návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod Barbucha » úte 15 lis, 2016 4:29 pm

Já jsem ujetej na páru a elektriky. To je děsná kombinace.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod workous » úte 15 lis, 2016 4:36 pm

miroslav lengyel píše:
hopeter píše:Ještě,že jsem ujetej na páru... Když si ještě vzpomenu,že bych měl pod těma drátama nahoře čistit koleje... :mrgreen:

Já jsem taky na páry,proto jich mám několik a taková pára jedoucí pod trolejemi má také něco do sebe. :D
Obrázek

Paráda
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 15 lis, 2016 4:40 pm

To ale není moje,nýbrž kolegy ze Stummifora. :D Ale snad jednou,ve vzdálené budoucnosti..... :idea:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » úte 15 lis, 2016 4:51 pm

To já zas poznám, protože IV. epochu bys na glajzy nepostavil :mrgreen: .
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 15 lis, 2016 5:32 pm

Jak to myslíš Pavle,že bych nepostavil na koleje IV.epochu?Tohle je ale III. a já dělám II. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » úte 15 lis, 2016 5:52 pm

miroslav lengyel píše:Jak to myslíš Pavle,že bych nepostavil na koleje IV.epochu?Tohle je ale III. a já dělám II. :wink:

Sedmimístný číslo DB na mašině.
Barbucha

Příspěvekod hopeter » úte 15 lis, 2016 6:45 pm

Když vono je na světě tolik hezkejch věcí a všechny se nám domů nevejdou...
Faktem je ,že moje první lokomotiva byla E499 ještě TTZeuke od Ježíška. :) A strašně jsem záviděl kamarádovi , který byl hodnější a dostal dlouhou páru. :roll:
To už je ale tak dávno , že si na to vzpomínám a nevím co jsem měl dnes k obědu... :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 20 lis, 2016 6:07 pm

Tak jsem dnes zase něco málo udělal.Koupil jsem konečně stejnosměrné trafo,abych nemusel bastlit usměrnění ze střídavého pro osvětlení a zároveň ho využiji k napájení brusky a programovadla. :D Aby to mělo nějakou štábní kultůru,tak jsem zabudoval do jedné nohy zdířky,které slouží jednak pro připojení samotného trafa a zároveň jako výstup pro již zmíněná zařízení.Nu a když už jsem držel v ruce pájku,tak jsem instaloval osvětlení do další výrobní haly a připravil rozvody,na které jsem při dřívějším plánování jaksi pozapomněl. :roll:
Přílohy
290.jpg
288.jpg
285.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 21 lis, 2016 11:27 am

Tak teď začala ta pravá zábava,opatrně oblepit výhybky a výměnová tělesa,abych si je při štěrkování nezabetonoval. :oops: Zatím se zdá,že se dílo povedlo a vše funguje jak má a dokonce i svítí. :wink: :D
Přílohy
291.jpg
292.jpg
293.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 01 pro, 2016 6:25 pm

Tak opět pomaloučku vpřed, :D první vrstva štěrku dopadla dobře a veksle zatím fungují. :lol:
Přílohy
294.jpg
295.jpg
296.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » čtv 01 pro, 2016 7:36 pm

Míro,teď jsi mne úplně zmátl.Ty pokládaš dvě vrstvy štěrku? :o Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 01 pro, 2016 9:01 pm

Milane kolem kolejí ne,ale po zkušenostech se zabetonováním výhybek,přestavníků a výměnových těles jsem zvolil jinou taktiku.Místo zasypání štěrkem a následným zakapáním,jsem šel tentokrát cestou nátěru lepidla a následného cukrování.Při běžném postupu se totiž to řídké lepidlo dostalo úplně všude a to přesto,že jsem veksle všemožně oblepil.Teď už se snad ta bílá bestie k výše popsaným věcem nedostane a bude to OK.Samozřejmě nebudu přidávat všude,bude se zároveň ladit,takže to bude taková trošku piplačka,ale to neva. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 17 pro, 2016 4:56 am

Tak skoro nachlup po 2 letech mi zeťák vyrobil "udělátka" pro ovládání mechanických návěstidel,takže jsem se pustil do zapojení.Modul sestává ze dvou fotobran(infradioda a fototranzistor) a 6 silových výstupů,které ovládají mechanická návěstidla,respektive přestaví návěstidlo do polohy "Stůj" po projetí vlaku.Zatím pouze umístěny a zapojeny fotobrány a přivedeno napájení k modulu,ale po zabudování návěstidel pak už stačí natáhnout od každého návěstidla 2 kablíky k výstupům modulu a je hotovo.Tedy ještě budu muset natáhnout jeden kablík k tlačítkovému spínači v pultu,to abych měl čím přestavit návěstidlo do polohy "Volno". :D Součástí dodávky byly samozřejmě také moduly k hlídání obsazených úseků ve SN,takže až se mi zbude nějaký ten ČAS,tak bude ovládání jízdy vlaků kompletní.Jinak ty 2 červené diody na modulu mají pouze informativní charakter,jedna svítí trvale,pokud stojí vozidlo nad fotobránou,takže by se dala využít k signalizaci obsazeného úseku a druhá pouze problikne,což je kontrola,že modul funguje jak má,v případě hledání případného problému s ovládáním návěstidla.
Přílohy
298.jpg
fotobrány v koleji
297.jpg
modul ovládání návěstidel
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » sob 17 pro, 2016 5:48 pm

automatizace to je něco :)... držím palce do dalšího drátování ....už, aby bylo po vánocích a po inventurách :) aby zase byl čas na modelaření :) dva měsíce jsem na nic nesáhnul hrůza...Měj se Míro.
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod HonzaM » sob 17 pro, 2016 6:33 pm

miroslav lengyel píše:Milane kolem kolejí ne,ale po zkušenostech se zabetonováním výhybek,přestavníků a výměnových těles jsem zvolil jinou taktiku.Místo zasypání štěrkem a následným zakapáním,jsem šel tentokrát cestou nátěru lepidla a následného cukrování.Při běžném postupu se totiž to řídké lepidlo dostalo úplně všude a to přesto,že jsem veksle všemožně oblepil.Teď už se snad ta bílá bestie k výše popsaným věcem nedostane a bude to OK.Samozřejmě nebudu přidávat všude,bude se zároveň ladit,takže to bude taková trošku piplačka,ale to neva. :D

Dojem z kolejiště kazí že má "štěrk" mezi pražci úplně jinou barvu i strukturu než kolem kolejí. Asi jde o kolejivo se "štěrkovým ložem" a to nemůže nikdy vypadat přirozeně.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště