeme při určitém zjednodušení říci, že poměr modelářů a nemodelářů je přibližně stejný. Potom je jedno, zdali poměr prodaných maket a modelů počítáme pouze z koupěschopné poptávky nebo z celé populace.

Rychlokurz z marketingu
Ten kdo sbírá tanky tak si T14 pravděpodobně koupí, a je jedno zdali žije v Číně nebo v USA. Ten kdo sbírá mašinky v Indii nebo Mexiku, tak o Bardotce pravděpodobně nikdy ani neslyšel.
sidlo

Příspěvekod petr.klems » pát 20 led, 2017 10:47 pm

Pojmy a ani dojmy si nikdo neplete.
Já jsem ten odkaz nevložil, aby zde začalo dohadování, nebo válka a rozčilování se nad tím zda se jedná o model, nebo maketu. Jestli je rozpočet takový, nebo makový.
Zda se toho, či jiného modelu ( makety ) prodá X, nebo Y. Jestli někdo umí, či neumí počítat. Jestli se liší počet lidí na světě oproti potencionálním kupcům atd. atd.
Já chtěl jen poukázat na to, že jsou ještě pořád lidé, kteří svoji práci dělají tak jak mají. Viz např. odkazy na videa od uživatelů Brejla a ČouĎák. Prolézají, proměřují v reálu, zpracovávají rozměry v PC aby bylo vše jak má, upravují to či ono a když je potřeba, vemou výrobek, složí ho a zkontrolují. To kvůli případným chybám a nedostatkům. Tož tak.
Proto se už prosím nikdo nedohadujte a přestaňte se urážet.
petr.klems

Příspěvekod viky » ned 22 led, 2017 8:33 pm

Výroba formy na model a zkonstruování samotného modelu je dosti náročná věc.
Stojí to dost času a finančních prostředků.
Proto nechápu výrobce který projde touto náročnou mašinérií že nezvláde dodržet základní tvary, délky a proporce modelu.
Sám si tak znehodnotí vlastní náročnou práci.
viky

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)