Re:M.D.L.III

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Re:M.D.L.II

Příspěvekod milan ferdián » sob 17 pro, 2016 6:27 am

Radek píše:Tak ti nevím, Milane. Ta barevná kombinace zeleně mi nějak nechutná. Spíš než přírodu to připomíná ne úplně vydařený lázeňský park v Teplicích :roll:

No a jak mám modelovat barevně začátek podzimu?Dívám se právě u mne v přírodě,jak se stromy postupně barvily vlivem ochlazení a po prvních přízemních mrazíku.Já nemodeluji léto :wink: .

Ty máš přece nejlepší podmínky,co se týče barevnosti přírody.Takže tvoje úvahy beru v potaz,neberu tě za škarohlída :D . :wink:

Tak jak,poraď?Já jsem se řídil i touto fotografií. :P

Milan
Přílohy
barvy-podzimu-1.-misto.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Vaclav86cz » sob 17 pro, 2016 8:54 am

A nedomluvili se náhodou N-kaři, že budou dělat léto???
Vaclav86cz

Příspěvekod milan ferdián » sob 17 pro, 2016 9:24 am

Vaclav86cz píše:A nedomluvili se náhodou N-kaři, že budou dělat léto???

Otázkou je kdo,N-scale nebo N-ČSD?V příspěvcích na DFZV jsem našel,že budou modelovat dokonce období "Jaro".Protože můj program je samostatný (ikdyž moduly mají možnost být zařazené do layoutu i jako samotné,trolej sloupy???),já jsem začal modelovat "Ranný podzim".Skryťák mi tvoří pomyslnou hranici ročního období a jestli se mi podaří zajistit si i vozový park ČSD,tak i přechod z epochy III/IV do epochy II. :P

Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod hank » sob 17 pro, 2016 10:11 am

Myšpulín píše:
milan ferdián píše:...Je to velmi stará technologie zpevňovaní břehů potoků nebo menších říček. Milan

A pokud se nepletu, říká se tomu hatě.

:? :?:

Neříká. Hať je chodník nebo cesta přes močál, většinou z kulatiny. Je to sice tradiční technika, ale něčeho jiného, než co je na obrázku. A mimochodem, kdo byl na vojně u tankánů nebo u ženistů, měl by vědět velice dobře, co je to hať... :mrgreen:

Teď mám samozřejmě (a bohužel jako čím dál častěji... :o :shock:) totální hosip, takže si zfleku nevzpomenu, jak se ta vyplétaná věc z proutí jmenuje správně. Ale budo tom přemýšlet. BTW, dřív se tak leckde stavěly ploty kolem chalup a ohrady kolem pastvin nebo se tím dokonce vyplétaly stěny chlévů, ovčínů a stodol - vypadalo to skoro stejně, včetně vymazávání hlínou.

Edit: Někde tomu skutečně říkají hatě, ale správně se to prý jmenuje polský plot. :!:
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Vladamir » sob 17 pro, 2016 4:04 pm

Vladamir

Příspěvekod hank » sob 17 pro, 2016 5:13 pm

Vladamir píše:http://www.hatovani.cz/

Asi je správně obojí:
http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/vyznam-slova-hate
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod milan ferdián » sob 17 pro, 2016 6:25 pm

Vladamir píše:
Příloha Hostinec U Petrasku-1.jpg je dlouhodobě nedostupná.
Pěkná práce! Co mne ovšem piclo ihned do oka, je ten nápis na hostinci, ten mi tam nesedí - myslím font, barva, sklon. Já bych to předělal :-) Zdraví Vladimír

Já asi né,protože již to není možné :wink: .

Menší posun ve stavbě staniční budovy,spíše bych formuloval "hraní s barevností omítek" :? :wink: .Milan
Přílohy
020 DF.JPG
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JanoH0e » sob 17 pro, 2016 6:29 pm

milan ferdián píše:
Radek píše:Tak ti nevím, Milane. Ta barevná kombinace zeleně mi nějak nechutná. Spíš než přírodu to připomíná ne úplně vydařený lázeňský park v Teplicích :roll:

Tak jak,poraď?Já jsem se řídil i touto fotografií. :P

Milan

Problém je, že fotky tvojej krajiny pripomínajú skôr anglický trávnik "jednotného strihu" ako "divočinu". Aj "pestovaná lúka" na krmivo a pasenie obsahuje min 2-4 druhov tráv, divočina 5-6 a viac. Minimálne s "ostrovmi a prechodmi" , na kraji s kríkmi. Jednoducho to chce rozbiť "jednoliaty" celok. Neviem ako je to v reále a pod akým svetlom fotené, ale navrhujem ešte "preflokovať " s inými druhmi tráv, ako na výšku, tak farebne, doplniť plevel atď. Ako sa to robí, aké sú postupy v N, neviem, ale prinajhoršom môžeš použiť foliaž, ktorú rozcupuješ po module. Poradil by som sa s krajinármi od Nka, predsa len moje skúsenosti v H0, ti asi budu k ničomu. 8)
JanoH0e

