Re:M.D.L.III

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Re:M.D.L.II

Příspěvekod Dašek » sob 10 pro, 2016 5:41 pm

Milan při modelářské činnosti...... :D http://davasek.rajce.idnes.cz/Moduly_rok_sedmy/#001_20.jpg
Dašek

Příspěvekod milan ferdián » sob 10 pro, 2016 9:03 pm

Práce se přemisťují na modul no004 a začínám s plány staniční budovy :wink: .Na Daškových fotkách vidíte modul no002 jak jej flokuju.Modul no 003 je připraven na flok.Používám kombinaci floku 2,0 s foliážemi.Milan
Přílohy
Modul 004.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Radek » ned 11 pro, 2016 6:31 am

Komplexní přístup. Když pivovar, tak i hospoda! :wink:
Máš to parádní.
Možná, že kdybys nám to servíroval po jednom a ne v kolážích, byl by to pohled ještě líbivější.

PS: Bacha na přikouslý jazyk :D
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

Příspěvekod mlha » ned 11 pro, 2016 6:52 am

Mistr si nechce opět vyplácat kvótu obrázků....proto ty koláže
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod milan ferdián » ned 11 pro, 2016 2:04 pm

hopeter píše:A co třeba malý statek s políčkem a výběhem pro pastvu... :wink:

Pro nedostatek slivovice bylo rozhodnuto pro švestkový sad a obilné již posečené pole.
Radek píše:Komplexní přístup. Když pivovar, tak i hospoda! :wink:
Máš to parádní.
Možná, že kdybys nám to servíroval po jednom a ne v kolážích, byl by to pohled ještě líbivější.
PS: Bacha na přikouslý jazyk :D

Díky Radku,s tím jazykem jsem to nepochopil,protože jsem zrovna u focení mluvil :wink: .A tady máš tu hospodu,ikdyž o "X" stránek je o ní popis stavby :mrgreen: :mrgreen: .
mlha píše:Mistr si nechce opět vyplácat kvótu obrázků....proto ty koláže

Přesně,Milan můj důvod napsal výstižně.Jak jsem už avízoval.modul no 003 před flokem.Milan
Přílohy
M.D.L.009 DF.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 11 pro, 2016 5:17 pm

Něco o chystaném modulu no 004.Stanice má variantu jako mezilehlá do "Lobče" nebo jako koncová,s tím že napravo na traťovou kolej se nasadí remíza.Jelikož program M.D.L.se liší od doporučené normy sekce N-scale a to jak ročním obdo-
bím,zde je podzim,tak i epochou a ta je II. (lichoběžníková tabulka je dosazena v případě provozu epochy III./IV.).Skrytá stanice "Karvinná" je vlastně virtuálně přechodovou hranici,ale o té až příště až bude na pořadu dne :wink:.Název stanice "Holčina" je převzat ze zdejšího razoviteho regionu :P . Stanice je zatrolejovana prostým zavěšením trolejem.
Milan
Přílohy
Holčina DF.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JanoH0e » ned 11 pro, 2016 5:57 pm

Trocha mi "uniká" zmysel manipulačných koľají a vlečky. Je tam "ranžír" ako keby tam bola nakládka min. 50 vagónov denne. Pritom keramička tejto veľkosti mala obrat okolo 400 vozňov ročne, t.j. 1-2 vozne denne a to sa robilo aj v sobotu. Podobne aj je to s nakládkou, vykládkou v ZZN (sklad obilovín), tam tiež ten obrat vozňov aj vo vrcholnej sezóne bol okolo 6 vozňov max. denne. Redukcia popr. iná úprava by nebola na škodu. Jedine, že by to bola prevádzková nutnosť v modulovom jazdení.
JanoH0e

Příspěvekod Lubomír » pon 12 pro, 2016 6:25 am

Pastva pro oči Milane, jen tak dál!
Lubomír

Příspěvekod milan ferdián » úte 13 pro, 2016 8:42 pm

Lubomír píše:Pastva pro oči Milane, jen tak dál!

