Ahoj Bohouši,
Tobyška píše:Milane zatím velké díky. Musím se přiznat - zatím mě to trochu děsí. Stal se z toho megaprojekt, relativně velká místnost prošpikovaná kolejemi.
A to jsem četl od tebe něco o druhé úvraťové stanici

.
Tobyška píše: Hodím to celé do AnyCadu (zatím mám jen nádraží) a vyjedu si soupis materiálu, abych si ověřil, že na to vůbec mám. Původně jsem uvažoval o něco menší projekt a ještě v levnějším Pecu.
PECO výhybky mají úhel 12°,vypadají s tím svým úhlem srdcovky báječně,ale zhlaví se prodlouží a staniční koleje se zkrátí nebo dokonce vypadne jedna průjezdná staniční kolej.Taktéž by došlo k redukci ve všech skryťácích.Máš malou místnost

.
Tobyška píše: Bude to na chalupě, která je teď zazimovaná. Přes zimu to jen temperuji na 10C. V každém případě tam co nejdříve zajedu a prověřím jak by to vypadalo v reálu. Zajímalo by mě, zda je možné uchytit ty odklápěcí úseky kolejí přímo na dveře (myslím, že jsi to naznačoval, alespoň jsem to tak chápal).
Proto u těch těžkých dveří vede jen jedna kolej v oblouku a u těch posuvných máš dvě tratě nad sebou,buď vyjimatelné nebo jak jsem označil šipkou otáčecí okolo své osy ode dveří dovnitř ke stanici.
Tobyška píše: Dveře jsou dost těžké a ta jejich dráha je dost přesná. Samozřejmě, že by přesná poloha kolejí musela být ještě zafixována nějakými naváděcími trny.
Záleží na tobě co si vybereš.
Tobyška píše:Opět jsi potvrdil, že jsi Mistr v tomto oboru.
Moc děkuji, budu průběžně informovat. Bohouš
Ale nejsem,stále jsem ve stavu "Testování"

.
Já jsem se snažil využít tvoji představu.Hodně jsi napověděl tím svým povídaním.Kolejiště je relativně provozně zjednodušené.Co máme?Odbočnou stanici,kde se bude kulminovat provoz/posun/depo,máš širou trať.Kolegové z Německa tomu říkají "Paradestrecke".Uvidíš zde v plné kráse i ty nejdelší soupravy.I směrem na Lichkov nebude pohled na mezinárodní vlak k zahození

.Máš přístup k oknu a k topení,průchodnost přes celou místnost,jak jsis přál.Do skryťáku budeš vlaky jen odesílat,ale i tak toto kolejiště je minimálně pro dvě osoby.
Ve skryťáku vlaky jen dojedou a obracejí se až dle tvého GVD do Letohradu bez zastavení.Proto ty průjezdné volné koleje.
Sám budu zvědavý jak to zvládneš,protože jeden z našich kolegů,již svoji stavbu odpískal a prodávají a to měl jen modul stanice.
Držím palce a jestli ti to nebude vadit,tak až se uzdravím,tvůj projekt,který jsem zde předložil,uvedu do publikaci.
Milan