Příspěvekod milan ferdián » sob 17 pro, 2016 6:40 pm

JanoH0e píše:Problém je, že fotky tvojej krajiny pripomínajú skôr anglický trávnik "jednotného strihu" ako "divočinu". Aj "pestovaná lúka" na krmivo a pasenie obsahuje min 2-4 druhov tráv, divočina 5-6 a viac. Minimálne s "ostrovmi a prechodmi" , na kraji s kríkmi. Jednoducho to chce rozbiť "jednoliaty" celok. Neviem ako je to v reále a pod akým svetlom fotené, ale navrhujem ešte "preflokovať " s inými druhmi tráv, ako na výšku, tak farebne, doplniť plevel atď. Ako sa to robí, aké sú postupy v N, neviem, ale prinajhoršom môžeš použiť foliaž, ktorú rozcupuješ po module. Poradil by som sa s krajinármi od Nka, predsa len moje skúsenosti v H0, ti asi budu k ničomu. 8)

Bohužel Jano,tento postup můžeš použít u "H0",maximálně u "TT",ne u N-ka.Mým největším konzultamtem a poradcem je Dašek.Ten zcela jasně zamítl "drnování" atd.Uvědomte si kluci,že flok má výšku 2 mm = reál 32,0 cm vysoká tráva a to už je dost.Zarostlou džungli dnešní doby nemám zájem modelovat.Jsem ve II.epoše,kde se každý kousek trávníku,loučky využíval vyžínaním pro krmivo pro králíky,kozy a pro jiné drobné zvířectvo.Teď jsou lesy zaneseny spadlými větvemi.V minulosti se sbíralo nejen smrkové šišky,ale hlavně to klestí na otop.Foliáž má jeden nešvar.Podkladová vrstva je příliš vysoká (šedé).
Asi tak.Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JanoH0e » sob 17 pro, 2016 7:07 pm

Tak skús to rozbiť farbou, nastriekať alebo natrieť "unisex", doplniť to purexom prach atď. No holt budeš musieť "experimentovať". Ono to ide, viem že fanatický germáni "nesejú" flokovačkou ale pinzetou. https://www.meine-kleine-n-welt.de/deta ... ng/alter-jüdischer-friedhof/bilder-vom-bau/.
JanoH0e

Příspěvekod Sandy » sob 17 pro, 2016 8:04 pm

milan ferdián píše:
JanoH0e píše:Problém je, že fotky tvojej krajiny pripomínajú skôr anglický trávnik "jednotného strihu" ako "divočinu". Aj "pestovaná lúka" na krmivo a pasenie obsahuje min 2-4 druhov tráv, divočina 5-6 a viac. Minimálne s "ostrovmi a prechodmi" , na kraji s kríkmi. Jednoducho to chce rozbiť "jednoliaty" celok. Neviem ako je to v reále a pod akým svetlom fotené, ale navrhujem ešte "preflokovať " s inými druhmi tráv, ako na výšku, tak farebne, doplniť plevel atď. Ako sa to robí, aké sú postupy v N, neviem, ale prinajhoršom môžeš použiť foliaž, ktorú rozcupuješ po module. Poradil by som sa s krajinármi od Nka, predsa len moje skúsenosti v H0, ti asi budu k ničomu. 8)

Bohužel Jano,tento postup můžeš použít u "H0",maximálně u "TT",ne u N-ka.Mým největším konzultamtem a poradcem je Dašek.Ten zcela jasně zamítl "drnování" atd.Uvědomte si kluci,že flok má výšku 2 mm = reál 32,0 cm vysoká tráva a to už je dost.Zarostlou džungli dnešní doby nemám zájem modelovat.Jsem ve II.epoše,kde se každý kousek trávníku,loučky využíval vyžínaním pro krmivo pro králíky,kozy a pro jiné drobné zvířectvo.Teď jsou lesy zaneseny spadlými větvemi.V minulosti se sbíralo nejen smrkové šišky,ale hlavně to klestí na otop.Foliáž má jeden nešvar.Podkladová vrstva je příliš vysoká (šedé).
Asi tak.Milan

Milane, a co se vrátit o století zpět a zkusit kombinaci molitanový posyp - flok. Malé "fleky" drti o vhodné velikosti (a barvě), by mohly imitovat drny a rozbít jednolitou plochu floků.
Sandy

Příspěvekod milan ferdián » ned 18 pro, 2016 7:52 pm

Sandy píše:Milane, a co se vrátit o století zpět a zkusit kombinaci molitanový posyp - flok. Malé "fleky" drti o vhodné velikosti (a barvě), by mohly imitovat drny a rozbít jednolitou plochu floků.

Díky Sandy,ještě se poradím s hlavním konsultantem Daškem.Jinak modul je hotov. :wink: Milan
Přílohy
027 DF.JPG
H V. DF.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » ned 18 pro, 2016 7:54 pm

Ahoj Milane. Myslim ze muzes byt spokojeny a my muzeme opet psat slova chvali. Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » ned 18 pro, 2016 8:04 pm

cipisekmp píše:Ahoj Milane. Myslim ze muzes byt spokojeny a my muzeme opet psat slova chvali. Cipisekmp.

Díky Cipísku,ještě jedna zapoměnka :P .Milan
Přílohy
H VI DFI.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Radek » ned 18 pro, 2016 8:29 pm

Ahoj Milane,

Odvolávám. Ta velká fotka minule mi nějak neseděla, ale ty dnešní mi chutnají moc.

Na to, že sem zatím žádnou zeleň nepředvedl, to byl ode mně poněkud smělý a hlavně unáhlený komentář.

Žolík je krasavec, snad ho někdy uvidím na živo. :wink:
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

PředchozíDalší

Zpět na Moduly