Muj prvni pokus

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Muj prvni pokus

Příspěvekod Dolfa » ned 10 srp, 2008 6:59 pm

ahoj...zkousel sem udelat takovej malej modulek...kolejiste teprve zacnu stavet az se prestehuju..je to muj prvni pokus :roll: ...tak tady je zatim par fotek...muzete zkritizovat a taky pochvalit :D
http://dolfa82.rajce.idnes.cz/modelovani/
Dolfa

Příspěvekod richard0404 » ned 10 srp, 2008 7:27 pm

Fotky by mohly být lepší kvality jinak celkem zajímavé rákosí bych trochu upravil. Zajímavá je voda můstek také můžeš napsat podrobnosti.
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod juroH0 » pon 11 srp, 2008 8:45 am

no mne sa to paci je to parada:)
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod pan.martinek » stř 13 srp, 2008 6:19 pm

Skaly mě trochšu zarážejí barvou- moc světlá. Máš tam hezké momentky, ale asi jicc je až moc a navíc, některé se tam nehodí- třeba kadibouda- tam?? Potom ten altánek? když už, udělej k němu nějakou cestičku. Skály jsou moc nalepené na kraji, dal bych je více do středu a nahoru třeba nějakou vyhlídku. Nebo třeba ta srna by tam myslím nevydržela, když by bylo kolem 20lidí a jezdil tam hlučnej vlak. Auto se mi tam taky nelíbí, už jenom díky tomu, že chybí cesta. Asi jseš hodně zaměřenej na krajinu, protože jí je tam vůči kolejím vážně hodně.
No, bylo by toho hodně, ale myslím, že kdyby jsi to více zalesnil a "znepřístrupnil" a taky částečně vylidnil, udělal by jsi lépe, jediné, co bych tam nechal je cestička až k rybníčku, lávka, rybáře- otec/syn, cestička pěkně přes koleje a hlavně!! uprostřed lesa. Ještě iurčitě změň barvuz skjal- nějakou tmavší
H0, III./IV., Modul, Brejlovec, Zamračená, Hektor, Kufr, Hurvínek
pan.martinek

Příspěvekod Dolfa » čtv 14 srp, 2008 12:52 pm

pan.martinek píše:Skaly mě trochšu zarážejí barvou- moc světlá. Máš tam hezké momentky, ale asi jicc je až moc a navíc, některé se tam nehodí- třeba kadibouda- tam?? Potom ten altánek? když už, udělej k němu nějakou cestičku. Skály jsou moc nalepené na kraji, dal bych je více do středu a nahoru třeba nějakou vyhlídku. Nebo třeba ta srna by tam myslím nevydržela, když by bylo kolem 20lidí a jezdil tam hlučnej vlak. Auto se mi tam taky nelíbí, už jenom díky tomu, že chybí cesta. Asi jseš hodně zaměřenej na krajinu, protože jí je tam vůči kolejím vážně hodně.
No, bylo by toho hodně, ale myslím, že kdyby jsi to více zalesnil a "znepřístrupnil" a taky částečně vylidnil, udělal by jsi lépe, jediné, co bych tam nechal je cestička až k rybníčku, lávka, rybáře- otec/syn, cestička pěkně přes koleje a hlavně!! uprostřed lesa. Ještě iurčitě změň barvuz skjal- nějakou tmavší

no je tam toho trosku vic...tady timhle sem si chtel vyzkouset jak me to pujde a nebo nepujde...co se tyka skalek tak jsou prece vapencovy lomy a skaly jsou ciste bily...to byl taky umysl udelat zatopenej lom...tvuj napad s vyhlidkou se mi libi..aji s cestou k lavce pres koleje...kazdopadne diky za nazor :)
Dolfa

Příspěvekod pan.martinek » úte 19 srp, 2008 6:55 am

jasan, vím, že jsou i bílé skály, ale mě tam prsotě úplně nesedí.
H0, III./IV., Modul, Brejlovec, Zamračená, Hektor, Kufr, Hurvínek
pan.martinek

Re: Muj prvni pokus

Příspěvekod MaHa » úte 19 srp, 2008 6:29 pm

Dolfa píše:ahoj...zkousel sem udelat takovej malej modulek...kolejiste teprve zacnu stavet az se prestehuju..je to muj prvni pokus :roll: ...tak tady je zatim par fotek...muzete zkritizovat a taky pochvalit :D
http://dolfa82.rajce.idnes.cz/modelovani/

Dobrý, jen ta "vysoká" zvěř tam jaksi nepatří (pokud nemá vzteklinu nebo není v oboře).
Srnčí nebo jelení zvěř je přez den zalezlá v houští (nebo v obilí, v kukuřici) a vylézá na pastvu až když se sešeří(výjimka je pouze tehdy, pokud není pastvina rušena hlukem a pohybem osob). To samé platí pro "černou" zvěř.
PS:Pokud tam chceš mervomocí nějakou "divočinu" pak tam strč zajíce nebo bažanta.
Modelová železnice
DCC na zahradní železnici patří od roku 2013 do archeologického výzkumu bohužel
MaHa

Příspěvekod Hloubkar » stř 10 zář, 2008 4:55 pm

Já bych u tech skal ještě trochu ztmavil washem, nějakou světlou šedou, spáry. Myslím, že by to vypadalo modelovějc. Jinak ale je to pěkný, jen mi to taky přijde, že je tam moc živo. Sundaný gaťky u tý rekreantky bych spíš dal tý zaneprázdněný slečně v altánku a zvěř bych zahnal někam hodně stranou, nebo tam udělal kousek obory a tam je dal. Ale kažopádně se mi líbí ta voda. Ta je fakt dobrá. Kde se dá sehnat ta pryskyřice? Šlo by to v nějakým Baumknechtu, nebo jak se ty SSmani jmenujou?
Hloubkar

Příspěvekod Dolfa » čtv 11 zář, 2008 6:34 pm

Hloubkar píše:Já bych u tech skal ještě trochu ztmavil washem, nějakou světlou šedou, spáry. Myslím, že by to vypadalo modelovějc. Jinak ale je to pěkný, jen mi to taky přijde, že je tam moc živo. Sundaný gaťky u tý rekreantky bych spíš dal tý zaneprázdněný slečně v altánku a zvěř bych zahnal někam hodně stranou, nebo tam udělal kousek obory a tam je dal. Ale kažopádně se mi líbí ta voda. Ta je fakt dobrá. Kde se dá sehnat ta pryskyřice? Šlo by to v nějakým Baumknechtu, nebo jak se ty SSmani jmenujou?

je tam toho moc...mozna udelam tu oboru...to je dobrej napad :lol:
jinak pryskyrici sem koupil v hornachu nebo bauhasu...tedka nevim
je to obycejna epoxidova pryskyrice tusim 20 minutova...mozna 30 ted vazne nevim...a k tomu sem koupil v modelarsti 2 barvy na pslasovy modely..modrou a zelenou..obe svetly http://dolfa82.rajce.idnes.cz/modelovan ... ek_091.jpg a daval sem to tam po "kapkach"...vazne staci trocha :wink:
Dolfa

Příspěvekod Hloubkar » pát 12 zář, 2008 7:26 am

Je to pěknej brčálek. Jen tam švihnout ruskou třpytku a měly bysme ryb jako maku. :D
H0- měřítko králů! těm se to do hradu všechno krásně vejde
VI. epocha ČR Analog
Hloubkar

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)