Díky Lubo,snažím se :wink: .
JanoH0e píše:Trocha mi "uniká" zmysel manipulačných koľají a vlečky. Je tam "ranžír" ako keby tam bola nakládka min. 50 vagónov denne. Pritom keramička tejto veľkosti mala obrat okolo 400 vozňov ročne, t.j. 1-2 vozne denne a to sa robilo aj v sobotu. Podobne aj je to s nakládkou, vykládkou v ZZN (sklad obilovín), tam tiež ten obrat vozňov aj vo vrcholnej sezóne bol okolo 6 vozňov max. denne. Redukcia popr. iná úprava by nebola na škodu. Jedine, že by to bola prevádzková nutnosť v modulovom jazdení.

Jano ta stanice má mimochodem jen dvě dopravní koleje o užitné délce 1 - 97 m,2 - 44 m.Reálna stanice je zkopírovaná.

Dva dny práce mi zabrali plány staniční budovy.Výkres není,tak vše z fotek a menší studie architekta Ing.Miloše Fikra.
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JanoH0e » stř 14 pro, 2016 8:16 am

milan ferdián píše:Jano ta stanice má mimochodem jen dvě dopravní koleje o užitné délce 1 - 97 m,2 - 44 m.Reálna stanice je zkopírovaná.

Tak si si zamiešal námety :D . Myslel som, že sa budeš držať rodného kraja a namiesto toho hľadáš námet u "Čertovej steny". :twisted:
JanoH0e

Příspěvekod milan ferdián » stř 14 pro, 2016 9:03 am

JanoH0e píše:
milan ferdián píše:Jano ta stanice má mimochodem jen dvě dopravní koleje o užitné délce 1 - 97 m,2 - 44 m.Reálna stanice je zkopírovaná.
Tak si si zamiešal námety :D .

Ano i ne.Uvědomil jsem si,že kdybych se držel původního námětu u stanice,vznikl by mi kočkopes.Drážní budovy originál,rozchod kolejí by ale neseděl.A to by byla velká škoda.Na ouzkou v "N-ku" již si netroufám :) .
JanoH0e píše:Myslel som, že sa budeš držať rodného kraja a

Rodného kraje se držím a některé pasáže využiji.
JanoH0e píše: namiesto toho hľadáš námet u "Čertovej steny". :twisted:

Sice těsně vedle,námět je výše,ale dal jsem si závazek,že zde budu zde předkládat jen rozestavěné moduly,které mám šanci dokončit (viz.Lobeč,002 a 003).

Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 15 pro, 2016 5:29 pm

Slovo "Den blbec" je slabý odvar dvou posledních dnů :? .Budova je bez venkovních omítek.Milan
Přílohy
HII. DF.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 16 pro, 2016 6:38 pm

Modul 002 "Žolík" těsně před dokončením,modul 003 ve floku :wink: .Milan
Přílohy
019.JPG
H IV. DF.jpg
H III. DF.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Vladamir » pát 16 pro, 2016 8:07 pm

Hostinec U Petrasku-1.jpg
Pěkná práce! Co mne ovšem piclo ihned do oka, je ten nápis na hostinci, ten mi tam nesedí - myslím font, barva, sklon. Já bych to předělal :-) Zdraví Vladimír
Vladamir

Příspěvekod Radek » pát 16 pro, 2016 9:04 pm

Tak ti nevím, Milane. Ta barevná kombinace zeleně mi nějak nechutná. Spíš než přírodu to připomíná ne úplně vydařený lázeňský park v Teplicích :roll:
Mrzí mě, že sem za škarohlída, ale zrovna tobě bych falešně pochlebovat nechtěl. Ty super budovy si zaslouží lepší okolí :wink:
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

PředchozíDalší

Zpět na Moduly